Povremeni rad

Situacije u kojima trebate pronaći studentski posao

Poslovi studentski

Završili ste s učenjem, pogledali seriju koju volite i još uvijek ne znate što biste radili jer dan još nije gotov? Ako se nalazite u takvoj situaciji, nemojte oklijevati u potrazi za povremenim studentskim poslovima.

Svi se možemo složiti da biti student ne znači samo studirati, već to uključuje i neke druge aktivnosti. Da bi se uopće moglo studirati, potrebna su financijska sredstva, kako za sami studij, tako i za smještaj, hranu, kupovanje knjiga, izlaske, teretanu i druge načine kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Ako biste htjeli barem malo poboljšati svoj mjesečni budžet, a ne možete ispuniti zahtjev od osam sati rada dnevno, možda je vrijeme da razmislite o povremenom radu, odnosno o studentskim poslovima koji ne zahtijevaju puno radno vrijeme. 

Donosimo vam nekoliko razloga koji vam mogu pomoći u donošenju odluke i pomoću kojih možete sami sebe preispitati jeste li prava osoba za to.

1. Imate višak slobodnog vremena

Prvi znak da možete početi tražiti posao je taj da imate previše slobodnog vremena. Završili ste s učenjem, pogledali seriju koju volite i još uvijek ne znate što biste radili jer dan još nije gotov? Ako se nalazite u takvoj situaciji, nemojte oklijevati u potrazi za povremenim studentskim poslovima. S obzirom na to da imate dovoljno vremena za sve, zapošljavanjem ćete povećati svoj budžet i kvalitetnije iskoristiti svaki dan. Osim toga, steći ćete bolje radne navike i u budućnosti će vam biti lakše organizirati se i uskladiti sve obveze.

2. Želite poboljšati svoje vještine

FOTO: Pixabay
 
Na fakultetu uspješno rješavate ispite, redovito učite i smatrate se dobrim studentom, no mislite da možete naučiti više? Neke vještine, nažalost, ne stječemo samim studiranjem. Većinom na fakultetima postoji malo praktičnog rada pa su studenti primorani na neke izvannastavne aktivnosti žele li steći neka dodatna znanja i vještine. Zapošljavanjem stječete novo iskustvo, teorijsko znanje koje sada imate možete primijeniti u praksi, učite kako raditi i funkcionirati u timu, vježbate svoje komunikacijske vještine, učite kako biti vođa i pravi profesionalac. Povremeni poslovi idealna su prilika da se pripremite za tržite rada i postanete konkurentni jednoga dana kada završite fakultet. 

3. Želite zaraditi, a ne živcirati se

Veliki je broj oglasa za studentske poslove u kojima se traže redoviti studenti s iskustvom koji su u mogućnosti raditi puno radno vrijeme. To je gotovo pa nemoguće ispuniti, posebno ako studirate na nekom od zahtjevnijih fakulteta. Raditi puno radno vrijeme znači i to da nećete imati dovoljno vremena posvetiti se drugim obvezama, a posebno prioritetu kao što je fakultet, manjak sati sna te slaba koncentracija na predavanjima zbog iscrpljenosti. Zato vam je puno lakše raditi povremene studentske poslove gdje nećete imati navedene i slične brige i stići ćete obaviti sve što morate za taj dan. 

4. Želite provoditi više vremena baveći se stvarima koje vas zanimaju

FOTO: Pixabay
 
Oduvijek ste željeli naučiti svirati gitaru ili se baviti sportom? Zanimaju vas različite stvari i htjeli biste sve to isprobati dok ste još na fakultetu, a nemate dovoljno novca da sve to platite? Sigurni smo da znate što vam je činiti i da ste već u potrazi za vašim prvim studentskim poslom kako biste si priuštili ono što ste oduvijek htjeli. Nemojte čekati da završite fakultet i odlučite svoje studiranje pretvoriti u nešto u čemu ćete uživati. 

Komentari na članak

Vezani članci

Virtualna tvornica traži student/icu za rad

Digitalna agencija traži studenta/icu

Postani dio Virtualne tvornice: Traži se „junior copywrite”r!

Kreativan si, komunikativan te imaš volju za radom i učenjem? Odlično, upravo te osobine traži Virtualna tvornica!

Projekt Work it!

Neformalno obrazovanje

Projekt „Work it!" osnažio kompetencije nekolicine mladih pri zapošljavanju

Samoborska udruga ZA Osmijeh održala je projekt Work it! Radi se o međunarodnoj razmjeni u kojoj je sudjelovalo 20 mladih ljudi iz Slovačke, Italije, Bugarske i Hrvatske.

university ranking results 2014

Global Employability University Ranking 2014

Cambridge – najbolji fakultet za kasnije zapošljavanje

Cambridge je preuzeo prvo mjesto Oxfordu na vrhu svjetske ljestvice najboljih fakulteta za kasnije zapošljavanje.

3PSplit

Ekonomski fakultet u Splitu

„Move on! If you can't find a job, create it!"

3. i 4. ožujka na splitskom Ekonomskom fakultetu održat će se događaj „Move on! If you can't find a job, create it!“ u sklopu Programa poticanja poduzetništva i zapošljavanja mladih - #3PSplit. Pohađanje programa je besplatno, a polaznicima će na kraju biti uručeni certifikati o sudjelovanju.

Studenti

Studentska udruga Bookmark

Dođite na „smartcaffe“ s Krunoslavom Weinpertom

„Smartcaffe“ ima za cilj povezivati studente i sve zainteresirane s vodećim imenima s različitih područja marketinga. Na drugom „smartcaffeu“ u organizaciji studentske udruge Bookmark informirajte se i o poslovnoj ponudi koju studentima nudi Krunoslav Weinpert i osječka IT tvrtka Apria.