Neočekivani rezultati istraživanja

Psovke i neurednost pokazatelji su inteligencije

Neuredan stol

Prema istraživanju, ako znate podosta psovki i dosta ste neuredniji od drugih, to je samo znak da ste inteligentni. Znanost je ovog puta stala u vašu korist.

Istraživanje Sveučilišta u Minnesoti pokazalo je da su ljudi koji su neuredni te puno psuju inteligentniji i imaju prošireniji vokabular. Ispitanici su u istraživanju morali nabrojati sve psovke koje znaju. Istraživači su otkrili da što veći vokabular ispitanik ima, to znači da će znati i puno više psovki. 

Uz psovke, znak da ste inteligentniji od drugih je i neurednost. Neorganiziran stol i soba nisu stvar neorganiziranosti već jako kreativnog procesa misli. Što vam je stol neuredniji, to je vjerojatnije da ćete doći na novu ideju. Istraživači su zamolili ispitanike, one s urednim i one s neurednim stolovima, da pronađu novu svrhu u koju se mogu koristiti ping pong loptice, Pokazalo se kako su oni s neurednijim stolovima imali kreativnije ideje. 

Također, ispitanici koji su bili neuredniji postigli su veći rezultat na IQ testu te su imali širi spektar interesa. Samo lagano sa psovkama, ako ih već znate, ne znači da ih nužno morate stalno koristiti. A stolovi za kojima učite i spremate ispite, s vremena na vrijeme trebali bi postati uredni.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatska Mensa-testiranje

Hrvatska Mensa

Mensa provodi testiranja, studenti imaju popust

Svoj IQ možete saznati ako se odazovete na testiranje koje organizira Hrvatska Mensa.

FOTO

Studenti kreativci - predstavljamo Luciju Maradin

„Ne bih mogla ni mjesec dana izdržati da nešto ne načrčkam“

Lucija je studentica prve godine strojarstva, ali istovremeno i prava kreativna duša. Najdraže joj je oslikavanje zidova i raznoraznih predmeta, a kaže da najviše inspiracije dolazi baš kad bi se trebala posvetiti učenju.

FOTO: Facebook.com/Marija Šaja

Studenti kreativci – predstavljamo Mariju Šaja

INTERVJU i FOTO: Marija omiljeni hobi pretvorila u kreativni biznis

Marija Šaja dvadesetjednogodišnja je studentica Menadžmenta na Sveučilištu u Zadru. Već se tri godine bavi izradom nakita te je vrlo brzo svoj omiljeni hobi pretvorila u pravi mali biznis. Svakodnevno joj se javljaju cure sa svojim željama i narudžbama koje Marija uspješno provodi u djelo.

FOTO

Studenti kreativci: intervju s Martinom Požgajec

Studentica koja oslikava posebne torbice pod imenom Merakis

Svaka studentica zna koliko se toga nađe u torbi, koja je definitivno naš najvažniji modni dodatak. Bitno nam je da su funkcionalne i lijepe, a studentica Martina pobrinula se da su i unikatne, s obzirom na to da se bavi ručnim oslikavanjem upravo torbica.

novac

Financijska potpora

Objavljeni rezultati natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu

Provjerite jeste li i vi jedan od dobitnika stipendije Sveučilišta u Splitu. Ako jeste, do 28. veljače obvezno morate dostaviti svoj IBAN.