Putovanja ljeti

Top 5 destinacija za bijeg od ljetnih vrućina

Planina i čovjek

Ljeto je stiglo u grad. Većina će uživati na moru, no nisu svi obožavatelji ljetnih vrućina. Donosimo pet destinacija s prosječnom temperaturom nižom od 22 stupnja u srpnju.

Ljetne temperature neki dočekuju s veseljem, dok drugi panično traže mjesta u hladu i bijeg s užarenog pijeska ili asfalta. Iako ove godine još nismo doživjeli dugi toplinski val bez osvježenja, u nastavku donosimo prijedloge hladnijih lokacija koje mogu pomoći pri odabiru savršene destinacije za odmor.
  1. Andora

Andora; Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 18 stupnjeva.

Mala zemlja nalazi se u Pirenejima i idealna je za bijeg od vrućine. Ova država smještena između Španjolske i Francuske proslavljena je kao mjesto za skijanje, no ljetni mjeseci odlični su za planinarenje, vožnje biciklima, uživanje u prirodi, kampiranje i opuštanje uz manje gužvi.

  1. Latvija

Latvija; Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 17 stupnjeva.

Zemlja odlična za provesti vrijeme na plaži uz nešto niže temperature. Usto, vrijedi posjetiti Rigu s mnogim gotičkim katedralama, otići na bungee jumping u Nacionalni park Gauja te obići važnu atrakciju Latvije – srednjovjekovne dvorce.

  1. Montreal, Kanada

Montreal: Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 21 stupanj.

Jedan od gradova Sjeverne Amerike koji arhitekturom podsjeća na Francusku. Grad je odličan za ljetne zabave na otvorenom, festivale, što dokazuje i poznati festival jazza koji se održava ljeti. Savršen je spoj za ljubitelje umjetnosti, zabave i fine hrane.

  1. Jezero Bled, Slovenija

Jezero Bled; Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 18 stupnjeva.

Bliža i financijski prihvatljiva destinacija je Bled. Ljeto je lakše podnošljivo uz jezero okruženo alpskim šumama. Osim uživanja u prekrasnoj prirodi i vožnje biciklom, ljeti je jezero dovoljno zagrijano za ugodno kupanje. Ipak, za potpuni doživljaj valja posjetiti i otok na kojem se nalazi crkva svete Marije.

  1. Madeira, Portugal

Madeira; Foto: Madeira

Prosječna temperatura u srpnju: 22 stupnja.

Otok je raj za zaljubljenike u cvijeće. Diljem otočke površine prostiru se staze za šetače i planinare, idealna mjesta za bijeg od visokih temperatura i gradske vreve. Među vulkanskim stijenama nalaze se prirodni bazeni – spektakularnim prizorima nema kraja.

Komentari na članak

Vezani članci

Ludens teatar

Kazališna manifestacija

Varaždinski Studentski centar omogućio popuste za „Ljeto u Ludensu”

Koprivničku publiku kroz srpanj čekaju četiri predstave pod zvjezdanim nebom u Atriju Doma mladih, a moguće je kupiti studentske ulaznice po 50% povoljnijoj cijeni.

Putovanja

Popularna turistička odredišta

FOTO: Slasni specijaliteti egzotičnih svjetskih destinacija

Fidži, Bahami i Jamajka samo su neke popularne svjetske turističke destinacije koje oduševljavaju gurmane specijalitetima svoje tradicionalne kuhinje.

Ilustracija posao

Kako do džeparca?

Studentski ljetni poslovi

Poznato je da se iza riječi sezonski posao ne kriju samo red, rad i disciplina. Bivši sezonci potvrdit će kako ljetni posao podrazumijeva nova – dobra i loša – iskustva te poznanstva koja će vam zasigurno nedostajati odmah pri povratku u predavaonice.

Bikini

Na današnji dan

U Parizu predstavljen prvi bikini, prihvaćen tek kasnije

Bikini, jedinstveni komad odjeće bez kojeg je nezamislivo ljeto na plaži, svijet je prvi puta vidio 1946. godine.

Kako spriječiti probavne smetnje uzrokovane plivanjem u bazenu

Sačuvajte zdravlje

Kako spriječiti probavne smetnje uzrokovane plivanjem u bazenu

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći zaštititi vaše zdravlje prilikom uživanja u bazenu.