Tako to radi majka priroda

VIDEO: Kako se „rađa” pahulja snijega?

Pahulja snijega

Mnogi su od nas tijekom svog života izradili mnoštvo pahulja snijega. Služili smo se papirom, škarama i ljepilom te više-manje znamo proces formiranja papirnate pahulje. Međutim, kako to izgleda kada se izrade primi majka priroda?

U teoriji snježni kristali ili pahulje snijega nastaju kada se pothlađene kapljice vode smrznu na jezgri za zaleđivanje.

Kad se kapljica smrzne, u prezasićenom zraku na nju će se lijepiti vodena para te će kristalići leda rasti. Većini je takvo objašnjenje jasno, ali kako to zaista izgleda, ostaje misterij.

Iako će mnogi reći da je u snimci riječ o otapanju pahulje snijega unatrag, ne možemo poreći da ne izgleda očaravajuće.

Pogledajte kako izgleda formiranje pahulje u 21 sekundi.

Komentari na članak

Vezani članci

Pahulja.com

Online peticija Hameda Bangoure

Nevina, neponovljiva i čista Pahulja

Hamed Bangoura pokrenuo je online peticiju na web stranici pahulja.com kako bi proširio svoju ideju o ograničenju povlastica političke elite i promjenama u društvu.

Snijeg

Savršene lokacije za „ptice selice“

Što je to snijeg? – pitaju se stanovnici poznatih svjetskih lokacija

Iako je nama snijeg uobičajena pojava s kojom se svatko nosi na svoj način, neki ga ljudi vide tek jednom u životu ili nijednom. Saznajte na kojim to poznatim mjestima snijeg pada jednom u stoljeću.

Naslovna s Darthom

Snježna preobrazba

Pojavom snježnih pahulja Darth Vader stiže u Poljsku

U jednom malenom poljskom gradiću svaki put kad padne snijeg događa se nešto prilično nevjerojatno. U neobičnu priču uključili su se i blagdanski raspoloženi Stormtrooperi.

Snijeg

Studentski posao

Za čišćenje snijega u Osijeku satnica i do 35 kn, prijave već započele

Tko kaže da samo ljeti cvate posao? Zimske (ne)prilike također nude mogućnost zarade. Osječki studenti i ove su godine dobili priliku okušati se u čišćenju snijega, a prijaviti se mogu već sada.

Snijeg

Honorarni posao za redovne studente

Traže se studenti za čišćenje snijega u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Zagreba poziva studente da se prijave za honorani posao čišćenja snijega. Naknada za rad iznosi 20 kuna po satu.