Filmska umjetnost

Ovoga ljeta Varaždin svim filmoljupcima priprema zanimljivu kulturnu manifestaciju

film filmska vrpca

Ovoga ljeta u Varaždinu će se održati Škola medijske kulture, a prijave su otvorene do 15. lipnja. Program će biti raznolik; zabavnog i edukativnog sadržaja neće nedostajati.

Varaždin će od 18. do 28. kolovoza, kada će se tamo održati Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić postati prava prijestolnica filmskog i medijskog svijeta. Suvremeno društvo već je sada u potpunosti postalo društvo medija, a pojam medijska pismenost sve se češće nalazi u društvenom fokusu. Današnja su djeca djeca medija, jer su od svoje najranije dobi izložena medijskom utjecaju, a kasnije tijekom odrastanja postaju prepušteni medijskom konzumiranju bez kritičkog odmaka.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti svoja znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i svim ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Važno je napomenuti kako je Škola medijske kulture jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjivanja, kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika.

Škola će trajati deset dana, a program će biti ispunjen mnoštvom zanimljivosti poput raznih edukativnih predavanja, metodičkih radionica, video radionica, večernjih projekcija filmova i jutarnjih skupnih rasprava o filmu. Ovaj cjelokupni program čini Školu medijske kulture idealnim mjestom dogradnje i usavršavanja, te odličnim prvim susretom s filmskim i medijskim svijetom.

Svi oni koji žele nešto više naučiti o filmu te usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima, mogu se prijaviti do 15. lipnja na internetskim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.

Komentari na članak

Vezani članci

Eduroam

Sveučilišni računski centar Srce

Započeo Mjesec eduroama 2016.

Cilj je približiti uslugu eduoram krajnjim korisnicima akademske i istraživačke zajednice.

Steven Spielberg

Na današnji dan

Rođendan „kralja blockbustera“ zaslužnoga za poznate filmske ekranizacije

Na današnji je dan rođen jedan od najpoznatijih i najuspješnijih filmskih redatelja svih vremena koji je osvojio brojne nagrade za svoje prepoznatljive ekranizacije.

Hip-hop Entrepreneurship 2

Poduzetništvo i multimedija

Europski hip-hop poduzetnici na razmjeni znanja i dobre prakse u Zagrebu

Projekt „Hip-hop Entrepreneurship 2“ okuplja mlade koji se bave područjem plesa, glazbe i multimedije. Među sudionicima varira razina iskustva – od pojedinaca koji imaju svoje firme do sudionika koji su na početku realizacije vlastitih ideja – što ovaj miks čini veoma zanimljivim.

10 najboljih serija 2015.godine

Obavezna TV lektira

10 najboljih serija iz 2015. godine

Deset serija koje definitivno morate dodati na svoj popis za gledanje.

Studenti psihologije educiraju školarce o dobrim vezama

Nenasilno rješavanje sukoba

Studenti psihologije educiraju školarce o dobrim vezama

Kroz travanj i svibanj održat će se 20 radionica o dobrim vezama koje izvode studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru pod vodstvom mentorice doc. dr. sc. Marine Nekić.