LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavan recept

Kuhajte sa Studentskim: Rafaelo kuglice koje možete pripremiti i u domskoj kuhinji

Za rafaelo kuglice, čija priprema traje manje od sat vremena, nije potrebno izdvojiti više od 30 kuna. Osim toga, dobra je vijest i da u svakom slučaju dobro ispadnu.

Za rafaelo kuglice, čija priprema traje manje od sat vremena, nije potrebno izdvojiti više od 30 kuna. Osim toga, dobra je vijest i da u svakom slučaju dobro ispadnu.

Neovisno o tome koje je doba godine, rafaelo kuglice jednostavno obožavamo. Osim što su lagane i prikladne za blagdanski stol, lako se i brzo i pripremaju i, što je najbolje, gotovo je nemoguće da ne ispadnu dobro. Dobra je vijest za sve studente da za sastojke nije potrebno izdvojiti puno novca, a osim toga, za pripremu će poslužiti i domska kuhinja koja, najčešće, ne uključuje pećnicu.

Sastojci:

  • 1 dcl mlijeka
  • 1 instant puding od vanilije
  • 2 velike žlice šećera u prahu
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade
  • 150 g sitnog kokosa
  • 1 vanilin šećer
  • 2 velike žlice šećera
  • bademi ili lješnjaci po izboru.

Priprema

U šalici ili posudi napravite smjesu od decilitra mlijeka, instant pudinga od vanilije (u prahu) i dviju žlica šećera u prahu. U drugu posudu ulijte slatko vrhnje te ga kuhajte dok ne prokuha, a potom mu dodajte prethodno napravljenu smjesu u šalici. Sve to kuhajte još dvije minute, a potom skinite s vatre i dodajte cijelu bijelu čokoladu te 100 grama kokosa. Sve izmiješajte i stavite u frižider da se hladi otprilike 20 minuta.

Nakon 20 minuta smjesu izvadite iz frižidera i dodajte joj još dvije žlice šećera. Od smjese napravite kuglice i zavaljajte ih u kokos pomiješan s vanilin šećerom.

Ako želite postići puninu okusa, u sredinu dodajte badem ili lješnjak. Za koji se god od orašastih plodova odlučite, najprije ga pecite 15 minuta na 180 stupnjeva, a potom, kad se malo ohladi, krenite raditi kuglice. Ako niste ljubitelj orašastih plodova, možete ovaj korak i preskočiti.

Gotove kuglice ostavite u frižideru još barem sat vremena i to je to. Želimo vam dobar tek!

FOTO: PINTEREST