Plahte, jastuci, ručnici...

Pogledajte koliko često trebate prati ovih sedam kućanskih predmeta

Čišćenje

Kuhinjske krpe, ručnike i plahte potrebno je prati češće nego što mislite.

Kako bismo vam olakšali život, donosimo vam listu stvari za koje niste sigurni koliko biste ih često trebali prati. 

Plahte: svakih 7 do 14 dana

Kožne stanice, znoj, grinje... Zvuči užasno i sigurno se ne želite pitati koliko toga ima na plahti koju koristite svaki dan. Kako biste bili sigurni od bilo kakvih bolesti, operite ju jednom tjedno ili svaki drugi tjedan.  

Kistovi za šminkanje: svaki mjesec

Ako ne čistite svoje kistove za šminkanje, vrijeme je da počnete. Ako vas pomisao na činjenicu da je kist pun starih produkata ne tjera na povraćanje, onda mislite o tome kako na lice nanosite bakterije. Čišćenje kistova za šminkanje čini ih efektnijim i postoji veća sigurnost da će duže trajati. Ako nikada to niste prije radili, posjetite ovu stranicu

Jastuci: svakih 6 mjeseci

Ne samo da ih je poželjno oprati, nego ih je dobro i zamijeniti svakih nekoliko godina. Ako koristite jastuk koji ste koristili kao dijete, vrijeme je za novi. 

Kuhinjske krpe: svaki tjedan

Ove krpe su kao mali koševi za smeće jer su puni komadića hrane te bakterija i virusa koji su svaki dan zavučeni u kuhinji, na suđu, pa čak i na vašim rukama. 

Ručnici: nakon svakog trećeg ili četvrtog korištenja

Osim toga što cijelo tijelo brišete njima, ručnici su također i puni vode, a bakterije vole vodu koliko i ljudska populacija. 

Zimske rukavice: 3 do 4 puta po sezoni

Baš kao što bi ste trebali prati svoje ruke nakon svakog dolaska iz grada jer su pune svega i svačega, isto vrijedi i za rukavice koje ipak ne treba toliko često prati nego "gurnuti" u perilicu rublja svakih nekoliko tjedana. Preporuča se ručno pranje pletenih rukavica, kemijsko čišćenje kožnih i praćenje uputa, za rukavice napravljene od sintetičkih vlakana.

Traperice: nakon svakog četvrtog ili petog nošenja

Ne preporuča se pranje nakon svakog nošenja zato što postoji velika mogućnost da će traperice promijeniti boju. Stručnjaci smatraju kako ih je najbolje prati u hladnoj vodi te ih staviti na svježi zrak da se prozrače kako bi bile što udobnije. 

Komentari na članak

Vezani članci

Djevojka na plaži

Korisni savjeti za ljetne temperature

Kako ostati svjež i odmoran bez obzira na vrućine

Ljetne temperature dosegle su svoj vrhunac. Dok neki uživaju na moru, drugi trebaju izvršavati svakodnevne obveze i pokušati ostati svježi i odmorni. Donosimo vam najbolje savjete za održati svježinu i što manje se „otopiti“ na temperaturama neprikladnim za odlazak na posao.

Post Erasmus

Back To Reality

VIDEO: Preživite povratak s Erasmusa na najbezbolniji način!

Najbolji semestar ikad! U stranom si gradu i, zajedno s još nekolicinom tebi predragih ljudi iz svakog kutka svijeta, vodiš novi samostalni život ... Imaš novu malu obitelj s Erasmusa. Baš kad pomisliš da će taj „najbolji-semestar-ikad“ zauvijek trajati, probudiš se i zadnji je dan Erasmusa.

Wash hair

Njega kose

Provjerite perete li kosu na pravilan način

Ako ste mislili da u pranju kose nema nikakve filozofije, prevarili ste se. Perete li vrhove šamponom ili ispirete kosu vrućom vodom – već ste pogriješili. Pa što učiniti?

iPhone

Ako ste ovisnik o svojem „smartphoneu“, pronađite lijek ovdje

Uz ovih 5 savjeta manje ćete „visjeti" na mobitelu!

Ako ste jedni od onih koji bi željeli trošiti manje vremena gledajući u ekran, donosimo Vam neke savjete koji bi Vam mogli pomoći u tome.

OTP banka

Savjeti o štednji u božićno vrijeme

Budi studentski "Djed Mraz" i ne dopusti da čarape tvojih najdražih ostanu prazne

Do jučer ste bili u Vodicama na plaži i pijuckali koktele s ekipom, a već na treptaj oka prosinac nam je pokucao na vrata. Blještavilo, kuhano vino, kobasice i pokloni. Mnoštvo poklona. Već sada se pitate hoće li vaš, i tako opterećeni studentski budžet izdržati blagdansko ludilo? E pa, još uvijek stignete stati na loptu i pripremiti se za božićno trošenje.