Učenje stranih jezika

Na Duolingu dostupan High Valyrian, jezik „Game of Thronesa“

Game of Thrones

Kako biste spremno dočekali iščekivanu osmu sezonu serije „Game of Thrones“, počnite besplatno učiti jezik koji se u njoj koristi – High Valyrian. Imate dovoljno vremena za učenje pa vam do njenog početka titlovi više neće trebati.

Sedma sezona serije Igre prijestolja završila je i sad ne znate kuda sa sobom do izlaska sljedeće? Imamo za vas odličnu vijest!

Ne možemo ubrzati proces izlaska osme sezone, no možemo vam pomoći da je lakše i spremnije dočekate. Duolingo odsad u ponudi jezika ima i jezik iz ove slavne serije – High Valyrian, i to za početnike i napredne, ovisno o vašoj razini znanja.

FOTO: Duolingo/Screenshot

High Valyrian dijalekt je kojim u seriji priča Daenerys Targaryen, jedna od posljednjih preživjelih potomaka Stare Valyrije. Izmislio ga je David J. Peterson, između ostalog, s ciljem da ga kod kuće polagano mogu učiti i obožavatelji serije. Zasad je učenje moguće samo na mrežnoj stranici Duolinga, a još nije sigurno hoće li biti omogućeno i putem Duolingove aplikacije.

Ako se još niste upoznali s ovom internetskom stranicom i aplikacijom za učenje stranih jezika, trebate znati kako je njihovo korištenje besplatno za sve korisnike. Potrebno je samo napraviti račun ili se prijaviti sa svojim Facebook ili Google profilom te odabrati jezik.

Komentari na članak

Vezani članci

Duolingo

Duolingo

Besplatno učenje stranih jezika za sve

Želite naučiti strani jezik, a tečaj vam je preskup? Besplatno skinite aplikaciju Duolingo i bacite se na posao!

Grammar nazi

Drugi dio savjeta

Korisni jezični savjeti za sve studente, dio drugi

U drugom dijelu jezičnih savjeta govorit će se o pisanju bjelina (razmaka), navodnim znakovima, polunavodnicima te izostavniku (apostrofu).

Željezno prijestolje

Popularna serija traži još statista

Igre prijestolja održavaju casting u Dubrovniku

Embassy Films Croatia objavio je na svojoj Facebook stranici datum i vrijeme castinga.

Besplatan tečaj francuskog jezika

Klub mladih KLOOZ

Besplatan tečaj francuskog jezika u Zadru

Polaznici će se osim razvijanja jezičnih vještina upoznati i s francuskom kulturom - umjetnosti, kinematografijom, gastronomijom, modom, glazbom i fotografijom.

Duolingo jezici

Online certifikati znanja stranih jezika

Steknite TOEFL certifikat na Duolingu

Popularni servis za učenje stranih jezika, Duolingo, uveo je online ispit za koji se dobiva i TOEFL certifikat kao potvrda da ste naučili strani jezik.