Važni ovomjesečni datumi

Međunarodni dani u srpnju

bicikliranje

I srpanj ima zanimljive i važne svjetske i međunarodne dane. Pročitajte koji su te izaberite jedan koji ćete obilježiti na prigodan način.

Iako je ljeto, nismo zaboravili na važne obljetnice i dane koje nam donosi topli i sunčani srpanj. Kao i do sada, donosimo vam njihov popis i informacije o njima. Važno je napomenuti kako se u srpnju obilježava i najslađi dan u godini. U nastavku saznajte koji je to te ga prigodno proslavite i obilježite.

Međunarodni dan sportskih novinara obilježava se 2. srpnja. Navedeni se dan obilježava od 1995. godine Najslađi dan na svijetu zasigurno je 7. srpnja kada se obilježava Svjetski dan čokolade. Znanstveno je dokazano kako je čokolada zdrava namirnica: pomaže nam pri nošenju sa stresom, čini nas sretnijima, odličan je afrodizijak, a narod Maya nije je uzalud nazivao božanskom hranom. Zašto je čokolada zdrava i u jutarnjim satima pročitajte na poveznici.

11. srpnja obilježava se Svjetski dan stanovništva. Na ovaj se dan želi osvijestiti stanovnike Zemlje o globalnim pitanjima vezanim uz stanovništvo kao što su smrtnost, rast populacije, ali i pitanja poput kvalitete života, obrazovanja i položaja mladih. Na ovaj se dan nadovezuje i 15. srpnja kada se obilježava Svjetski dan vještina mladih kojim se želi ukazati na važnost ulaganja u razvoj vještina mladih jer su upravo kvalitetno obrazovanje i osposobljavanje ključ do veće kompetitivnosti na tržištu rada.

Dan biciklista obilježava se 16. srpnja. Ovo prijevozno sredstvo vrlo je zdravo kako za ljude tako i za okoliš, a ne čudi činjenica da mnogi biraju upravo bicikl u ljetnim danima kao najzahvalnije prijevozno sredstvo za vožnju gradom ili do posla.

21. srpnja obilježava se Dan borbe protiv pokusa na životinjama. Na ovaj se dan želi upozoriti na brojne životinje koje su žrtve različitih kemijskih i kozmetičkih testiranja. Svjetski dan borbe protiv hepatitisa obilježava se 28. srpnja. Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS te je vrlo važno njezino rano otkrivanje i pravovremeno liječenje.

Koji su se važni dani obilježavali u lipnju, pročitajte na poveznici.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zadru

Projekt studentske udruge Turisticus

Edukativna predavanja o uspješnim primjerima poduzetništva u Hrvatskoj

Predavanja povodom Globalnog tjedna poduzetništva organizirali su članovi studentske udruge Turisticus na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Dječak gura kolica

Projekt: Danas brinem za sebe!

Studentice ERF-a provode projekt kojemu je cilj pomoći djeci koja žive s ovisnicima o alkoholu

O problemima koje uzrokuje alkoholizam priča se već duže vrijeme. Može se reći da alkoholizam više ne predstavlja tabu temu. Saznajte na koji način možete studenticama ERF-a pomoći u promjeni života djece koja odrastaju u obiteljima s ovisnicima o alkoholu.

Saborska rasprava

Uvođenje medijske pismenosti u obrazovni sustav

Djecu treba naučiti koristiti medije

U Hrvatskom saboru jučer se po prvi put u povijesti Republike Hrvatske održala tematska sjednica pod nazivom „Medijska pismenost za sigurnost djece u svijetu medija i interneta“.

Alumni business speed date

Projekt Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

Mladi stvaraju tržište rada

– Nakon mnogo planiranja i koordinacije sa svim alumnijima veleučilišta i visokih škola, konačno je zaživio projekt Alumni business speed date – ističe voditelj, Filip Mikić.

Sustainbility challenge

Neprofina udruga O.A.ZA

Sustainbility Challenge potiče mlade na pozitivne promjene u društvu

Projektu je cilj potaknuti mlade osobe da budu održivi u svojoj svakodnevici. Potiče mlade osobe da se priključe izazovu kojem je naglasak na postizanju zajedničkih ciljeva koji rezultiraju održivijim ponašanjem cijele zajednice u pojedinim aspektima.