Iskustvo i edukacija

U tijeku su prijave za volontiranje na 18. Festivalu jednakih mogućnosti

Osobe s invaliditetom
IZVOR: https://pixabay.com/photos/inclusion-group-wheelchair-2731339/

Prijavite se za volontiranje i sudjelujte u uspostavljanju javne scene na kojoj će osobe s invaliditetom promicati svoje vrijednosti i prava.

Organizacijski tim Festivala jednakih mogućnosti (F=M) u potrazi je za entuzijastičnim volonterima, a roka za prijavu nema. Ipak, trebali biste se prijaviti što prije jer je granica prijavljenih ograničena: 180 pari volonterskih ruku.

Festival jednakih mogućnosti tradicionalna je međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom uz druge glazbeno-scenske i likovne umjetnike, a u sklopu kojega se održavaju i edukacijsko-rekreacijske i sportske igre.

Svrha je organiziranja ovakvoga događaja javno pokazivanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, a pritom se širi i poruka kako osobe s invaliditetom mogu i trebaju uživati ista prava i obveze poput svih drugih građana. Treba istaknuti da je zanimljivo i pohvalno da na tom trodnevnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz Hrvatske i inozemstva, a od toga je 600 osoba s invaliditetom.

Kako je Festival otvorenoga karaktera, održavat će se od 21. do 23. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s dnevnim rasporedom programa od 10 do 22 sata.

Prijavu obavljate pomoću obrasca, a prijaviti se mogu isključivo studenti zagrebačkoga Sveučilišta. Priprema volontera za rad, tj. edukacija, organizirana je 8. i 15. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u dvorani B4.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti i volontiranje

Europska volonterska služba

Potpuno pokriveni troškovi i džeparac za volontiranje u Rumunjskoj

Do 17. prosinca mladi koji žele razviti svoje kritičko mišljenje mogu se prijaviti za volontiranje u Rumunjskoj gdje će pomagati djeci, a svi će im troškovi biti pokriveni.

Liburnia Jazz Festival

Jazz koncerti u Lovranu

Liburnia Jazz Festival publiku će i ove godine osvojiti zvukovima vrhunske jazz glazbe

Za vrhunsku glazbu pobrinut će se „hrvatska reprezentacija vodećih glazbenika“, kako ih je nazvala glazbena kritika, a to su učesnici prošlogodišnjeg Jazz Ex Tempore projekta okupljeni iz svih krajeva Hrvatske.

VAFI 2015.

6. Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

Internacionalni festival VAFI traži volontere

Šesti VAFI, internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, ove se godine održava od 21. do 26. travnja, a kako bi sve prošlo u najboljem redu – potrebni su im volonteri. Zadatci volontera podrazumijevat će sudjelovanje u različitim područjima, kao što su logistika, tehnička podrška i komunikacija s gostima.

Zagreb service jam

Zagreb Service Jam

U 48 sati promijenite svijet i pritom naučite razmišljati izvan okvira te potaknite kreativnost

Zagreb Service Jam 29. ožujka okupit će 70-ak sudionika – od marketingaša i dizajnera, preko programera i financijaša – koji će eksperimentiranjem, međusobnom suradnjom i prijateljskim natjecanjem razviti korisne vještine.

Tajana Belina - The Voice

Intervju s Tajanom Belinom

"Na hrvatskoj sceni događa se zaokret i ima mjesta za svakoga tko je autentičan"

Moram priznati da ne slušam puno hrvatske glazbe. No, sviđa mi se ovaj novi zalet na domaćoj sceni s izvođačima poput Vatre, Pavela, Detoura… To je glazba koju mogu slušati dok vozim. Ženske ću glazbene uzore ipak najprije potražiti u gospel ili soul glazbi, na primjer Arethu Franklin.