Najpoznatija čarobnjačka priča

Obožavatelji stvorili novu teoriju; ožiljak na čelu Harryja Pottera zapravo ne predstavlja munju?

Harry Potter, FOTO: Flickr

Na društvenim mrežama počele su kružiti teorije kako jedan od glavnih obilježja Harryja Pottera zapravo ne predstavlja munju, a obožavatelji su podijeljeni oko tih tvrdnji.

Obožavatelji legendarnog Harryja Pottera razvili su novu teoriju o njegovom poznatom ožiljku i društvene mreže sada bruje o novootkrivenim informacijama. J. K. Rowling je do sada često mijenjala specifičnosti svojih popularnih knjiga, ali dio obožavatelja smatra kako se ovom teorijom ipak pretjeralo.

Na Twitteru su počele kružiti screenshot slike sa stranice Harry Potter Wiki gdje se može vidjeti kako je Harryjev ožiljak zapravo u obliku pokreta ruke kojime se izriče Avada Kedavra, odnosno Kletva ubijanja. Iako stranice toga tipa nisu uvijek vjerodostojne, jedan je dio publike oduševljen novim saznanjima, dok drugi dio još uvijek sumnja u ove tvrdnje.

Jedan od najvažnijih obilježja čarobnjaka Harryja jest ožiljak u obliku munje na njegovu čelu, a prikazuje težak događaj u njegovu životu kada su mu roditelji ubijeni od strane Onoga Čije Se Ime Ne Smije Izgovoriti. Harryja je u tom trenutku zaštitila njegova majka Lily zbog čega je pretrpio samo ožiljak na čelu koji i prikazuje njegovu snagu i nadmoć nad opasnim i zlim čarobnjakom.

Dokazi o novoj tvrdnji definitivno su zainteresirali obožavatelje ovoga serijala knjiga, a sada se samo čeka komentar spisateljice Rowling koja se još nije oglasila oko ove teorije. Vidjet ćemo hoće li čitatelji i gledatelji Harry Pottera primijetiti još neko obilježje o kojemu možemo diskutirati.

Komentari na članak

Vezani članci

Dubravka Pešorda, GoT

Intervju s Dubravkom Pešordom

Magistra psihologije otkriva što se dogodi kada svijet Harryja Pottera i „Igre prijestolja” spojite sa psihologijom

Magistra psihologije Dubravka Pešorda otkrila nam je kako izgleda spajanje psihologije i popularne kulture te kako se ono održava na ljude.

Naslovna

Savršene lokacije za Potterovce

Bezjaci, spakirajte kofere i krenite u čarobnjački svijet

Ako ste oduvijek željeli posjetiti Hogwarts, Zakutnu ulicu, Zabranjenu šumu, isprobati čarobnjačke slastice i čarobne štapiće, bacite pogled na lokacije koje ne smijete zaobići.

Great Hall

Odletite u svijet najpoznatijeg čarobnjaka

Početak prosinca u stilu Harryja Pottera

Najveći fanovi Harryja Pottera past će sa svojih metli i ostati oduševljeni kada čuju ovu vijest!

Isto

Održavanje mentalnog zdravlja

Sedam srednjovjekovnih mitova o depresiji

Depresija je dijagnosticiran medicinski poremećaj koji je danas posebno prisutan kod mladih ljudi, a temeljni uzroci još uvijek nisu poznati. Ipak, za uzroke njezina nastanka kao i za načine liječenja u prošlim su stoljećima postojale brojne pomalo bizarne teorije.

Naslovna

Što bi bilo kad bi bilo

Sedam filmskih i književnih likova o kojima bismo voljeli znati više

U članku vam donosimo sedam filmskih i književnih likova o čijoj bismo pozadini, ali i sudbini nakon završetka neke knjige ili filma voljeli znati puuuno više.