Filmska umjetnost

Ovoga ljeta Varaždin svim filmoljupcima priprema zanimljivu kulturnu manifestaciju

film filmska vrpca

Ovoga ljeta u Varaždinu će se održati Škola medijske kulture, a prijave su otvorene do 15. lipnja. Program će biti raznolik; zabavnog i edukativnog sadržaja neće nedostajati.

Varaždin će od 18. do 28. kolovoza, kada će se tamo održati Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić postati prava prijestolnica filmskog i medijskog svijeta. Suvremeno društvo već je sada u potpunosti postalo društvo medija, a pojam medijska pismenost sve se češće nalazi u društvenom fokusu. Današnja su djeca djeca medija, jer su od svoje najranije dobi izložena medijskom utjecaju, a kasnije tijekom odrastanja postaju prepušteni medijskom konzumiranju bez kritičkog odmaka.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti svoja znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i svim ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Važno je napomenuti kako je Škola medijske kulture jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjivanja, kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika.

Škola će trajati deset dana, a program će biti ispunjen mnoštvom zanimljivosti poput raznih edukativnih predavanja, metodičkih radionica, video radionica, večernjih projekcija filmova i jutarnjih skupnih rasprava o filmu. Ovaj cjelokupni program čini Školu medijske kulture idealnim mjestom dogradnje i usavršavanja, te odličnim prvim susretom s filmskim i medijskim svijetom.

Svi oni koji žele nešto više naučiti o filmu te usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima, mogu se prijaviti do 15. lipnja na internetskim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.

Komentari na članak

Vezani članci

Summer School of Visual Identity and Graphic Design

Projekt udruge SKAC_ST

Ljetna škola dizajna na splitskom FESB-u

Sudjelovati mogu svi ljubitelji grafičkog dizajna, „web”-stranica i vizualnih identiteta. Prijavite se što prije jer predavanja i radionice traju od 23. srpnja do 27. srpnja 2018.

Vijesti

Seminar medijske pismenosti

Iskusne medijske mačke osnažit će vaše komunikacijske kompetencije

Seminar medijske pismenosti za mlade održat će se od 9. do 12. svibnja. Namijenjen je studentima, učenicima i svima zainteresiranima za novinarstvo.

Stres

Studentski život

Povratak studentskim problemima

Donosimo popis svega onoga čemu se „radujemo“ prilikom povratka u studentske klupe.

Emmy trofej

67. dodjela nagrada

Objavljene nominacije za ovogodišnju dodjelu Emmy nagrada

Serija Game of Thrones nominarana je 24 puta, dok je odmah iza nje, s 19 nominacija, serija American Horror Story: Freak Show. Pogledajte tko su ostali nominirani! 

Kratki na brzinu, nagrade 2017.

Filmska revija

Mardešićev "Nas dva" proglašen najboljim kratkim filmom ove godine

Na posljednjem izdanju revije kratkometražnih filmova "Kratki na brzinu" dodjeljeno je čak 13 nagrada. Intenzivan odnos bake i unuka u filmu "Nas dva" zaokupio je najviše pažnje stručnog žirija.