Povremeni rad

Situacije u kojima trebate pronaći studentski posao

Poslovi studentski

Završili ste s učenjem, pogledali seriju koju volite i još uvijek ne znate što biste radili jer dan još nije gotov? Ako se nalazite u takvoj situaciji, nemojte oklijevati u potrazi za povremenim studentskim poslovima.

Svi se možemo složiti da biti student ne znači samo studirati, već to uključuje i neke druge aktivnosti. Da bi se uopće moglo studirati, potrebna su financijska sredstva, kako za sami studij, tako i za smještaj, hranu, kupovanje knjiga, izlaske, teretanu i druge načine kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Ako biste htjeli barem malo poboljšati svoj mjesečni budžet, a ne možete ispuniti zahtjev od osam sati rada dnevno, možda je vrijeme da razmislite o povremenom radu, odnosno o studentskim poslovima koji ne zahtijevaju puno radno vrijeme. 

Donosimo vam nekoliko razloga koji vam mogu pomoći u donošenju odluke i pomoću kojih možete sami sebe preispitati jeste li prava osoba za to.

1. Imate višak slobodnog vremena

Prvi znak da možete početi tražiti posao je taj da imate previše slobodnog vremena. Završili ste s učenjem, pogledali seriju koju volite i još uvijek ne znate što biste radili jer dan još nije gotov? Ako se nalazite u takvoj situaciji, nemojte oklijevati u potrazi za povremenim studentskim poslovima. S obzirom na to da imate dovoljno vremena za sve, zapošljavanjem ćete povećati svoj budžet i kvalitetnije iskoristiti svaki dan. Osim toga, steći ćete bolje radne navike i u budućnosti će vam biti lakše organizirati se i uskladiti sve obveze.

2. Želite poboljšati svoje vještine

FOTO: Pixabay
 
Na fakultetu uspješno rješavate ispite, redovito učite i smatrate se dobrim studentom, no mislite da možete naučiti više? Neke vještine, nažalost, ne stječemo samim studiranjem. Većinom na fakultetima postoji malo praktičnog rada pa su studenti primorani na neke izvannastavne aktivnosti žele li steći neka dodatna znanja i vještine. Zapošljavanjem stječete novo iskustvo, teorijsko znanje koje sada imate možete primijeniti u praksi, učite kako raditi i funkcionirati u timu, vježbate svoje komunikacijske vještine, učite kako biti vođa i pravi profesionalac. Povremeni poslovi idealna su prilika da se pripremite za tržite rada i postanete konkurentni jednoga dana kada završite fakultet. 

3. Želite zaraditi, a ne živcirati se

Veliki je broj oglasa za studentske poslove u kojima se traže redoviti studenti s iskustvom koji su u mogućnosti raditi puno radno vrijeme. To je gotovo pa nemoguće ispuniti, posebno ako studirate na nekom od zahtjevnijih fakulteta. Raditi puno radno vrijeme znači i to da nećete imati dovoljno vremena posvetiti se drugim obvezama, a posebno prioritetu kao što je fakultet, manjak sati sna te slaba koncentracija na predavanjima zbog iscrpljenosti. Zato vam je puno lakše raditi povremene studentske poslove gdje nećete imati navedene i slične brige i stići ćete obaviti sve što morate za taj dan. 

4. Želite provoditi više vremena baveći se stvarima koje vas zanimaju

FOTO: Pixabay
 
Oduvijek ste željeli naučiti svirati gitaru ili se baviti sportom? Zanimaju vas različite stvari i htjeli biste sve to isprobati dok ste još na fakultetu, a nemate dovoljno novca da sve to platite? Sigurni smo da znate što vam je činiti i da ste već u potrazi za vašim prvim studentskim poslom kako biste si priuštili ono što ste oduvijek htjeli. Nemojte čekati da završite fakultet i odlučite svoje studiranje pretvoriti u nešto u čemu ćete uživati. 

Komentari na članak

Vezani članci

Croatia Airlines

Prijavite se za školovanje

Croatia Airlines traži kabinsko osoblje

Provjerite koje sve korake trebate ispuniti kako biste ostvarili svoj dugogodišnji san o radu u zrakoplovu!

Pogled na Zapadnu obalu

Program obuke i podrške mladima za uspješnije zapošljavanje

Započele prijave na Proljetnu školu poduzetnosti

Neke od tema koje će se obrađivati u sklopu četverodnevne edukacije uključuju područje poduzetnosti, javnog nastupa, pisanja životopisa te razvoja ideje u projekt.

Poslovni dnevnik i projekt Iskustvo zlata vrijedi

Poslovni dnevnik pokretač

Iskustvo zlata vrijedi 2015.: Projekt koji pomaže studentima s invaliditetom traži nove studente za praksu

Projekt zahvaljujući kojem su lani na praksi bila 22 studenta s invaliditetom, a petoro ih je zaposleno, ove bi godine trebao biti još uspješniji.

Centar za mirovne studije

Centar za mirovne studije

Poziv studentima za suradnju na istraživanju kampanje za izbore u Europski parlament

Centar za mirovne studije i GONG pozivaju sve studente završnih godina društvenih studija na istraživanje kampanje uoči izbora zastupnika za Europski parlament. Rezultati istraživanje biti će iskorišteni za suzbijanje govora mržnje u javnom prostoru, te unapređivanje političkih procesa

Kupac nije uvijek u pravu, FOTO: LiveChat

IVA MIKIĆ

Kupac (NI)je uvijek u pravu

Razumijem kad ljudi polude na one blagajnike koji ne pozdrave niti odzdrave, koji na pitanje bakica i dideka i svih onih koji ne mogu nešto pronaći odgovaraju sa ne znam, ne zanima me ili se prave da uopće nisu čuli pitanje. Razumijem i kad se ljutite jer je veliki red iako za to uopće blagajnici nisu krivi. I kad nemate košarica na ulazu.