Pazite na svoje internet podatke

Opasnosti automatskog popunjavanja profila prilikom otvaranja korisničkog računa

Internet

Izbjegnite mogućnost da postanete žrtvom internetske prevare.

Sigurno vam se nije jednom dogodilo da ste prilikom ispunjavanja nekog korisničkog računa morali dati niz informacija koje možda i nisu bile bitne. No, nerijetko se te informacije mogu iskoristiti kako bi se došlo do vaših osobnih podataka, poput broja kreditne kartice, otkrio je jedan finski programer.

To je samo jedna od posljedica pisanja suvišnih i nepotrebnih podataka na internetske stranice. Razlog leži u tome što velik broj preglednika koje posjećujete traže otvaranje profila putem ulaska u vaš korisnički račun e-mail adrese koji u sebi sadrži vaše informacije, od imena i prezimena do broja telefona.

Ovakve vam se stvari mogu najčešće događati ako kao internetske preglednike koristite Google Chrome, Operu ili Safari. Stoga, ako želite izbjeći mogućnost da internet dobije informacije o vama koje ne treba znati, isključite opciju automatskog popunjavanja vašeg profila tijekom otvaranja korisničkog računa u postavkama preglednika.

Komentari na članak

Vezani članci

Internet kupovina

Predavanje u Klubu „Zona”

Internetska kupovina sve raširenija; kako se zaštititi?

– Kupovina preko interneta sve je raširenija, pogotovo među mladima, ali našim radom uvidjeli smo da nije neznatan broj prevara i kršenja potrošačkih prava o kojima su kupci jako loše informirani. – ističe Nela Kovačević iz udruge Dalmatinski potrošač.

theharvardclassics

Harvardski klasici dr. Eliota u e-izdanju

Harvardski klasici dostupni online!

Djelo Charlesa W. Eliota dostupno je u online izdanju i sadrži sve knjige, odnosno 51 naslov koji možete skinuti na vlastito računalo.

https://pixabay.com/en/laptop-book-information-online-819285/

Književnost u digitalnom dobu

Zagrebački komparatisti panelom osvještavaju suodnos poezije i interneta

Posjetite ovaj zanimljiv panel i saznajte kako je pojava interneta utjecala na književnost, posebice poeziju.

Moj mobitel

Mojmobitel.hr

Novi portal namijenjen mobilnim uređajima i opremi

Na portalu ćete na jednom mjestu moći pronaći sve informacije vezane uz svijet telefonije, a namijenjen je kupcima i prodavačima uređaja i opreme koji na jednostavan način mogu naći sve što je razasuto po internetu.

Lašćina

Problemi u studentskom domu

Stanari Lašćine ogorčeni: „Usred rokova uzmu studentima internet na 3 dana”

Studente zagrebačkog Studentskog doma „Lašćina” u ponedjeljak je dočekalo neugodno iznenađenje – pristup domskom internetu bio im je onemogućen. Vratio se u srijedu, što nije bilo dovoljno da studenti budu zadovoljni.