LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recept

Kuhajte sa Studentskim: Brzi kolač

Recept za kolač jednostavan je i gotov za 5 minuta (7 minuta s čišćenjem). Najbolje je od svega što se može eksperimentirati s dodatcima, tako da svaki put spremiš drugu verziju.

Recept za kolač jednostavan je i gotov za 5 minuta (7 minuta s čišćenjem). Najbolje je od svega što se može eksperimentirati s dodatcima, tako da svaki put spremiš drugu verziju.

Nikoga nema kod kuće, uhvatila te želja za nečim slatkim, ali nemaš puno vremena? Roditelji će te prvi put posjetiti u tvom stanu ili ti osoba koja ti se sviđa dolazi u posjet, a ti je želiš zadiviti? Stiže odlično rješenje za to.

Recept za kolač jednostavan je i gotov za 5 minuta (7 minuta s čišćenjem). Najbolje je od svega što se može eksperimentirati s dodatcima, tako da svaki put zapravo spremiš drugu verziju.

Može se pripremati u šalici za kavu u mikrovalnoj pećnici ako želiš samo nešto slatko za sebe ili se može spremiti u većoj keramičkoj posudi ili plehu za pečenje u pećnici.

Sastojci:

  • 4 pune velike žlice brašna (ili 8 za dvostruku smjesu)
  • 4 velike žlice šećera (6 za dvostruku smjesu)
  • pola vrećice praška za pecivo (cijela za dvostruku)
  • 3 velike žlice kakaa (5 za dvostruku) 
  • 1 jaje (2 za dvostruku)
  • 3 velike žlice ulja (6 za dvostruku)
  • 4 žlice mlijeka  (8 za dvostruku)
  • žličica ruma (po želji, nije potrebno)

Dodatci:

Iako je moguće ovaj kolač pripremiti bez ikakvih dodataka, oni ga mogu poboljšati, a količinu sam određuješ:

  • čokolada (obična ili za kuhanje u kockicama)
  • orah ili badem (usitnjeni, ali ne potpuno) – pojačati količinu mlijeka da ne bude presuho
  • kandirano voće
  • suho voće (grožđice, brusnice i slično)

Priprema:

U posudu staviš brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo te miješaš dok se ne izjednači. Nakon toga dodaš jaje i opet promiješaš dok se ne izjednači, a onda dodaš ulje, mlijeko i rum (po želji) i miješaš dok ne bude glatka smjesa.

Dodaješ dodatke (po želji) i staviš u mikrovalnu 4 minute na 850 vata ili 3 minute na 1000 vati. Ako ga pripremaš u pećnici, onda ga pečeš do 5 minuta (ovisi o jačini pećnice) na 150 stupnjeva. Zabodeš čačkalicu i ako ništa ne ostane na njoj, gotov je.

Kad je kolač gotov, možeš na njega staviti preljev od čokolade, džem koji ti se sviđa ili samo šlag.

FOTO: PIXABAY