Božićne pjesme hrvatskih izvođača

VIDEO: Veselo kićenje bora uz nove domaće božićne hitove

Kuglica na boru

Pavel, Psihomodo Pop, Auguste i brojni drugi donose drugačije ritmove za ovogodišnji ples oko božićnog drvca.

Svakih se blagdana rado vraćamo dobro poznatim božićnim hitovima. Otvaramo stare playliste koje stoje zaboravljene tijekom ostatka godine kako bi naše domove ispunili svima omiljeni zvuci Zvončića, Tihe noći i Bijelog Božića. No ovog su se prosinca brojni domaći izvođači pobrinuli da naše stare liste osvježimo novim božićnim pjesmama i u veselom ritmu dočekamo još jedan Božić.

Prvi na playlisti ovogodišnjih domaćih hitova, božićni je singl Sjaji jelka božićna, zajednički uradak velikih imena hrvatske glazbene scene: Nine Badrić, Massima, Marka Tolje, Željka Banića Bane te Ivane i Marije Husar koji su svojim vokalnim sposobnostima dočarali toplu atmosferu koja nastane kada se u blagdanskom ozračju okupe prijatelji.

Lovro Krovina i Marija Mimica pripremili su prigodni singl u božićnom duhu jednostavnog naziva i pamtljivih nota – Božić. Božićna melodija na površinu izaziva one skrivene emocije i euforiju koja će potaknuti da božićni kič, pahulje, lampice, miris kuhanog vina i sve ono što vežemo uz prosinac zavole i oni ne tako veliki ljubitelji ovog predbožićnog ludila.

Na našem popisu našao se i zimski singl benda Auguste – Prosinac. Ova je pjesma dodatno posebna zahvaljujući videospotu koji su na Adventu u Zagrebu tajno snimili prijatelji benda te im ga poklonili za blagdane.

Tomislav Goluban, svirač usne harmonike iz Grabrovca, za ove blagdane objavljuje božićni singl s dvije nove pjesme. Poznata Svim na zemlji snimljena je u instrumentalnoj verziji, a u autorskoj Bo Bo Božić, dominira bogat instrumentarij, sekcija puhača, i naravno, usna harmonika. Vesela atmosfera, toplina doma i zajedništvo, glavni su motivi ove božićne priče u kojoj kuglice na boru njišu se, čekaju zoru, dok iz našeg kamina, toplina nam svira.

Psihomodo Pop ostaje autentičan i vjerodostojan samome sebi te svekolikom pučanstvu poklanja neuobičajenu blagdansku pjesmu Sretan Božić. Davor Gobac, poput pravog zločestog Djeda Mraza briljira u ovoj punk/rock božićnoj himni uz žestoku pratnju cijelog benda i dodatnu injekciju blagdanske atmosfere u vidu snažne prateće brass sekcije.

Božićni singl ima i Antonela Doko. Mlada glazbenica iz Rijeke oduševila je pjesmama Onaj dan i Ta ljubav, a za blagdane nam otkriva kako bi željela provesti Božić.

Naš popis savršeno zaokružuje Pavel i njihov posebni zimski singl – Svi moji Božići čiji izrazito pjevni refren na prvu ostaje u uhu, a glasovi bračnog para Šerić tvore jednu pravu rapsodiju emocija u svakom slušatelju. 

– Kako sam zaljubljen u Advent i obožavam sav taj sezonski kič već dugo planiram napisati božićnu pjesmu i sretan sam da mi je to ovog puta pošlo za rukom. Inspiracija je očiti nedostatak snijega oko Božića pa ovom pjesmom prizivamo pahulje, a ako i ne bude snijega, želimo da bude makar dovoljno hladno da vidimo dah jer Božić na 15 stupnjeva stvarno nije neka fora – kazao je Aljoša.

U potpunosti se slažemo te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama ovih blagdana prizvati studen, zimu i snijeg te konačno imati bijeli Božić!

Komentari na članak

Vezani članci

OSDS band, izvor: Facebook

Intervju s dečkima iz benda O.S.D.S.

„Ništa se ne može usporediti s osjećajem izlaska na pozornicu“

Razgovarali smo s članovima zagrebačkog pop-tamburaškog benda O.S.D.S. koji uspješno osvajaju glazbene ljestvice i polažu ispite na fakultetu spajajući psihologiju, odnosno elektrotehniku i tamburice.

Željezno prijestolje

Ususret petoj sezoni

Izašao novi video „bloopersa“ sa snimanja Igre prijestolja

Dok čekate 12. travnja i nastavak ove epske serije, pogledajte video.

Novi Zeland

Na današnji dan

Otkriveno zadnje naseljeno kopno na Zemlji

Novi Zeland zbog svojih se nepreglednih prirodnih ljepota smatra jednom od najegzotičnijih i najekstremnijih turističkih destinacija.

Koncert "Make a wish"

Humanitarni božićni projekt

Koncertom "Make a wish", licitacijama i tombolom vraća se osmijeh na lica

Božićnim koncertom u klubu Boogaloo, humanitarnom licitacijom i tombolom, nastoje se prikupiti financijska sredstva namijenjena Domu za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi Sv. Franjo u Vugrovcu i udruzi Zagrebački humanitarci.

Zdravi doručak

Najvažniji obrok u danu

Brz i zdrav doručak za svaki dan u tjednu

Mnogi su rekli i dokazali da je doručak najbitniji obrok u danu. Mnogi kažu da se po jutru dan poznaje. Mi kažemo da se po doručku dan poznaje. Uz ove recepte, to će postati i vaša omiljena uzrečica.