Božićno veselje

Netradicionalni božićni filmovi koje morate pogledati

Božić

Božićno razdoblje uvijek je posebno zbog tradicionalnih filmova koji se prikazuju na televiziji, ali imaju i oni koji se ne prikazuju na malim ekranima, a ispunit će vas drugačijim osjećajem Božića.

Svake godine Božićno razdoblje kreće poznatim filmovima (čitaj Sam u kući) koji se prikazuju na televiziji. Ovim se blagdanom ističu osjećaji zajedništva, prijateljstva, obitelji i posebno ljubavi pa se tako ti elementi prenose i na male ekrane. Ali postoje i oni filmovi koji imaju drugačiju ideju o Božiću i mi vam donosimo popis netradicionalnih božićnih filmova koje ćete rijetko, ili nikada, vidjeti na televizijskom programu.

Jingle all the way (Luda božićna zvona)

Što dobijete kada spojite Božić, poklone i Arnolda Schwarzeneggera? Dobijete priču o visokom poduzetniku koji ne može reći ne pa tako ni svom sinu Jamieju. Jamie je zaželio najtraženiju akcijsku figuru sezone – Turbo Mana! Ali Howard se suočava s velikim problemom: badnja je večer, a Turbo Man je rasprodan još od Dana zahvalnosti. Howardova avantura da nađe akcijsku figuru pretvara se u nešto nezamislivo. Tijekom svojih beskrajnih nesreća nalazi se u borbi s ludim poštarom za zadnju Turbo man figuricu. To je za Howarda rat i on je odlučio pobijediti!

Santa's slay

Koliko zapravo znate o Djedu Božićnjaku? Kako je nastao i odakle je došao? Ne želimo vam reći neke loše vijesti ali – lagali su vam! Djed Božićnjak nije veseli starac s osmjehom koji dijeli poklone dobroj djeci, on je sin Sotone koji je izgubio okladu prije tisuću godina i bio je prisiljen širiti Božićno veselje. Sada, kada je prošlo tisuću godina, on želi samo jednu stvar – osvetu! Sada napokon pokazuje pravog sebe i iskalit će svoju ljutnju na sve građane malog američkog grada. Tinejdžer Nicholas Yuleson doznaje da je njegov djed anđeo koji je pobijedio u okladi i da će Djed Božićnjak pokušati doći do njega. Nicholas i njegova djevojka Mary pokušavaju pobjeći od ubojice Božićnjaka i pronaći način kako da zaustave teror.

 A Christmas Horror Story

Božić – vrijeme radosti, mira i dobre volje… Osim ako ne živite u gradiću Bailey Downs. Jedne Badnje večeri dva tinejdžera poginula su u školskom podrumu. Sada, godinu dana kasnije, novi niz užasa dolazi u grad. Dok trojica prijatelja pokušavaju istražiti mjesto masakra, zlonamjeran duh odlučio ih je zadržati tamo zauvijek. Jedan od prvih policajaca koji je došao na mjesto ubojstva ima nove komplikacije jer njegov sin pokazuje zastrašujuće i nasilno ponašanje. A kada se lokalna obitelj odluči pomiriti s odvojenom tetkom, iznenada bježe od Krampusa, demonskog Djeda Mraza. Ni Sveti Nikola nije imun na teror dok se bori s hordom zombi-vilenjaka. Ovo je svakako razdoblje koje nitko neće zaboraviti.

Elves

Oni više ne rade za Djeda Mraza! Nacistički doktor opsjednut eugenicima odlučio je stvoriti hibridne vilenjake koji teroriziraju mali grad tijekom božićnog razdoblja. Jedini čovjek koji može spasiti Božić je Mike McGavin, odmetnički Djed Mraz.

The Gingerbread Man

Gary Busey kao osuđeni ubojica poslan je na električnu stolicu da bi se vratio kao svima omiljeni kolačić medenjak s osvetom. Obucite pidžame, pokrijte se dekom, zgrabite mlijeko i kekse te odmorite duh dok gledate Garyja Buseyja koji proganja ženu koja ga je ubila.

 Die Hard (Umri muški)

All right, listen up guys. ‘Twas the night before Christmas, and all through the house, not a creature was stirring, except… the four a**holes coming in the rear in standard two-by-two cover formation. Ova poznata rečenica zagrije srce, zar ne? Policajac iz New Yorka John McClane slučajno je pozvan na božićnu zabavu svoje bivše žene, samo kako bi se suočio s teroristom Hansom Gruberom koji drži posjetitelje tuluma kao taoce.

Jack Frost

Snjegović možda nikome nije prvi izbor za reinkarnaciju, ali u ovom filmu to se dogodi Jacku, ocu koji je previše zauzet svojim bendom i obitelji te nažalost pogine u automobilskoj nesreći. Kao Snjegović, sada ima priliku popraviti stvari sa svojim sinom prije nego što zauvijek nestane.

Dobro, ovi filmovi možda vam neće zagrijati srce kao poznatiji božićni filmovi, ali prikazat će vam drugu, neočekivanu stranu Božića.

Komentari na članak

Vezani članci

Advent u Zagrebu - Naslovna

Božićna čarolija

Advent u Zagrebu kroz oči jedne studentice

Advent u Zagrebu sigurno je pojam koji ste čuli nebrojeno puta u posljednjih mjesec dana i o kojem ćete slušati još neko vrijeme. Bilo da ste sami doživjeli tu božićnu čaroliju ili tek planirate, pročitajte kako ga je doživjela jedna studentica.

MFF: zdravica bananama

Početak programa na Brdu filmova

22. Motovun Film Festival otvoren uz zdravicu bananama – evo o čemu se radi

Prve je večeri Motovun Film Festivala prikazan video o nedavnom izbacivanju poznatog rada iz Nacionalnog muzeja u Varšavi koji je proglašen lascivnim jer na njoj žena na sugestivan način jede bananu.

Božićne preporuke Naklade Ljevak

Božićne preporuke Naklade Ljevak

Savršeni božićni pokloni za sve vaše knjigoljupce

Ako još uvijek ne znate što pokloniti vašim bližnjima, razmislite o daru s kojim ne možete pogriješiti – knjigama!

7. ETNOFilm

Međunarodni festival etnografskog filma

Poligamija, pustinje i bračna posredovanja: Posjetite ovogodišnji ETNOFILm!

Posjetitelje očekuju premijere svjetskih produkcija, upoznavanje gostujućih autora, koncert etnoskupine Veja i prvo javno predstavljanje projekta Senzorna etnografija i novi mediji.

Screenshot: YouTube; Bino oko galebovo

Filmovi iz bunkera

Bino, oko galebovo

Saznajte koji su filmovi bili zabranjeni u komunističkoj Jugoslaviji.