Božićna tradicija

Najpoznatiji božićni film dobiva remake

https://www.tumblr.com/search/movie+home+alone

Iz Disneyja su nedavno potvrdili da planiraju krenuti raditi na remakeu slavne božićne komedije „Sam u kući”. Osim toga, najavili su kako planiraju snimiti nove verzije mnogih poznatih dječjih filmova za servis Disney+.

Sam u kući film je koji je gotovo svaka osoba pogledala nebrojeno puta i, iako ga svi znamo napamet, još uvijek nam je smiješan. Prvi se puta pojavio u kinima 1990. godine, a režirao ga je redatelj Chris Columbus koji se u djetinjstvu bojao provalnika i tako pronašao inspiraciju za film. Budžet je iznosio 18 milijuna dolara, a glavnog je lika, Kevina, utjelovio glumac Macaulay Culkin koji je nakon te uloge postao prava zvijezda.

Prvi dio filma zaradio je više od 476 milijuna dolara. Dvije godine kasnije snimljen je i drugi dio te je donio zaradu od 359 milijuna dolara. Sam u kući postao je jedan od najisplativijih i najomiljenijih filmova ikad te najpoznatiji božićni film. Na ljestvici najgledanijih filmova bio je na samom vrhu čak 12 tjedana, nakon čega je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Kako je jedna naizgled obična božićna komedija postala toliko uspješna? Ni sami glumci nisu mislili da će se proslaviti ovim filmom. To dokazuje i činjenica da je uloga lopova Harryja bila ponuđena Robertu De Niru koji ju je odbio.

Na kraju se pokazalo kako je cijela filmska ekipa bila prava dobitna kombinacija. Mnoge su scene bile improvizirane. Daniel Stern i Joe Pesci, koji su utjelovili Marva i Harryja, dokazali su da su izvrsni glumci. Kako bi ga se Macaulay Culkin stvarno bojao, Joe Pesci ga je izbjegavao na setu, a u sceni u kojoj mu prijeti da će mu izgristi prste ga je stvarno i ugrizao nakon čega mu je ostao ožiljak.

Međutim, procijenjeno je kako provalnici ovakve muke ne bi mogli preživjeti u stvarnom svijetu. Kako bi se izbjegle povrede tijekom snimanja, Kevinove zamke bile su lažne. Tako su ukrasi na koje je Marv bosonog stao bili izrađeni od šećera, a sam je glumac nosio lažna stopala. S druge strane, tarantula na njegovom licu bila je prava, ali zvuk vrištanja snimljen je naknadno kako se pauk ne bi uplašio. Scena u kojoj je Kevin uplašio dostavljača pizze puštajući film Anđeli prljavih duša je legendarna, a obožavatelje će iznenaditi i to da taj film ustvari ne postoji, napravljen je samo za potrebe snimanja.

Ako vam opisi ovih scena bude nostalgiju, obradovat će vas vijest koja stiže iz Disneyja. Nedavno su potvrdili kako su preuzeli katalog Foxa te da rade na novim verzijama popularnih dječjih filmova, prenosi Index. Osim Sam u kući, tu su i Noć u muzeju, Gregov dnevnik te Popust na količinu. Međutim, sve nove verzije dječjih filmova bit će dostupne samo na novom servisu Disney+, a ondje bi se trebalo naći više od 400 filmova i 7500 epizoda serija. Prema časopisu The Independent, Disney već radi na novoj verziji filma Dama i skitnica, a glasove će posuditi Tessa Thompson i Justin Theroux.

Komentari na članak

Vezani članci

Magnifico

Solo Positivo Film Festival

Regionalna premijera dokumentarca o Magnificu nadahnutom starim šlagerima

O Magnificovom putu kroz 30 godina glazbene karijere, redateljica Maja Pavlin snimila je dokumentarac koji će se ove srijede prikazati na Solo Positivo Film Festivalu.

Samo ljubavnici preživljavaju

SAMO LJUBAVNICI PREŽIVLJAVAJU (2013.)

Recenzija: I takooooooo... Dosadaaaaaa...

Ako ste pomislili kratiti dosadu ljetnih dana gledanjem filmova, pročitajte recenziju filma "Samo ljubavnici preživljavaju" (2013.) pa razmislite hoćete li ga uvrstiti na must watch popis.

Christmassantabrazil1

Božićni običaji diljem svijeta

Brazilska božićna bajka

Brazil je spoj ljudi i kultura iz cijeloga svijeta, a kao bivša portugalska kolonija preuzeo je puno portugalskih običaja.

Izgubljeni klasik američke nezavisne kinematografije u MM centru

Projekcija filma "The Whole Shootin' Match"

Izgubljeni klasik američke nezavisne kinematografije u MM centru

U okviru programa "Kratke slike" u zagrebačkom MM centru prikazuje se izgubljeni klasik američke nezavisne kinematografije. Film "The Whole Shootin' Match" je crno-bijela tragikomična balada o dvojici sanjara s margine društva.

Ivona Juka

Intervju: Ivona Juka

„Kultura oblikuje čovjeka, daje mu smisao, jača ga u identitetu i potiče čovjeka da misli svojom glavom”

Redateljica filma „Ti mene nosiš” koji će na HRT-u premijerno biti prikazan 1. ožujka razgovarala je s nama o svome filmu, suradnji sa sestrom, današnjem stanju hrvatske kinematografije i budućim projektima.