Obrana od dementora sa stilom

Saznajte koji je vaš Patronus i obranite se od mračnih sila

Expecto Patronum (HP, naslovna)

Otkrivamo novu poslasticu za sve obožavatelje čarobnjaštva. Vrijeme je da naučite nešto novo o magiji koju posjedujte i saznate koji je vaš Patronus.

S obzirom na to da se autorica sage o Harryju Potteru, omiljena J. K. Rowling, suočava s vojskom obožavatelja koja jednostavno ne odustaje nije postojao drugi način. Bilo je krajnje vrijeme pružiti nemirnim fanovima čarobnjaštva novu poslasticu.

Tako se na web-stranici Pottermore može saznati i koja je životinja vaš Patronus. Nakon što ste se upisali u Školu vještičarenja Hogwarts i saznali koji je vaš čarobni štapić, došao je red na Patronusa. Riječ je o čaroliji Expecto Patronum koju su Harry i ekipa nebrojeno puta koristili za obranu protiv dementora. Čarolija se temelji na sretnom sjećanju koje će vas zaštiti od sablasnih dementora te proizvesti zaštitu u obliku životinje.

PHOTO: Pinterest

Harry Pottera je štitio jelen, Severusa Snapea srna, a Hermionu Granger vidra. A vas? Koja će životinja proizaći iz vašeg sretnog sjećanja? Kliknite na stranicu Pottermore i rješite zanimljivu igricu u obliku interaktivnog kviza kojom ćete na kraju doznati ono što vas je oduvijek zanimalo. Makar niste nikome htjeli priznati. U cilju nam je i dalje ostati vaš najdraži studentski portal, stoga vam nećemo spoilati kako igrica izgleda i što vam je činiti. Udobno se smjestite i krenite na još jednu avanturu iz maštovitog svijeta u kojem vam je potreban čarobni štapić. I jako sretno sjećanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Harry Potter, FOTO: Flickr

Kviz općeg znanja

Nova KOZa je samo za prave poznavatelje Harryja Pottera

Pod voditeljskom palicom jednog od duhovitijih bezjaka, Gorana Vugrineca Goca, okupit će se natjecatelji na ovoj kvizaškoj fešti znanja o svijetu koji je još tamo u nagužvanom vlaku između Manchestera i Londona početkom devedesetih počela razvijati J. K. Rowling.

Colin Farrell

Magične zvijeri i gdje ih naći

„Spin-off” Harryja Pottera dobiva još jednu zvijezdu!

Nakon što je Eddie Redmayne potvrđen kao nositelj glavne uloge, stižu i ostale zvijezde magičnog filma!

Škola vještičarenja i čarobnjaštva

The Lockhart

FOTO: Pogledajte kako izgleda Harry Potter bar u Torontu!

Kada pomislite kako se sve što se moglo stvoriti iz serijala o Harryju Potteru već stvorilo, novo iznenađenje! Pogledajte kako izgleda kafić u kojemu vlada magija, a možete i "popiti" pokojeg čarobnjaka.

https://78.media.tumblr.com/c32f132a8407c17b3295d1356fe574e2/tumblr_inline_okbo7v91091tzkm40_540.png

Različiti prijevodi imena Gospodara tame

Sva imena lorda Voldemorta – od Toma Elvisa Jedusora do Marka Neelstina

Saga o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu prevedena je na više od 70 jezika. Neki prijevodi su bili manje ili više uspješni dok su neki išli toliko daleko da su mijenjali imena glavnih likova u cilju sačuvanja sadržaja. U nastavku vam donosimo različite varijante imena Tom Riddle u cilju sačuvanja anagrama „Ja sam lord Voldemort".

Harry Potter dvorana

Magični svijet

Mjesta u Škotskoj koja će vas odvesti u svijet Harryja Pottera

Ponekad nas realnost previše dotakne pa poželimo sjesti na metlu i otići daleko, u svijet u kojem su granice puno drugačije od onih u realnom svijetu.