Božićne pjesme hrvatskih izvođača

VIDEO: Veselo kićenje bora uz nove domaće božićne hitove

Kuglica na boru

Pavel, Psihomodo Pop, Auguste i brojni drugi donose drugačije ritmove za ovogodišnji ples oko božićnog drvca.

Svakih se blagdana rado vraćamo dobro poznatim božićnim hitovima. Otvaramo stare playliste koje stoje zaboravljene tijekom ostatka godine kako bi naše domove ispunili svima omiljeni zvuci Zvončića, Tihe noći i Bijelog Božića. No ovog su se prosinca brojni domaći izvođači pobrinuli da naše stare liste osvježimo novim božićnim pjesmama i u veselom ritmu dočekamo još jedan Božić.

Prvi na playlisti ovogodišnjih domaćih hitova, božićni je singl Sjaji jelka božićna, zajednički uradak velikih imena hrvatske glazbene scene: Nine Badrić, Massima, Marka Tolje, Željka Banića Bane te Ivane i Marije Husar koji su svojim vokalnim sposobnostima dočarali toplu atmosferu koja nastane kada se u blagdanskom ozračju okupe prijatelji.

Lovro Krovina i Marija Mimica pripremili su prigodni singl u božićnom duhu jednostavnog naziva i pamtljivih nota – Božić. Božićna melodija na površinu izaziva one skrivene emocije i euforiju koja će potaknuti da božićni kič, pahulje, lampice, miris kuhanog vina i sve ono što vežemo uz prosinac zavole i oni ne tako veliki ljubitelji ovog predbožićnog ludila.

Na našem popisu našao se i zimski singl benda Auguste – Prosinac. Ova je pjesma dodatno posebna zahvaljujući videospotu koji su na Adventu u Zagrebu tajno snimili prijatelji benda te im ga poklonili za blagdane.

Tomislav Goluban, svirač usne harmonike iz Grabrovca, za ove blagdane objavljuje božićni singl s dvije nove pjesme. Poznata Svim na zemlji snimljena je u instrumentalnoj verziji, a u autorskoj Bo Bo Božić, dominira bogat instrumentarij, sekcija puhača, i naravno, usna harmonika. Vesela atmosfera, toplina doma i zajedništvo, glavni su motivi ove božićne priče u kojoj kuglice na boru njišu se, čekaju zoru, dok iz našeg kamina, toplina nam svira.

Psihomodo Pop ostaje autentičan i vjerodostojan samome sebi te svekolikom pučanstvu poklanja neuobičajenu blagdansku pjesmu Sretan Božić. Davor Gobac, poput pravog zločestog Djeda Mraza briljira u ovoj punk/rock božićnoj himni uz žestoku pratnju cijelog benda i dodatnu injekciju blagdanske atmosfere u vidu snažne prateće brass sekcije.

Božićni singl ima i Antonela Doko. Mlada glazbenica iz Rijeke oduševila je pjesmama Onaj dan i Ta ljubav, a za blagdane nam otkriva kako bi željela provesti Božić.

Naš popis savršeno zaokružuje Pavel i njihov posebni zimski singl – Svi moji Božići čiji izrazito pjevni refren na prvu ostaje u uhu, a glasovi bračnog para Šerić tvore jednu pravu rapsodiju emocija u svakom slušatelju. 

– Kako sam zaljubljen u Advent i obožavam sav taj sezonski kič već dugo planiram napisati božićnu pjesmu i sretan sam da mi je to ovog puta pošlo za rukom. Inspiracija je očiti nedostatak snijega oko Božića pa ovom pjesmom prizivamo pahulje, a ako i ne bude snijega, želimo da bude makar dovoljno hladno da vidimo dah jer Božić na 15 stupnjeva stvarno nije neka fora – kazao je Aljoša.

U potpunosti se slažemo te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama ovih blagdana prizvati studen, zimu i snijeg te konačno imati bijeli Božić!

Komentari na članak

Vezani članci

Bitesnap aplikacija

Nove instalacije za vaš pametni telefon

Sedam aplikacija koje će vam pojednostaviti i uljepšati dan

Za one koji slikaju svoje obroke odnedavno za to postoji i razlog jer je u optjecaju probna verzija aplikacije koja za vas broji kalorije koje unesete. Potrebno je samo uslikati svoj obrok. Provjerite koje se još aplikacije nalaze na našem popisu.

Panorama 2

Advent u Splitu

Blagdani na Rivi uz kuhano vino i raznovrsnu glazbu

Slijedi nam više od 40 dana ugodnog i vedrog blagdanskog raspoloženja. Novo izdanje Adventa u Splitu i ove godine nudi raznovrsne glazbene, gastronomske i kulturne doživljaje privlačne svim generacijama.

Biggie Smalls

Na današnji dan

Ubojstvo američke zvijezde na losanđeleskom semaforu

Buran život poznatog repera obilježen hapšenjima, tučnjavama, ostalim nevoljama i glazbenim uspjesima na današnji je dan okončao nikad otkriveni ubojica s nepoznatim motivima.

https://cdn.pixabay.com/photo/2014/09/26/09/33/girls-462072__340.jpg

Psihološke strategije

VIDEO: Započnite 2018. godinu s pregršt novih prijatelja

Što smo stariji to se naš krug prijatelja sve više smanjuje te ne znamo na koji bismo način upoznali nove i zanimljive ljude. Stoga vam donosimo strategije za pronalaženje novih prijatelja kako biste u 2018. godinu ušli sretni, zadovoljni i okruženi ljudima kojima je stalo do vas.

Kolos Neron

Na današnji dan

„Kakav umjetnik umire“ – samoubojstvo zloglasnoga rimskog cara

Neron, jedan od „najomraženijih“ rimskih careva, umro je na današnji dan prije 1949 godina. Za vrijeme vladavine dao je pogubiti suprugu, majku, polubrata, generale, pisce i brojne protivnike.