Najpoznatija čarobnjačka priča

Obožavatelji stvorili novu teoriju; ožiljak na čelu Harryja Pottera zapravo ne predstavlja munju?

Harry Potter, FOTO: Flickr

Na društvenim mrežama počele su kružiti teorije kako jedan od glavnih obilježja Harryja Pottera zapravo ne predstavlja munju, a obožavatelji su podijeljeni oko tih tvrdnji.

Obožavatelji legendarnog Harryja Pottera razvili su novu teoriju o njegovom poznatom ožiljku i društvene mreže sada bruje o novootkrivenim informacijama. J. K. Rowling je do sada često mijenjala specifičnosti svojih popularnih knjiga, ali dio obožavatelja smatra kako se ovom teorijom ipak pretjeralo.

Na Twitteru su počele kružiti screenshot slike sa stranice Harry Potter Wiki gdje se može vidjeti kako je Harryjev ožiljak zapravo u obliku pokreta ruke kojime se izriče Avada Kedavra, odnosno Kletva ubijanja. Iako stranice toga tipa nisu uvijek vjerodostojne, jedan je dio publike oduševljen novim saznanjima, dok drugi dio još uvijek sumnja u ove tvrdnje.

Jedan od najvažnijih obilježja čarobnjaka Harryja jest ožiljak u obliku munje na njegovu čelu, a prikazuje težak događaj u njegovu životu kada su mu roditelji ubijeni od strane Onoga Čije Se Ime Ne Smije Izgovoriti. Harryja je u tom trenutku zaštitila njegova majka Lily zbog čega je pretrpio samo ožiljak na čelu koji i prikazuje njegovu snagu i nadmoć nad opasnim i zlim čarobnjakom.

Dokazi o novoj tvrdnji definitivno su zainteresirali obožavatelje ovoga serijala knjiga, a sada se samo čeka komentar spisateljice Rowling koja se još nije oglasila oko ove teorije. Vidjet ćemo hoće li čitatelji i gledatelji Harry Pottera primijetiti još neko obilježje o kojemu možemo diskutirati.

Komentari na članak

Vezani članci

Magični sat; Weasley

Sat začaran tehnologijom

FOTO: Od bajke do stvarnosti, odnosno do pravog magičnog sata obitelji Weasley

Zamislite da je sat iz sage o Harryju Potteru stvaran – da u svakom trenutku možete vidjeti gdje su vam roditelji, brat ili sestra. Studentima iz Njemačke ovo je pošlo za rukom. Pročitajte na koji su način napravili „Magični sat”, a slike provjerite u galeriji.

Isto

Održavanje mentalnog zdravlja

Sedam srednjovjekovnih mitova o depresiji

Depresija je dijagnosticiran medicinski poremećaj koji je danas posebno prisutan kod mladih ljudi, a temeljni uzroci još uvijek nisu poznati. Ipak, za uzroke njezina nastanka kao i za načine liječenja u prošlim su stoljećima postojale brojne pomalo bizarne teorije.

Čudesne zvijeri i gdje ih naći

Magične zvijeri i gdje ih naći

Potvrđen glavni glumac za "spin-off" Harryja Pottera

Izabran je glumac koji će imati vodeću ulogu u spinoff-u popularne sage o Harryju Potteru.

Harry Potter dvorana

Tajne iz najpopularnije čarobnjačke priče

7 likova koji nisu dospjeli u knjige o Harryju Potteru

Znatiželjnim fanovima Harryja Pottera nikada nije dosta novih informacija o njihovoj najdražoj priči. J. K. Rowling nikada nije tajila što se događalo iza pozornice tijekom pisanja ovog umjetničkog djela. Tijekom godina, otkrila je popis likova koji su trebali biti u priči, ali im ipak nije našla pravo mjesto pa ih je izostavila.

Kings Cross

Knjige vs. filmovi

Harry Potter: trenutci iz knjiga za koje nikada nećemo prežaliti što nisu završili na velikom platnu

Podsjetite se s nama scena koje ste željeli vidjeti na velikom ekranu čitajući knjige o čarobnjaku Harryju Potteru autorice J.K. Rowling, a onda ostali razočarani kada je upravo ta scena izostala iz filma.