Dugotrajna veza

Pet razloga zbog kojih vaša veza više nije jednako uzbudljiva

https://pixabay.com/photos/people-man-woman-couple-jacket-2603521/

Dugotrajne veze ponekad navedu parove da se previše opuste i prestanu u nju ulagati trud. Donosimo nekoliko razloga zbog kojih u vašoj vezi više ne cvjetaju ruže.

Svakoj se vezi može prikrasti faza u kojoj imate dojam da više nema uzbuđenja, iznenađenja i svega onoga što budi leptiriće u trbuhu. Parovi koji su u vezi više od 15 ili 20 godina često će se pomiriti s trenutnom situacijom jer misle da je iskra zaljubljenosti odavno nestala i da ju je nemoguće ponovno upaliti. Međutim, u novije doba parovi će svojoj vezi dati više prilika ili se jednostavno razići pa čak i nakon 20 i više godina, što je sasvim u redu jer nitko ne bi trebao biti u vezi koja ga ne ispunjava. Ako se u zadnje vrijeme osjećate potisnuto i nesretno u svojoj vezi, obratite pažnju na nekoliko razloga koji bi mogli uzrokovati nezadovoljstvo i dosadu u vezi.

Više ne radite stvari zajedno

Možda ne volite raditi sve što radi partner, ali ste se prije pravili da vam je to zabavno i pridružili im se jer znate da ih to usrećuje, no sada više nemate volje. Radije ćete ostati zavaljeni u naslonjač i gledati reprize svoje omiljene serije nego otići s partnerom ili partnericom kod njihovih prijatelja, roditelja ili negdje drugdje. Putovanja u inozemstvo ili negdje unutar države postali su vam financijski, fizički i emocionalni napor pa vas vaš partner ili partnerica ničime neće moći izmamiti iz kuće, a čak i kad uspiju u tome, nećete pokazati oduševljenost. Igranje društvenih igara više vam ne predstavlja užitak i samo želite malo vremena za sebe.

Nema romantičnih iznenađenja

Već je prošlo puno vremena otkad ste osvojili srce svoje drage ili dragoga pa ne vidite potrebu za romantičnim gestama ili ulaganjem nekog posebnog truda? Ova je situacija ogroman problem jer svatko od nas s vremena na vrijeme voli nekakav znak pažnje koji nam govori da smo i dalje željeni. Čokolada, cvijeće, odlazak na utakmicu, ali i mnogi drugi nematerijalni znakovi pažnje učinit će svaku vezu sretnijom.

Nema više komplimenata i izjavljivanja ljubavi

Možda svoju partnericu ili partnera često vidite sređene pa ne osjetite potrebu udijeliti im kompliment, no sigurni smo da bi koji kompliment usmjeren prema fizičkom izgledu izmamio ogroman osmijeh na lice. Naravno, ovo može biti još efektivnije ako svoju bolju polovicu pohvalite kada je u kućnom izdanju jer vam je baš u tom trenutku lijepa onakva kakva je.

Najsretniji ste kad ste sami ili s prijateljima

Naravno da svatko od nas, čak i u najuspješnijoj vezi, ponekad treba vrijeme za sebe, no kad vam vaš partner/partnerica krene ići na živce i kada vam je njezin ili njegov odlazak na more s društvom najsretniji trenutak veze u toj godini, imate problem. Još je gore ako vam se čini kao da je to vrijeme prebrzo proletjelo i da vam ni u jednom trenutku nije nedostajao ili nedostajala. Osim toga, provođenje vremena s prijateljima svakog bi trebalo ispunjavati, ali ako na kraju dana dođete kući i ne budete sretni što vidite lice voljene osobe, možda niste pronašli ljubav svog života ili je jednostavno došlo do zasićenja na kojemu je potrebno poraditi.

Trpite probleme jer vam je svejedno

Više vas ne rastužuje i ne zamara to što se vaš partner više uopće ne trudi oko vas i uzima vas zdravo za gotovo jer vam je potpuno svejedno. Bez obzira koliko traje vaša veza, nitko ne bi trebao biti u dugogodišnjoj vezi koja ga fizički i psihički umara i ne ispunjava. Razgovarajte s partnerom, odnosno partnericom o onome što vas muči i dajte do znanja da ste se oboje previše opustili i da to nije ono što želite od veze.

Normalno je da svaka veza ima uspone i padove i da će kroz godine veze doći do toga da se opustimo, no ne bismo nikada trebali dopustiti da se iskra potpuno ugasi i da u vezu ne ulažemo nimalo truda.

Komentari na članak

Vezani članci

Film "After Party"

Pula film festival

Dokumentirana strast dvojice muškaraca postavila „After Party” na tron studentskog filma

Dokumentarac „After Party” proglašen je najboljim studentskim filmom na ovogodišnjem izdanju Pula film festivala. Nakon ovog prestižnog događaja prikazuje se na popularnom Brdu filmova.

Confessionchild

Jer devedesete su bile godine...

10 najvećih problema našeg djetinjstva

Bili su to naši najveći problemi u to vrijeme. Tada smo željeli odrasti, a danas smo shvatili da smo „pogriješili'. Zato, nemojte odrasti, to je klopka!

Kampiranje znak

Neka sve bude spremno za zabavu pod zvijezdama

14 savjeta za što bolje kampiranje

Mnogi sanjaju o odlasku na kampiranje s dobrom ekipom i pregršt zabave, no rijetki su opremljeni i pripremljeni za to. Uz pomoć ovih savjeta pobrinite se da vas priroda ne uhvati nespremne.

Toni Milun

Poznati instruktor matematike u novoj ulozi

Toni Milun voditelj Financijalca - emisije o ekonomiji i financijama

Poznati profesor matematike Toni Milun u novoj će HRT-ovoj emisiji Financijalac gledateljima pokušati približiti manje poznate pojmove iz svijeta financija i ekonomije.

Ljubavni par

Odnos između muškaraca i žena

Interni seksizam utječe na vaš ljubavni život

Iako je puno samouvjerenih uspješnih žena, ponekad se nesvjesno u nama razvija interni seksizam, tj. počinjemo smatrati sebe i druge pripadnice ženskog roda prenježnima i slabima.