Najdugovječniji projekt Fakulteta

Uskoro se održava promocija 17. broja The Split Mind – časopisa za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu

The Split Mind, časopis

Ako ste ljubitelji književnosti i umjetnosti, pridružite se promociji najdugovječnijega projekta Filozofskog fakulteta u Splitu!

The Split Mind časopis je za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu koji kao studentski projekt postoji od 2005. godine te je najdugovječniji takav projekt na Fakultetu. Časopis je namijenjen studentskim radovima, kako književnim tako i esejističkim te likovnim. Osim studenata, časopisu su doprinijeli i radovi brojnih poznatih pisaca, ali i radovi talentiranih neafirmiranih autora, a sada je došlo vrijeme za novi broj!

Promocije časopisa održavane su u splitskim klubovima Ghetto, Quasimodo i Kocka, u knjižari Profil, Gradskoj knjižnici Marka Marulića, prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu, ali i izvan Splita: u Sinju, Omišu, Zagrebu i drugim gradovima.

Između ostalog, The Split Mind ostvaruje suradnju s Gradskom knjižnicom Solin pa tako svake godine objavljuje radove iz njihova natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu. Natječaj se održava jednom godišnje, a namijenjen je svima koji pišu poeziju, kratke priče, prijevode i eseje na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Iduća promocija 17. broja održat će se u petak, 15. studenog 2019, na Filozofskom fakultetu u Splitu na adresi Poljička cesta 35 (bivši Brodomerkur), u dvorani P7. Na promociji ćete moći čuti nešto više o časopisu i o planovima Udruge The Split Mind. Osim toga, autori će čitati svoje radove koji su pronašli mjesto u novom broju.

Komentari na članak

Vezani članci

Bang

Popularizacija stripova

Jesu li stripovi rezervirani za mušku publiku?

To je pitanje na koje bi svatko odgovorio s „Ne“, ali činjenica jest da su stripovi, kao i mnogi drugi hobiji društveno određeni samo za jedan rod. Trenutno najslikovitiji primjer za našu publiku jest serija „Teorija velikog praska“ u kojem pet šmokljana fantastičnih u područjima fizike i kemije jednako (i možda preuživljeno) uživaju u čarima stripova i igrica. 

https://pixabay.com/en/adult-blur-book-business-color-1850177/

Međunarodni književno-likovni natječaj „Učka mi se“

Radovi nadahnuti ljepotama Učke donose vrijedne nagrade

Otvoren je natječaj udruge Tinta 910 za kratku prozu, poeziju, fotografiju, ilustraciju i sliku inspiriranu Učkom.

Ivo Andrić

Na današnji dan

Umro Ivo Andrić

"Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo." - Ivo Andrić

Filozofski fakultet u Splitu

Nova inicijativa splitskih studenata

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu dobivaju svoj časopis, Humanist

Za realizaciju ovako bogatog sadržaja zaslužno je 50 studenata-autora, 4 profesora suradnika, 4 lektora i 2 fotografa na čelu s uredničkim vijećem kojeg čine urednici za svaku od glavnih rubrika.

Manifestacija u Zadru

Nova kulturna manifestacija u Zadru

Održana vrtna izložba cvijeća „Cvijet Zadra”

Zadar se u turističkoj sezoni sve više profilira kao jedno od najvećih turističkih središta Dalmacije. Manifestacije poput „Cvijeta Zadra“ uspijevaju popuniti nedostatak turističke ponude u predsezoni.