Božićno veselje

Netradicionalni božićni filmovi koje morate pogledati

Božić

Božićno razdoblje uvijek je posebno zbog tradicionalnih filmova koji se prikazuju na televiziji, ali imaju i oni koji se ne prikazuju na malim ekranima, a ispunit će vas drugačijim osjećajem Božića.

Svake godine Božićno razdoblje kreće poznatim filmovima (čitaj Sam u kući) koji se prikazuju na televiziji. Ovim se blagdanom ističu osjećaji zajedništva, prijateljstva, obitelji i posebno ljubavi pa se tako ti elementi prenose i na male ekrane. Ali postoje i oni filmovi koji imaju drugačiju ideju o Božiću i mi vam donosimo popis netradicionalnih božićnih filmova koje ćete rijetko, ili nikada, vidjeti na televizijskom programu.

Jingle all the way (Luda božićna zvona)

Što dobijete kada spojite Božić, poklone i Arnolda Schwarzeneggera? Dobijete priču o visokom poduzetniku koji ne može reći ne pa tako ni svom sinu Jamieju. Jamie je zaželio najtraženiju akcijsku figuru sezone – Turbo Mana! Ali Howard se suočava s velikim problemom: badnja je večer, a Turbo Man je rasprodan još od Dana zahvalnosti. Howardova avantura da nađe akcijsku figuru pretvara se u nešto nezamislivo. Tijekom svojih beskrajnih nesreća nalazi se u borbi s ludim poštarom za zadnju Turbo man figuricu. To je za Howarda rat i on je odlučio pobijediti!

Santa's slay

Koliko zapravo znate o Djedu Božićnjaku? Kako je nastao i odakle je došao? Ne želimo vam reći neke loše vijesti ali – lagali su vam! Djed Božićnjak nije veseli starac s osmjehom koji dijeli poklone dobroj djeci, on je sin Sotone koji je izgubio okladu prije tisuću godina i bio je prisiljen širiti Božićno veselje. Sada, kada je prošlo tisuću godina, on želi samo jednu stvar – osvetu! Sada napokon pokazuje pravog sebe i iskalit će svoju ljutnju na sve građane malog američkog grada. Tinejdžer Nicholas Yuleson doznaje da je njegov djed anđeo koji je pobijedio u okladi i da će Djed Božićnjak pokušati doći do njega. Nicholas i njegova djevojka Mary pokušavaju pobjeći od ubojice Božićnjaka i pronaći način kako da zaustave teror.

 A Christmas Horror Story

Božić – vrijeme radosti, mira i dobre volje… Osim ako ne živite u gradiću Bailey Downs. Jedne Badnje večeri dva tinejdžera poginula su u školskom podrumu. Sada, godinu dana kasnije, novi niz užasa dolazi u grad. Dok trojica prijatelja pokušavaju istražiti mjesto masakra, zlonamjeran duh odlučio ih je zadržati tamo zauvijek. Jedan od prvih policajaca koji je došao na mjesto ubojstva ima nove komplikacije jer njegov sin pokazuje zastrašujuće i nasilno ponašanje. A kada se lokalna obitelj odluči pomiriti s odvojenom tetkom, iznenada bježe od Krampusa, demonskog Djeda Mraza. Ni Sveti Nikola nije imun na teror dok se bori s hordom zombi-vilenjaka. Ovo je svakako razdoblje koje nitko neće zaboraviti.

Elves

Oni više ne rade za Djeda Mraza! Nacistički doktor opsjednut eugenicima odlučio je stvoriti hibridne vilenjake koji teroriziraju mali grad tijekom božićnog razdoblja. Jedini čovjek koji može spasiti Božić je Mike McGavin, odmetnički Djed Mraz.

The Gingerbread Man

Gary Busey kao osuđeni ubojica poslan je na električnu stolicu da bi se vratio kao svima omiljeni kolačić medenjak s osvetom. Obucite pidžame, pokrijte se dekom, zgrabite mlijeko i kekse te odmorite duh dok gledate Garyja Buseyja koji proganja ženu koja ga je ubila.

 Die Hard (Umri muški)

All right, listen up guys. ‘Twas the night before Christmas, and all through the house, not a creature was stirring, except… the four a**holes coming in the rear in standard two-by-two cover formation. Ova poznata rečenica zagrije srce, zar ne? Policajac iz New Yorka John McClane slučajno je pozvan na božićnu zabavu svoje bivše žene, samo kako bi se suočio s teroristom Hansom Gruberom koji drži posjetitelje tuluma kao taoce.

Jack Frost

Snjegović možda nikome nije prvi izbor za reinkarnaciju, ali u ovom filmu to se dogodi Jacku, ocu koji je previše zauzet svojim bendom i obitelji te nažalost pogine u automobilskoj nesreći. Kao Snjegović, sada ima priliku popraviti stvari sa svojim sinom prije nego što zauvijek nestane.

Dobro, ovi filmovi možda vam neće zagrijati srce kao poznatiji božićni filmovi, ali prikazat će vam drugu, neočekivanu stranu Božića.

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Pixabay

Silvestrovo na kauču

6 naslova iz filmskog maratona za doček Nove godine

Savršeno je prihvatljivo započeti Novu godinu u udobnosti vašeg kauča. Uz filmove – naravno, a nekoliko je savršenih baš za filmski maraton na Silvestrovo.

Animafest 2017 crtić

Ususret festivalu Svjetskom festivalu animiranog filma

Posjetitelje Animafesta očekuje program na otvorenom, hrvatski autori te brojni međunarodni gosti

Ulaznice i iskaznice mogu se kupiti online u sustavu Kupiulaznicu.hr te na blagajnama kina Europa, Tuškanac i Kinoteka. Festivalske iskaznice omogućuju ulaz na sve projekcije osim svečanog otvaranja po cijeni od 200 kuna (180 kuna za učenike, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom).

Humanitarna akcija

POMOZIMO MLADOM PARU IZ SLAVONIJE

Humanitarna akcija „Božić na Šari”

Humanitarna akcija za mladi par i njihovog sina održavat će se od 16. do 20. prosinca u svim paviljonima na Šari. Akcija je otvorena za sve, a Studentski odbor Šare poziva sve željne pomoći da to i učine u navedenom razdoblju kako bi obitelj dočekala blagdane u što ugodnijem okruženju.

Smaragdni Eco Film Festival

Spoj kulture i ekologije

Smaragdni Eco Film Festival prima filmove o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Glazba, klavir

Hitovi

VIDEO: 12 kultnih pjesama iz filmova

Donosimo vam 12 pjesama iz dobro poznatih filmova koje su i same postale veliki hitovi. Uživajte u našem izboru!