Recenzija filma „Legenda o Tarzanu“

Ljetna afrička avantura u CineStaru

legendoftarzan

Film je pun prekrasnih scena afričke divljine i njezinih stanovnika, a kemija između Tarzana i Jane jasno je vidljiva što ga čini vrlo romantičnim akcijskim filmom.

U CineStar kina stigla je nova ljetna akcijska avantura Legenda o Tarzanu (The Legend of Tarzan). Režiju potpisuje David Yates, poznati redatelj posljednja četiri filma o Harryju Potteru. Za scenarij su bili zaduženi Adam Cozad i Craig Brewer, a temelji se na Burroughsovim romanima o Tarzanu. Film je također inspiriran stvarnim događajima u Kongu 1890-ih.

Glavne uloge imaju Alexander Skarsgard (poznatiji po ulozi vampira Erica u seriji True blood) kao Tarzan i  Margot Robbie koja glumi Jane Porter. Uz njih se pojavljuju i poznati Samuel L. Jackson kao njihov pratitelj na putovanju te Christoph Waltz s već očekivanom ulogom negativca.  

Film započinje prikazom života Tarzana, odnosno lorda Greystoka u Londonu osam godina nakon što se vratio iz afričkih divljina. Uskoro dobiva poziv da se vrati u Afriku kao trgovački izaslanik u tada belgijsku koloniju Kongo. Isprva odbija, no ipak prihvaća poziv na nagovor Amerikanca Georgea Washingtona Williamsa (Samuel L. Jackson) koji sumnja u namjere belgijskog kralja Leopolda i vjeruje da on porobljuje narod Konga. Po povratku u Afriku, Tarzan i Jane vraćaju se starim prijateljima i uživaju u svom bivšem domu, no vrlo brzo saznaju da su se stvari promijenile. Kralj Leopold potrošio je sav svoj novac i zato sada iskorištava narod Konga te pokušava naći dijamante pomoću kojih želi vratiti svoje bogatstvo, a za to je zadužio Leona Roma (Christoph Waltz).

Film je pun prekrasnih scena afričke divljine i njezinih stanovnika, a kemija između Tarzana i Jane jasno je vidljiva što ga čini vrlo romantičnim akcijskim filmom. Akcijske su scene puno zanimljivije nego što se čine u traileru. Tarzan nije prikazan kao tipični nepobjedivi superheroj koji nikad ne griješi.

Film je već sad izazvao podosta negativnih kritika zbog toga što prikazuje bijelog heroja koji dolazi spasiti afrički narod, no ne možemo priči iz 19. stoljeća zamjeriti što nije politički korektna. Ipak, Tarzan u ovom filmu nije prikazan kao superiroran junak već kao jedno s narodom Afrike i njezinom prirodom.

Sve u svemu, ako ste željni dobre akcije, romantične ljubavne priče i prizora afričke divljine koji oduzimaju dah, savjetujemo vam da svakako pogledate ovaj film. 

Komentari na članak

Vezani članci

OTH 1

Na današnji dan

Dan kojim se „One Tree Hill“ zauvijek uvukao u srca gledatelja

Prošlo je 13 godina od prve epizode popularne serije „One Tree Hill". Tim povodom pripremili smo vam brojne zanimljivosti o seriji koja je i dan-danas u srcima brojnih obožavatelja.

Aplikacije

„Nova godina, novi ja“

Besplatne aplikacije koje će vam olakšati ostvarenje novogodišnjih odluka

Učenje novih jezika, pronalaženje jeftinih letova diljem svijeta, pomaganje onima u nevolji, sve je moguće u samo nekoliko klikova.

Filmski klasici Halloweena!

Zabava za najstrašniju noć u godini

Nasmijte se od straha uz filmske klasike Noći vještica

Noć vještica kuca, vi nemate kostim i iskreno vam se ne ide na neki tulum na kojem ćete vidjeti desetero identično maskiranih. Predlažemo vam da ostanete doma i pogledate jedan od mnogobrojnih klasika koje smo vam pronašli.

Film

Manifestacije u Karlovcu

Žene dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži

Bavljenje filmskom umjetnošću sve više ide u smjeru jednake zastupljenosti i ravnoteže među autorima i autoricama. Ovoj konstataciji ide u prilog podatak da su od 37 odabranih naslova u domaći natjecateljski program tj. program Filmske revije mladeži čak 26 naslova režirale (ili surežirale) redateljice.

BluVinil i Helena

Mladi bend predstavlja drugi singl

Autoironija i retro štih u pjesmi „Helena” kojom BluVinil ipak ne ispravlja krive Drine

Bend BluVinil koji čine zagrebački studenti u novom singlu „Helena” progovara o ženama u ljubavnim pjesmama. Dečki sami potpisuju tekst, glazbu i aranžman svojih skladbi, a uz to uspješno studiraju, za što je zaslužna spartanska disciplina.