Projekt „Deset dana bez ekrana“

VIDEO: Zadarski se osnovnoškolci na deset dana odriču interneta, mobitela i televizije

Mobiteli

Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja.

Projekt Deset dana bez ekrana započeo je i ove školske godine u Zadru. Učenici triju četvrtih razreda Osnovne škole Zadarski otoci, 4.A, 4.D i 4.E, uz podršku su svojih roditelja i učiteljica odlučili prihvatititi desetodnevni izazov apstinencije i selektivnog korištenja ekrana. Sveukupno je 51 učenik od nedjelje 9. listopada 2016. krenuo s provedbom projekta u svome domu.

Udruga Cinaz od 2008. godine provodi ovaj nacionalno prepoznatljiv projekt u osnovnim školama diljem Zadarske županije i Hrvatske. Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja. Kao takav, projekt se uklapa i u ciljeve Građanskog odgoja.

Udruga Cinaz poziva sve škole zainteresirane za provedbu projekta u ovoj školskoj godini da se jave na mail adresu udrugacinaz@gmail.com. Više o projektu može se pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih – parovi

Hrvatsko Nadzemlje Split

VIDEO: Održan susret mladih grada Splita u mjesecu zaljubljenih

Nadzemlje je ovaj mjesec obogatilo susret s čak četiri filma u kojima su se između ostaloga dotaknuli ljubavnih očekivanja koja gaje mladi parovi, ali i „surove realnosti“ koja je vrlo simpatično prikazana te je izavala „val“ smijeha.

novac

Pomoć dijaspori

U tijeku prijave na Javni poziv za financijsku potporu projektima usmjerenima interesu Hrvata izvan RH

Do 9. studenoga 2018. godine zaprimaju se prijave posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan RH. Pravo na financijsku podršku mogu ostvariti neprofitne organizacije, fizičke osobe i pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan domovine.

CINAZ logo

Udruga CINAZ najavljuje

Događanja za veljaču 2014. u Zadru

Veljača za ljubav, umjetnost i rock & roll!

arsenal, 25.4.

Zadarski Arsenal

Zabranjeno pušenje dolazi u Zadar

U petak 25. travnja nakon duge 4 godine Zabranjeno pušenje dolazi u zadarski Arsenal.

sidd

Intervju s Primožem iz Siddharte

„Pjesme te najviše dodirnu kad si tinejdžer"

Gitarist Siddharte, Primož Benko, otkrio nam je kako je došlo do albuma „Infra“ i „Ultra“ povodom dvadesete godišnjice benda, kako je došlo do pjesme „Strele v maju“ s Urbanom, na kakvim mjestima nastupaju, što će pripremiti za publiku u Tvornici i još mnogo toga.