„Vinska kava”

Opojna kombinacija kave u vinu od koje se ne možete napiti

Kava i vino

Nakon što smo preživjeli razne čudne kombinacije koje su ipak doživjele svoju realizaciju, ovaj novitet osvojit će milenijalce diljem svijeta: kava odležana u vinu.

Što zajedničko imaju sirova kava i vino? Oba pića poprave nam početak i završetak dan ili početak noći. No, vremena se mijenjaju, a promjene su sa sobom donijele spoj dva najdraža pića. Nakon što smo preživjeli razne čudne kombinacije koje su ipak doživjele svoju realizaciju, ovaj novitet osvojit će milenijalce diljem svijeta: kava odležana u vinu. Zvuči opojno i aromatično, zar ne? No, ovaj brak mnoge će usrećiti nakon što tek pročitaju vijest, a rastužiti ljubitelje vina jer – ne možete se napiti od ove čarobne kombinacije.

Na ovu zanimljivu ideju je došao Rick Molinari, vlasnik bara Molinari Caffe iz doline Napa, a sve kako bi slavio svoju ljubav prema vinu i kavi. Na službenim stranicama Molinari Caffe piše da odmaraju sirovu kavu u crnom kalifornijskom vinu, a ona na taj način upija aromu vina. Nakon toga je pažljivo suše i ručno prže u malim batchevima. Što se tiče kućne pripreme, iz kafića Molinari predlažu da se kava priprema u french pressu. Ako nema druge opcije, dobro će poslužiti i standardni aparat, no treba pripaziti da se kava ne pregrije.

Možete ju kupiti na službenim stranicama ako radite zbilja dobro plaćen studentski posao – 20 dolara za 250 grama. Ako ćete se naći u dolini Nape, svakako posjetite ovaj kafić, sigurno vrijedni probati.

Postoji i odličan trik ako ste veći ljubitelj vina nego kave – što više mlijeka dodajete, sve je jači okus vina. Također, što duže kava odstoji, bilo na vašem stolu ili preko noći, jači je okus vina. Dakle, i kava odležana u vinu stari dobro kao i vino samo (ne vino od 2 litre za 15 kuna, da se odmah ogradimo).

Komentari na članak

Vezani članci

planb.hr

Jeste li znali?

Sedam zabluda o kofeinu

Kofein uzrokuje nesanicu, uzročnik je raka, liječi mamurluk, odmaže u trudnoći... Razbijte mitove ovim člankom!

Najveća borba jastuka, UCI 2014.

Sveučilište u Kaliforniji

Studenti neobičnom borbom ušli u Guinessovu knjigu rekorda

Sve je bilo za zabavu, ali i za novi, Sveučilištu već peti svjetski rekord.

Super Bowl L

Više od sportskog spektakla

VIDEO: Reklame koje su obilježile Super Bowl

Oni koji nisu imali sreće da budu u 70 tisuća ljudi na Levi`s Stadiumu u Santa Clari, mogli su iz topline svojih domova, između ostalog, popratiti i velik broj reklama za čije su sekunde emitiranja kompanije izdvojile enormne svote.

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Inovacijski centar „Nikola Tesla”

Program „Imagine, Create, Innovate” traži studentske ideje i vizije

Studentski program „Imagine, Create, Innovate” inicijativa je Inovacijskog centra Nikola Tesla za uobličenje studentskih ideja i vizija u prototipove te dovođenje do razine tehničke inovacije. Rok za prijavu Vaših ideja je 12. srpnja 2019. godine do ponoći.

FSB zgrada

Međunarodni sajam inovacija

IENA 2019: student FSB-a osvojio zlatnu medalju i diplomu za svoj prototip vozila na četiri kotača

Šime Grbić student je druge godine diplomskoga studija strojarstva na FSB-u, na smjeru Mehatronika i robotika. Rad koji je nagrađen na 71. izdanju međunarodnog sajma inovacija ostvario je pod mentorstvom prof. dr. sc. Željka Šituma.