Filmska umjetnost

Ovoga ljeta Varaždin svim filmoljupcima priprema zanimljivu kulturnu manifestaciju

film filmska vrpca

Ovoga ljeta u Varaždinu će se održati Škola medijske kulture, a prijave su otvorene do 15. lipnja. Program će biti raznolik; zabavnog i edukativnog sadržaja neće nedostajati.

Varaždin će od 18. do 28. kolovoza, kada će se tamo održati Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić postati prava prijestolnica filmskog i medijskog svijeta. Suvremeno društvo već je sada u potpunosti postalo društvo medija, a pojam medijska pismenost sve se češće nalazi u društvenom fokusu. Današnja su djeca djeca medija, jer su od svoje najranije dobi izložena medijskom utjecaju, a kasnije tijekom odrastanja postaju prepušteni medijskom konzumiranju bez kritičkog odmaka.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti svoja znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i svim ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Važno je napomenuti kako je Škola medijske kulture jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjivanja, kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika.

Škola će trajati deset dana, a program će biti ispunjen mnoštvom zanimljivosti poput raznih edukativnih predavanja, metodičkih radionica, video radionica, večernjih projekcija filmova i jutarnjih skupnih rasprava o filmu. Ovaj cjelokupni program čini Školu medijske kulture idealnim mjestom dogradnje i usavršavanja, te odličnim prvim susretom s filmskim i medijskim svijetom.

Svi oni koji žele nešto više naučiti o filmu te usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima, mogu se prijaviti do 15. lipnja na internetskim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.

Komentari na članak

Vezani članci

Specijalni filmski efekti

Filmovi prošlih desetljeća

VIDEO: Najgori specijalni efekti u filmovima

Bez obzira na to radi li se o skupoj holivudskoj produkciji poput „Van Helsinga“ ili o nekim manje neovisnim filmovima, ova će vas lista zasigurno nasmijati.

Horor

Predavanje u Klubu Zona

Erik Lončar uranja u horor film – tvornicu jeze, strave i užasa

– Čudovišta, serijske ubojice, duhovi, vampiri, mučenja i velike količine krvi glavni su elementi ovih legendarnih filmova. – objašnjava predavač.

Summer School of Visual Identity and Graphic Design

Projekt udruge SKAC_ST

Ljetna škola dizajna na splitskom FESB-u

Sudjelovati mogu svi ljubitelji grafičkog dizajna, „web”-stranica i vizualnih identiteta. Prijavite se što prije jer predavanja i radionice traju od 23. srpnja do 27. srpnja 2018.

Kazaliste

Projekt „Uključi se OPET”

Besplatne radionice Forum teatra za mlade

S ciljem uspostavljanja različitih vrsta društvenih dijaloga Mario Kovač vodit će besplatne radionice Forum teatra namijenjene mladima između 15 i 30 godina.

Šesti VAFI

Internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin

Šesti VAFI dio kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

Projekcije 200 animiranih filmova, tri radionice, predavanja i izložba čine program šestog VAFI-ja najbogatijim do sada.