Učenje stranih jezika

Na Duolingu dostupan High Valyrian, jezik „Game of Thronesa“

Game of Thrones

Kako biste spremno dočekali iščekivanu osmu sezonu serije „Game of Thrones“, počnite besplatno učiti jezik koji se u njoj koristi – High Valyrian. Imate dovoljno vremena za učenje pa vam do njenog početka titlovi više neće trebati.

Sedma sezona serije Igre prijestolja završila je i sad ne znate kuda sa sobom do izlaska sljedeće? Imamo za vas odličnu vijest!

Ne možemo ubrzati proces izlaska osme sezone, no možemo vam pomoći da je lakše i spremnije dočekate. Duolingo odsad u ponudi jezika ima i jezik iz ove slavne serije – High Valyrian, i to za početnike i napredne, ovisno o vašoj razini znanja.

FOTO: Duolingo/Screenshot

High Valyrian dijalekt je kojim u seriji priča Daenerys Targaryen, jedna od posljednjih preživjelih potomaka Stare Valyrije. Izmislio ga je David J. Peterson, između ostalog, s ciljem da ga kod kuće polagano mogu učiti i obožavatelji serije. Zasad je učenje moguće samo na mrežnoj stranici Duolinga, a još nije sigurno hoće li biti omogućeno i putem Duolingove aplikacije.

Ako se još niste upoznali s ovom internetskom stranicom i aplikacijom za učenje stranih jezika, trebate znati kako je njihovo korištenje besplatno za sve korisnike. Potrebno je samo napraviti račun ili se prijaviti sa svojim Facebook ili Google profilom te odabrati jezik.

Komentari na članak

Vezani članci

Game of Thrones

Društvene igre u KLOOZ-u

Osvajajte bespuća Westerosa igrajući „Game of Thrones”

Provedite otkačenu večer ovog petka osvajajući bespuća Westerosa ili spriječavajući crveno vjenčanje dok igrate društvenu igru „Game of Thrones” u zadarskom Klubu mladih KLOOZ.

Mačka, miris, cvijet; izvor: https://pixabay.com/en/cat-mackerel-nature-pet-1187281/

Komunikacija živih organizama

Najrasprostranjeniji jezik na svijetu

Kada bismo vas upitali koji je najrasprostranjeniji jezik na svijetu, možda biste odgovorili engleski, kineski ili ruski. Neki bi bolje razmislili pa bi rekli da je ipak riječ o neverbalnoj komunikaciji. Međutim, kada razmislimo o komunikaciji svih živih organizama na Zemlji, upravo je miris najčešći jezik u upotrebi.

igra prijestolja 3

Na današnji dan

Objavljen prvijenac planetarno popularnog serijala „Pjesma leda i vatre“

Prije dvadeset je godina George R. R. Martin izdao prvu knjigu ciklusa. Rijetki su oni koji nisu zaraženi groznicom „Igre prijestolja“, no okolnosti nastanka kultnog serijala manje su poznate.

Kazališni sabor

HNK Ivana pl. Zajca

Postoji li muški jezik ili samo jezik, raspravlja Kazališni sabor

– Jezik, čiji je simbolizam važan, ne smije odobravati hegemoniju muškog modela. – stoji u Memorandumu Vijeća Europe.

Game of Thrones

Pet stadija žalosti

Kako živjeti bez „Igre prijestolja“

Još samo kratko do kraja Westerosa i njegovih zavrzlama. Donosimo vam savjete kako se nositi s tugom, razočaranjem i boli koju ćete osjetiti završetkom ove izvanredne serije.