Plahte, jastuci, ručnici...

Pogledajte koliko često trebate prati ovih sedam kućanskih predmeta

Čišćenje

Kuhinjske krpe, ručnike i plahte potrebno je prati češće nego što mislite.

Kako bismo vam olakšali život, donosimo vam listu stvari za koje niste sigurni koliko biste ih često trebali prati. 

Plahte: svakih 7 do 14 dana

Kožne stanice, znoj, grinje... Zvuči užasno i sigurno se ne želite pitati koliko toga ima na plahti koju koristite svaki dan. Kako biste bili sigurni od bilo kakvih bolesti, operite ju jednom tjedno ili svaki drugi tjedan.  

Kistovi za šminkanje: svaki mjesec

Ako ne čistite svoje kistove za šminkanje, vrijeme je da počnete. Ako vas pomisao na činjenicu da je kist pun starih produkata ne tjera na povraćanje, onda mislite o tome kako na lice nanosite bakterije. Čišćenje kistova za šminkanje čini ih efektnijim i postoji veća sigurnost da će duže trajati. Ako nikada to niste prije radili, posjetite ovu stranicu

Jastuci: svakih 6 mjeseci

Ne samo da ih je poželjno oprati, nego ih je dobro i zamijeniti svakih nekoliko godina. Ako koristite jastuk koji ste koristili kao dijete, vrijeme je za novi. 

Kuhinjske krpe: svaki tjedan

Ove krpe su kao mali koševi za smeće jer su puni komadića hrane te bakterija i virusa koji su svaki dan zavučeni u kuhinji, na suđu, pa čak i na vašim rukama. 

Ručnici: nakon svakog trećeg ili četvrtog korištenja

Osim toga što cijelo tijelo brišete njima, ručnici su također i puni vode, a bakterije vole vodu koliko i ljudska populacija. 

Zimske rukavice: 3 do 4 puta po sezoni

Baš kao što bi ste trebali prati svoje ruke nakon svakog dolaska iz grada jer su pune svega i svačega, isto vrijedi i za rukavice koje ipak ne treba toliko često prati nego "gurnuti" u perilicu rublja svakih nekoliko tjedana. Preporuča se ručno pranje pletenih rukavica, kemijsko čišćenje kožnih i praćenje uputa, za rukavice napravljene od sintetičkih vlakana.

Traperice: nakon svakog četvrtog ili petog nošenja

Ne preporuča se pranje nakon svakog nošenja zato što postoji velika mogućnost da će traperice promijeniti boju. Stručnjaci smatraju kako ih je najbolje prati u hladnoj vodi te ih staviti na svježi zrak da se prozrače kako bi bile što udobnije. 

Komentari na članak

Vezani članci

Što pušta na sve strane

12 „kulturnih“ savjeta

Kako se ne ponašati kao seljak na moru

Kako ne biti jedan od nekulturnih turista i kako izbjeći sve nevolje koje može izroditi ljetovanje na Jadranu? Evo nekoliko savjeta.

Pržena hrana

Razmislite o ovome dok čekate red u menzi

Slasni zalogaji koji uzrokuju loš ten

Nije lako voditi zdrav život i brinuti se o zdravlju. Treba zanemariti estetiku i početi obraćati pažnju na znakove koje vam vaša koža daje jer su odraz stanja vašeg organizma.

https://pixabay.com/en/couple-bride-love-wedding-bench-260899/

Ljubav i veze

Može li „pauza“ poboljšati vezu

Pauza u vezi ima prednosti i nedostatke. Može poboljšati vezu, ali i dovesti do prekida. To sve zavisi o kvaliteti veze i osobi.

Dan mlijeka

Na današnji dan

Čaša mlijeka za obranu od prehlade

Osim što pomaže vašem organizmu u obrani od prehlade, mlijeko u raznim kombinacijama može biti odlična poslastica u ovim hladnim, zimskim danima.

Neuredna soba

Pronađite idealan stan!

Razmišljajte o ovih par stvari tijekom potrage za stanom!

Što uopće raditi tijekom potrage za stanom i što pitati stanodavca, teme su koje vam nisu poznate, pa ćemo, kao iskusni detektivi stanova, podijeliti par savjeta kako pronaći stan.