Projekt udruge Amazonas

U tijeku prijave za besplatnu videoedukaciju!

https://cdn.pixabay.com/photo/2019/02/22/10/30/acting-4013244__340.jpg

Do 11. listopada traju prijave za videoedukaciju čiji će polaznici imati priliku kroz kratki film progovoriti o nejednakosti, diskriminaciji i netoleranciji u društvu. Vlastitom kreativnošću osmislit će poruku s kojom će svoje vršnjake potaknuti na promišljanje o toj problematici te će tako izravno utjecati na društvene promjene.

Želiš aktivno pridonijeti pozitivnim društvenim promjenama, a pri tome naučiti korisnu vještinu baratanja medijskim alatima i dobro se zabaviti? Prijavi se na besplatnu početničku videoedukaciju pod nazivom Edukativne video radionice – Snimi pozitivu!

Edukacija je namijenjena mladima u dobi od 18 do 30 godina koji se prvi put susreću sa snimanjem i obradom materijala. Polaznici i polaznice imat će priliku kroz kratki film progovoriti o nejednakosti, diskriminaciji i netoleranciji u društvu. Vlastitom kreativnošću osmislit će poruku kojom će svoje vršnjake potaknuti na promišljanje o toj problematici te tako će utjecati izravno na društvene promjene.

Sudionici će raditi u timovima od dvije do tri osobe i sudjelovati na pet međusobno povezanih radionica. Prva radionica, zakazana za 15. listopada u 16 sati, sastojat će se od kratkog upoznavanja i podjele u timove i održati se u prostorijama udruge Amazonas (Kosirnikova 64, Jelenovac) koja i provodi ovaj projekt. Druga i treća radionica, planirane za 22. i 29. listopada, također će se održati ondje, a na njima polaznici će se upoznati s problematikom društvene nejednakosti koja će biti predmet kratkih filmova i započeti s kreiranjem sinopsisa za kratki film. Tijekom četvrte i pete radionice polaznike će se upoznati s opcijama snimanja, rukovanja opremom te načinom obrade materijala, programima i opcijama koje mogu koristiti. Te radionice održat će se u prostorijama Blank filmskog inkubatora čiji će ih predstavnici voditi. Termin snimanja birat će polaznici u dogovoru s voditeljima, a osigurana je oprema.

Edukacija će završiti svečanim prikazom kratkih filmova svim zainteresiranima. Također, isječci će biti objavljeni i na društvenim mrežama udruge.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do petka, 11. listopada, a vrše se ispunjavanjem obrasca na poveznici. Dodatne informacije moguće je pronaći na službenom Facebook eventu.

Komentari na članak

Vezani članci

Mark Twain

Na današnji dan

Mark Twain stvorivši Hucka Finna uplovio u nevolje

Mark Twain u vlastitoj je tiskari dana 18. veljače 1885. godine izdao roman „Pustolovine Huckleberryja Finna“, kasnije smatranog njegovim remek-djelom. No, da je znao kakve će ga nevolje zbog toga snaći, možda se nikada ne bi na taj korak odvažio.

Goldie Rox

Intervju s glazbenicom Goldie Rox

Upoznajte hrvatsku Adele

Saznajte tko se skriva iza imena Goldie Rox.

https://www.facebook.com/877547485662539/photos/a.909065789177375.1073741828.877547485662539/1604797909604156/?type=3&theater

Projekt Start Up udruge

Career Booster: Putokaz do karijere, vrhunski predavači i mladi na jednom mjestu u Rijeci

Kroz predavanja, radionice i ostale aktivnosti vrhunski će predavači davati savjete mladim osobama za uspješno razvijanje karijera. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se zaključno s 5. ožujkom.

Darko Rundek

Intervju s Darkom Rundekom

„Očekujte festivnu atmosferu na Pozitivcu, bez previše balada“

Ususret 12. Pozitivnom koncertu, popričali smo s Darkom Rundekom. Rundek Cargo triju ovo će biti premijeran nastup na Pozitivcu.

9/11 1

Na današnji dan

VIDEO: 9/11 – napad koji je promijenio tijek američke i svjetske povijesti

11. rujna zauvijek će ostati zapamćen po najvećoj katastrofi 21. stoljeća. Pad američkih „blizanaca" događaj je koji je poljuljao globalnu sigurnost i kojim je cijeli svijet krenuo u beskonačnu borbu protiv terorizma.