Projekt „Deset dana bez ekrana“

VIDEO: Zadarski se osnovnoškolci na deset dana odriču interneta, mobitela i televizije

Mobiteli

Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja.

Projekt Deset dana bez ekrana započeo je i ove školske godine u Zadru. Učenici triju četvrtih razreda Osnovne škole Zadarski otoci, 4.A, 4.D i 4.E, uz podršku su svojih roditelja i učiteljica odlučili prihvatititi desetodnevni izazov apstinencije i selektivnog korištenja ekrana. Sveukupno je 51 učenik od nedjelje 9. listopada 2016. krenuo s provedbom projekta u svome domu.

Udruga Cinaz od 2008. godine provodi ovaj nacionalno prepoznatljiv projekt u osnovnim školama diljem Zadarske županije i Hrvatske. Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja. Kao takav, projekt se uklapa i u ciljeve Građanskog odgoja.

Udruga Cinaz poziva sve škole zainteresirane za provedbu projekta u ovoj školskoj godini da se jave na mail adresu udrugacinaz@gmail.com. Više o projektu može se pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Zadar snima svoj "Happy"

Dođite u petak na Pozdrav suncu

I Zadar snima svoj „Happy"

Nakon Splita, 'Happy ludilo' zahvatit će i Zadar

Jessica Jone

Netflix objavio prvi trailer za novu seriju

Trailer: Što se kuha u Hell's Kitchenu?

Što se zbiva u Hell's Kitchenu možete pogledati u novom Netflixovom traileru serije o mračnoj superheroini Jessici Jones.

Naslovna

Alternativna scena

INTERVJU: Hipnotizirajući novi bend iz Varaždina

Predstavljamo vam novi varaždinski pop/alternative/electro bend Sowas!

Susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih – parovi

Hrvatsko Nadzemlje Split

VIDEO: Održan susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih

Nadzemlje je ovaj mjesec obogatilo susret s čak četiri filma u kojima su se između ostaloga dotaknuli ljubavnih očekivanja koja gaje mladi parovi, ali i „surove realnosti“ koja je vrlo simpatično prikazana te je izavala „val“ smijeha.

Sefie Tottija

Godina bogata sportom

VIDEO: Deset događaja koji su obilježili sportsku 2015.

Za kraj 2015. godine sastavili smo vam listu top 10 sportskih poteza koji su ju obilježili.