Učenje stranih jezika

Na Duolingu dostupan High Valyrian, jezik „Game of Thronesa“

Game of Thrones

Kako biste spremno dočekali iščekivanu osmu sezonu serije „Game of Thrones“, počnite besplatno učiti jezik koji se u njoj koristi – High Valyrian. Imate dovoljno vremena za učenje pa vam do njenog početka titlovi više neće trebati.

Sedma sezona serije Igre prijestolja završila je i sad ne znate kuda sa sobom do izlaska sljedeće? Imamo za vas odličnu vijest!

Ne možemo ubrzati proces izlaska osme sezone, no možemo vam pomoći da je lakše i spremnije dočekate. Duolingo odsad u ponudi jezika ima i jezik iz ove slavne serije – High Valyrian, i to za početnike i napredne, ovisno o vašoj razini znanja.

FOTO: Duolingo/Screenshot

High Valyrian dijalekt je kojim u seriji priča Daenerys Targaryen, jedna od posljednjih preživjelih potomaka Stare Valyrije. Izmislio ga je David J. Peterson, između ostalog, s ciljem da ga kod kuće polagano mogu učiti i obožavatelji serije. Zasad je učenje moguće samo na mrežnoj stranici Duolinga, a još nije sigurno hoće li biti omogućeno i putem Duolingove aplikacije.

Ako se još niste upoznali s ovom internetskom stranicom i aplikacijom za učenje stranih jezika, trebate znati kako je njihovo korištenje besplatno za sve korisnike. Potrebno je samo napraviti račun ili se prijaviti sa svojim Facebook ili Google profilom te odabrati jezik.

Komentari na članak

Vezani članci

same

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za pohađanje tečajeva mađarskog jezika

Natječaj za stipendije Vlade Mađarske za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture trajat će dva do četiri tjedna, a prijave traju do 6. ožujka.

Europski dan jezika

Natječaj Europske komisije

Jezične nagrade za aktivno "brzinsko jezičarenje"

Mnogi će razvezati jezik na desetominutnim individualnim tečajevima s izvornim govornicima čak dvadeset jezika koji ih očekuju u Kinu Europa na Europski dan jezika. Aktivne sudionike očekuju vrijedne jezične nagrade.

unizd

Sveučilište u Zadru organizira

VIII. dani iberoromanskih jezika i kultura

Odsjek za iberoromanske studije ogranizira 8. dane iberoromanskih jezika i kultura unutar kojih će se naći veoma zanimljiv i edukativan program.

Citat o stranim jezicima

Istraživanje Europske komisije

Koliko jezika govori prosječni stanovnik EU?

Koliko se prosječno jezika po stanovniku govori u Europskoj uniji? Prednjači li sjever ili jug, istok ili zapad? Odgovore na ova pitanja najslikovitije je prikazao češki lingvist Jakub Marian, i to uz pomoć karte Europe.

Jezični café

Europski dan jezika

Jezični café u Zagrebu – popričajte s izvornim govornicima na čak 15 jezika

Ove subote možete u Zagrebu obnoviti svoje znanje stranih jezika u razgovoru s izvornim govornicima.