Učenje stranih jezika

Na Duolingu dostupan High Valyrian, jezik „Game of Thronesa“

Game of Thrones

Kako biste spremno dočekali iščekivanu osmu sezonu serije „Game of Thrones“, počnite besplatno učiti jezik koji se u njoj koristi – High Valyrian. Imate dovoljno vremena za učenje pa vam do njenog početka titlovi više neće trebati.

Sedma sezona serije Igre prijestolja završila je i sad ne znate kuda sa sobom do izlaska sljedeće? Imamo za vas odličnu vijest!

Ne možemo ubrzati proces izlaska osme sezone, no možemo vam pomoći da je lakše i spremnije dočekate. Duolingo odsad u ponudi jezika ima i jezik iz ove slavne serije – High Valyrian, i to za početnike i napredne, ovisno o vašoj razini znanja.

FOTO: Duolingo/Screenshot

High Valyrian dijalekt je kojim u seriji priča Daenerys Targaryen, jedna od posljednjih preživjelih potomaka Stare Valyrije. Izmislio ga je David J. Peterson, između ostalog, s ciljem da ga kod kuće polagano mogu učiti i obožavatelji serije. Zasad je učenje moguće samo na mrežnoj stranici Duolinga, a još nije sigurno hoće li biti omogućeno i putem Duolingove aplikacije.

Ako se još niste upoznali s ovom internetskom stranicom i aplikacijom za učenje stranih jezika, trebate znati kako je njihovo korištenje besplatno za sve korisnike. Potrebno je samo napraviti račun ili se prijaviti sa svojim Facebook ili Google profilom te odabrati jezik.

Komentari na članak

Vezani članci

Grammar nazi

Drugi dio savjeta

Korisni jezični savjeti za sve studente, dio drugi

U drugom dijelu jezičnih savjeta govorit će se o pisanju bjelina (razmaka), navodnim znakovima, polunavodnicima te izostavniku (apostrofu).

Postani ambasador EU karijera

EPSO pokrenuo odabir kandidata

Postanite ambasador EU karijera za sljedeću akademsku godinu

Prvenstveno se pozivaju studenti sa studija čiji su programi vezani uz Europsku uniju, jezike i pravo.

Language Scramble

Koliko vi jezika govorite?

Svaka dva tjedna izumre jedan jezik

Na svijetu trenutno postoji oko 7776 jezika. No, ima li nade za one koji su blizu izumiranja?

Besplatan tečaj francuskog jezika

Klub mladih KLOOZ

Besplatan tečaj francuskog jezika u Zadru

Polaznici će se osim razvijanja jezičnih vještina upoznati i s francuskom kulturom - umjetnosti, kinematografijom, gastronomijom, modom, glazbom i fotografijom.

Igra prijestolja

Game of Thrones

Igra prijestolja odlazi iz Hrvatske ako HBO ne dobije obećani novac

Ukoliko Sabor izglasa rebalans proračuna kojim bi se smanjili poticaji za filmsku produkciju, HBO neće snimati Igru prijestolja u Dubrovniku.