Kreativnost u radu

Pet internetskih stranica za izradu infografičkog životopisa

5 internetskih stranica za izradu infografskog životopisa

Donosimo vam pet internetskih stranica koje će vaš životopis učiniti zanimljivijim i privlačnijim potencijalnom poslodavcu.

Vjerojatno ste već vidjeli infografičke životopise koji se pojavljuju kao alternative tradicionalnom Europassu. Infografičke životopise najčešće koriste oni koji se prijavljuju na poslove u branšama kao što su dizajn, marketing i ilustracija. No, u zadnje vrijeme sve je veći broj onih koji zamjenjuju svoj Europass životopis infografičkim životopisom. Razlog je jednostavan: izgledaju jako zanimljivo!

Infografički životopis najčešće ističe najbolje informacije o vama tako da ih stavi u centar životopisa. Također, on olakšava odgovaranje na vječna pitanja kao što su: koliko godina iskustva u struci imate? Koje su vaše najvrednije sposobnosti? Koje je vaše područje interesa? Ono što je prednost ovakvog tipa životopisa je to što se može koristiti na različite načine, na primjer možete ga staviti na vaš LinkedIn profil. Zbog toga vam donosimo pet stranica na kojima možete izraditi vlastite infografičke životopise.

Vizualize.me

Ovo je stranica koja omogućuje najjeftinije i najjednostvnije stvaranje infografičkog životopisa. Za samu izradu potrebno je 15-ak minuta! Nakon što napravite Vizualize profil, možete ga podijeliti na sve moguće načine: kao link, kao ikonu, kao tweet, na Facebooku ili na LinkedInu. Na žalost, jedino što ne možete je isprintati ili skinuti svoj životopis s web stranice. Ako želite skinuti svoj životopis, morate platiti account. Valja još jednom naglasiti da ova stranica omogućuje najjednostavniju izradu inkonografskog životopisa te se njome služite ako želite brzo završiti svoj životopis, ako ga ne želite printati ili skinuti sa stranice te ako niste previše kreativni.

Venngage

Venngage je nešto sofisticiranija stranica od Vizualiza, barem što se tiče samog stila i izgleda životopisa. Također, Venngage vam omogućuje da sami izradite vlastiti oblik infografičkog životopisa. Možete otvoriti besplatan račun koji omogućava ograničenu uslugu, ali možete otvoriti i premium račun koji se plaća i koji omogućava prisup različitim ikonama, temama, predlošcima iiI grafovima. Imajte na umu da ne možete skinuti svoj životopis sa stranice ili ga isprintati ako nemate premium račun.

Piktochart

Piktochart ima sjajnu ponudu predložaka te vam omogućava da kreirate vlastiti životopis u svom dizajnu. Postoji i aplikacija, ali samo za Ipad. Sam program sličan je Venngageu, uz par iznimaka. Prva je ta da Piktochart omogućava skidanje životopisa s besplatnog računa. No, tada skidate svoj životopis kao sliku. Ako želite skinuti životopis u PDF formatu, morat ćete platiti račun (Lite račun = $15/mjesečno, Pro račun = $29/mjesečno, Pro račun s popustom = $20/godišnje). Također, Piktochart vam omogućava da kreirate životopis kao PowerPoint prezentaciju, što je odlično ako dajete vizualni intervju pa potencijalnog poslodavca morate provesti kroz svoj životopis. Zanimljivo je i to da ako ste učitelj, student ili ste član neprofitne organizacije, ostvarujete pravo na popust na pro-paket.

Visme

Kao i ostali, i Visme nudi veliki broj besplatnih slika, predložaka i ikona. Kada krenete dizajnirati životopis, možete izabrati izgled životopisa ovisno o tome što radite (ikonografiju, banner ili prezentaciju). Ovo je odlična opcija za one koji je žele koristiti za izradu portfolija za intervju. Isto tako, proces dodavanja animacija jako je jednostavan i sličan procesu u PowerPointu. Kao i Piktochart, i Visme vam omogućava skidanje životopisa u formatu slike, no ako ga želite skinuti u PDF formatu, morat ćete platiti. I Visme vam omogućava da sami kreirate svoj životopis.

Easel.ly

Easel.ly, kao i druge internetske stranice za izradu infografičkih životopisa, nudi besplatan pristup slikama i predlošcima. No, Easel.ly vam nudi kolaboraciju s nekim na dva načina: možete pomoću e-maila pozvati nekoga da vam se pridruži u radu na projektu ili pak možete spremiti svoj projekt kao Easel.ly datoteku (.ely) te ga na taj način poslati osobi s kojom želite surađivati. Dok druge stranice za izradu infografičkog životopisa uglavnom spremaju vaš životopis na cloud-based serveru, Easel.ly vam omogućava da spremite ili da pošaljete mailom svoj projekt nekome tko želi surađivati s vama. Easel.ly karakterizira jednostavnost u izradi životopisa. Iako omogućava izradu besplatnog, ali ograničenog pristupa, cijena godišnjeg računa iznosi 36 dolara.

Komentari na članak

Vezani članci

Career Booster logo

Upravljanje karijerom

Projekt „Career Booster" olakšava potragu za poslom

"Career Booster" održat će se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study slučajeve.

App Start Contest 2015

eSTUDENT poziva na ASC predavanje

Kako doći do vrha App Storea?

App Start Contest, natjecanje eStudenta, poziva na predavanje Jurice Ceroveca.

Rotate the industry

Konferencija na FSB-u

„Rotate the industry”: Velika poslovna imena, simulirani intervju za posao i CV

Najpoznatija imena iz polja ekonomije, prava, strojarstva, informatike i farmacije svoja će znanja pokušati prenijeti sudionicima konferencije koju organiziraju Studentski zbor FSB-a i Rotaract klub Zagreb Centar, a koja će se održati 7. travnja na FSB-u.

CNET.com (Top 5)

CNET.com predstavio iznenađujući popis

VIDEO: Top pet uređaja koje će uskoro pregaziti vrijeme

Razloge zbog kojih se CNET.com odlučio na upravo te uređaje možete pogledati u priloženom videu.

Street-art haiku u Zagrebu - plakat

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca

FOTO: Street-art haiku u Zagrebu

U prostoru Centra za kulturu i film Augusta Cesarca u Zagrebu 4. studenoga i 1. prosinca 2015. organizirana je večer razgovora, prezentacija i diskusija o povijesti grafita i street-arta.