Projekt „Deset dana bez ekrana“

VIDEO: Zadarski se osnovnoškolci na deset dana odriču interneta, mobitela i televizije

Mobiteli

Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja.

Projekt Deset dana bez ekrana započeo je i ove školske godine u Zadru. Učenici triju četvrtih razreda Osnovne škole Zadarski otoci, 4.A, 4.D i 4.E, uz podršku su svojih roditelja i učiteljica odlučili prihvatititi desetodnevni izazov apstinencije i selektivnog korištenja ekrana. Sveukupno je 51 učenik od nedjelje 9. listopada 2016. krenuo s provedbom projekta u svome domu.

Udruga Cinaz od 2008. godine provodi ovaj nacionalno prepoznatljiv projekt u osnovnim školama diljem Zadarske županije i Hrvatske. Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja. Kao takav, projekt se uklapa i u ciljeve Građanskog odgoja.

Udruga Cinaz poziva sve škole zainteresirane za provedbu projekta u ovoj školskoj godini da se jave na mail adresu udrugacinaz@gmail.com. Više o projektu može se pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Muzej iluzija

Svijet iluzija

Optičke varke Muzeja iluzija useljavaju se u još jedan grad

Nakon što je Muzej iluzija privukao brojne zagrebačke posjetitelje, čini se da će uskoro uveseljevati Zadrane i njihove turiste.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Čak 12 fakulteta dobilo oko 1,7 milijuna kuna za poboljšanje studija internacionalizacijom

Bespovratna sredstva u iznosu od oko 1,7 milijuna kuna dodijeljena su dvanaest hrvatskih sveučilišta u svrhu provedbe projekata radi poboljšanja kvalitete i relevantnosti visokoga obrazovanja internacionalizacijom.

Motorola Moto E

Litij-anodske baterije

Stanfordovci rade na baterijama za mobitele koje će trajati dulje

Istraživači sa Stanforda rade na litij-anodskoj bateriji koja će omogućiti duže trajanje baterija, a samim time i mobilnih uređaja.

Maskara

Pazite na svoj „make-up”

VIDEO: Nakon ovoga nećete dijeliti svoju maskaru ni sa kim!

Maskara je osnova svakog „make-upa” i žene je često međusobno dijele. Ovaj video će vam pokazati zašto je to loša ideja.

Frizura

Uvijek spremne i lijepe

VIDEO: Jednostavne frizure za djevojke koje nikad nemaju vremena

Ako nemate vremena ujutro napraviti frizuru koja bi bila elegantna, postoje jednostavni i brzi načini da uz malo truda i vremena zablistate u svakoj prilici.