Plahte, jastuci, ručnici...

Pogledajte koliko često trebate prati ovih sedam kućanskih predmeta

Čišćenje

Kuhinjske krpe, ručnike i plahte potrebno je prati češće nego što mislite.

Kako bismo vam olakšali život, donosimo vam listu stvari za koje niste sigurni koliko biste ih često trebali prati. 

Plahte: svakih 7 do 14 dana

Kožne stanice, znoj, grinje... Zvuči užasno i sigurno se ne želite pitati koliko toga ima na plahti koju koristite svaki dan. Kako biste bili sigurni od bilo kakvih bolesti, operite ju jednom tjedno ili svaki drugi tjedan.  

Kistovi za šminkanje: svaki mjesec

Ako ne čistite svoje kistove za šminkanje, vrijeme je da počnete. Ako vas pomisao na činjenicu da je kist pun starih produkata ne tjera na povraćanje, onda mislite o tome kako na lice nanosite bakterije. Čišćenje kistova za šminkanje čini ih efektnijim i postoji veća sigurnost da će duže trajati. Ako nikada to niste prije radili, posjetite ovu stranicu

Jastuci: svakih 6 mjeseci

Ne samo da ih je poželjno oprati, nego ih je dobro i zamijeniti svakih nekoliko godina. Ako koristite jastuk koji ste koristili kao dijete, vrijeme je za novi. 

Kuhinjske krpe: svaki tjedan

Ove krpe su kao mali koševi za smeće jer su puni komadića hrane te bakterija i virusa koji su svaki dan zavučeni u kuhinji, na suđu, pa čak i na vašim rukama. 

Ručnici: nakon svakog trećeg ili četvrtog korištenja

Osim toga što cijelo tijelo brišete njima, ručnici su također i puni vode, a bakterije vole vodu koliko i ljudska populacija. 

Zimske rukavice: 3 do 4 puta po sezoni

Baš kao što bi ste trebali prati svoje ruke nakon svakog dolaska iz grada jer su pune svega i svačega, isto vrijedi i za rukavice koje ipak ne treba toliko često prati nego "gurnuti" u perilicu rublja svakih nekoliko tjedana. Preporuča se ručno pranje pletenih rukavica, kemijsko čišćenje kožnih i praćenje uputa, za rukavice napravljene od sintetičkih vlakana.

Traperice: nakon svakog četvrtog ili petog nošenja

Ne preporuča se pranje nakon svakog nošenja zato što postoji velika mogućnost da će traperice promijeniti boju. Stručnjaci smatraju kako ih je najbolje prati u hladnoj vodi te ih staviti na svježi zrak da se prozrače kako bi bile što udobnije. 

Komentari na članak

Vezani članci

PayPal

Osnovne stvari koje biste trebali znati

PayPal za početnike

PayPal račun može se usporediti sa štednim ili tekućim računom, ali ono što ga čini drugačijim jest da je posebno osmišljen za online transakcije.

Čaše piva

Liječenje mamurluka

Što jesti prije i nakon burne noći?

Ako ste svjesni da ponekad nemate granice u ispijanju alkohola, donosimo vam savjete što jesti prije i nakon izlaska kako biste izbjegli mamurluk i cjelodnevno ležanje u krevetu.

Povratak obvezama

Možete vi to!

Kako se što lakše vratiti obavezama nakon blagdana

Donosimo savjete o tome kako lakše možete preživjeti ponovne obveze nakon razdoblja opuštanja.

Djevojka s laptopom

Deset savjeta

Bolje spriječiti nego liječiti: izbori zbog kojih ćete požaliti

Većina mladih se našla u situaciji kada je bilo neizbježno reći: „Eh, da barem nisam to napravio.“ Izbjegavanje ovih izbora pomoći će vam u izgradnji uspješnijeg i zadovoljnijeg životnog puta.

Čaj za sve

Napitak koji rješava sve probleme

Devet razloga zašto piti čaj svaki dan

Kako kažu znalci s Wikipedije, čaj uživa veliku popularnost u svijetu: drugo najkonzumiranije piće nakon vode upravo je ovaj biljni pripravak.