Instagram trendovi

Smijeh, bol i javno sramoćenje – prisjećamo se najpopularnijih Instagram izazova

FOTO: Pinterest

Nekada su punili naslovnice omiljene aplikacije, a danas ih malo tko spominje.

Instagram – globalno popularan i mnogima omiljen dio virtualnog svijeta, ovih dana iskače iz paštete više nego inače. Ako je to moguće. Jaje koje je lajkanije od Kylie Jenner i #10yearschallenge pune naslovnice portala diljem planete. Na popularan insta-izazov odazivaju se svi – od mega zvijezda do kolega i susjede s trećeg kata.

No, nije ovo prvi challenge koji nam serviraju društvene mreže. Ne tako davno, uslijed nogometne groznice koja nas je sve skupa protresla, pojavio se #deleallichallenge. Svi smo pokušavali iskopirati nogometašev slavni pokret ruke (ne lažite, znamo da jeste!), a većina koja bi uspjela, ponosno bi stala pred prednju kameru, okinula selfie i plasirala ga uz neizostavan hashtag.

Jedno je vrijeme aktualan bio izazov pod krilaticom Photo I would never post. Nominiraju vas i objavite koju sramotnu facu ili situaciju do tada skrivenu u sigurnosti vašeg telefona. Pa onda vi nominirate. Pa taj netko izvrši. Pa on nominira i tako u krug. Svi smo se skupa dobro nasmijali i dobili potvrdu da je stvarni život daleko od insta-filtera.

Sretali smo se i s izazovima koji su zahtijevali više od kopanja po galeriji. Svojedobno je u trendu bio hladan tuš, pa su pred kameru stajali i staro i mlado, izlijevajući kantu ledene vode na glavu, uz obvezan #icebucketchallenge.

FOTO: Pinterest

Koliko dobro podnosimo bol istestirao je #saltandicechallenge. Sol na ruci u kombinaciji s ledom postizala je temperature i do -18 °C, što nije spriječilo širenje ovog izazova. Voljeli insta-trendove ili ne, složit ćete se – ovo je jedan od onih čije ponavljanje ne želimo.

Do prije koji dan najlajkanija na Instagramu – Kylie Jenner, i polemika oko prirodnosti njenih usnica pokrenule su #kyliejennerlipchallenge. Djevojke, a i poneki dečko, diljem svijeta pokušavali su napumpati usne pomoću raznih čaša, čepova i ostalih stvarčica – jer ako Kylie to radi, zašto ne? Ipak, ispostavilo se da je popularna Jennerka svoje usnice podvrgnula zahvatu, a izazov je pao u zaborav.

FOTO: Pinterest

Ako je suditi po bogatoj prošlosti, možemo samo s nadom (ili strepnjom) iščekivati neke nove buduće izazove.

Komentari na članak

Vezani članci

Par: savjetovanje

Znanost dokazuje

Zašto ne možeš prestati pratiti bivše na Facebooku?

Ukoliko ste se (ne jednom) uhvatili kako stalkate bivšu ili bivšeg po Facebooku, ne brinite. Znanstveno istraživanje pokazalo je kako je s vama sve u redu. Pročitajte zašto je gotovo instiktivno upisati nečije ime u tražilicu ove socijalne mreže.

Možda je prestar za nju, ali za mali pogled nikada

Fotke koje će vas oduševiti

FOTO: Najveći "photobomb" majstori

Ukoliko ste ponekad htjeli nekome malo uništiti odličnu fotografiju, inspiraciju pronađite ovdje.

https://pixabay.com/en/holiday-travel-vacation-summer-2880261/

Fotografski natječaj

Dodavanjem fotke na Instagram do vrijednih nagrada

Objavljen je fotografski natječaj #NoCultureNoFuture koji traje sve do 3. rujna 2018. godine. Prijavljujete se objavom slike na društvenoj mreži Instagram, a koje uvjete fotografija mora zadovoljavati, pročitajte u nastavku.

Taylor Swift

Instagram godina iza nas

FOTO i VIDEO: Najdraže slike i profili s Instagrama iz 2015. godine

Pogledajte najzanimljivije Instagram profile i slike koje su nam se najviše sviđale u protekloj godini.

Social networks

Patricija Panić

Svako Instagram iskustvo je novo iskustvo, svaka prepirka je novi Story

Zašto očekujemo od djece da se znaju snalaziti na internetu, da znaju razlučiti dobro od lošeg i da znaju razvijati svoj stav, a ne slijepo pratiti sve što vide i čuju, kada to ne možemo ni sami?