Čitanje

Knjige koje ćete rado ponijeti sa sobom na plažu

Ljeto

U slučaju da ne znate što čitati, donosimo vam popis knjiga koje ćete rado ponijeti sa sobom na plažu.

Ljeto donosi brojne male radosti, a sve nas najviše veseli slobodno vrijeme. Tada napokon nesmetano možete uživati u dobrim knjigama! Donosimo nekoliko novih naslova, pravih ljetnih hitova kojima sigurno nećete moći odoljeti! 

Ti – Caroline Kepnes

Autorica Caroline Kepnes donosi nam roman Ti, jedan od najboljih prema izboru Suspense Magazinea. Zastrašujući roman o vremenu društvenih medija u kojem živimo.

Kad prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on poslije učini što i svatko: potraži njezino ime na internetu. Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javni profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: Beck za prijatelje, diplomantica Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za slučajan susret. 

Joeova opsjednutost nije nimalo romantična, no Kepnes toliko duboko uvlači čitatelja u način na koji funkcionira njegov mozak da pomaknute primisli počinju graničiti sa stvarnošću. Ti je neodoljivo pitak roman o nemilosrdnoj i stravičnoj prijevari, a na Netflixu se emitira i istoimena serija koja je postigla ogroman uspjeh.  

Tvornica lutaka – Elizabeth Macneal

Tvornica lutaka Elizabeth Macneal očaravajuća je priča o mladoj ženi koja želi postati umjetnica i o muškarcu čija opsesija može zauvijek uništiti njezin svijet. London. 1850. Kristalna palača upravo se gradi i u Hyde Parku, a u masi koja promatra spektakularnu gradnju susreće se dvoje ljudi. Za Iris, koja želi postati slikarica, to je tek nevažan, odmah zaboravljen trenutak, ali za Silasa, kolekcionara opčinjenog čudnim stvarima i ljepotom, on označava novi početak.

Kad slikar Louis Frost ponudi Iris da mu pozira kao model, ona pristane pod uvjetom da uz to dobije poduku iz slikanja. Njezin svijet naglo se širi i u njega ulaze umjetnost i ljubav. No Silas od onog susreta misli samo na jedno i njegova opsesija postaje sve mračnija.

Riječ je o knjizi koja će vas zasigurno privući svojom pričom, ali i svojom lijepom naslovnicom.

Nešto je u vodi – Catherine Steadman

Nešto je u vodi prvijenac je britanske spisateljice Catherine Steadman koji je poharao svjetske top-liste.

Erin je redateljica nadomak velikom profesionalnom uspjehu, a Mark naočit investicijski bankar pred kojim je svijetla budućnost. Čini se da imaju sve, a tad Mark izgubi posao i u njihovu savršenom životu pojavljuju se pukotine. Ali oni su odlučili uspjeti. Rezerviraju bračno putovanje iz snova i vjeruju da će se sve srediti – uostalom, imaju jedno drugo.

Na Bora Bori Mark odvodi Erin na ronjenje i oni nalaze nešto u vodi. Torbu punu novca. Drže to otkriće u tajnosti, no njihova odluka pokrenut će razoran niz događaja koji će ugroziti sve do čega im je stalo. 

Snaga osjetljivosti – Elaine N. Aron

Kako prepoznati, razumjeti i iskoristiti dar visoke osjetljivosti? Imate li žive snove? Je li vam životno važno provesti neko vrijeme u samoći? Smetaju li vam buka ili gužve? Govore li vam da ste sramežljivi ili osjetljivi? Ne brinite se, s vama je sve u redu. Vi ste samo visokoosjetljiva osoba. Takvi su ljudi često vrlo inteligenti i imaju povećanu senzornu, emocionalnu i psihičku osjetljivost. 

U ovoj ćete knjizi pronaći jednostavne i pouzdane testove koji će vam otkriti jeste li visokoosjetljiva osoba i u čemu je vaša posebnost. Naučite iskoristiti dar osjetljivosti da biste podigli svoje samopouzdanje i poboljšali sve vidove svog života. 

Zanimljiva je ovo literatura koja će vas zabaviti i pomoći vam da bolje upoznate i razumijete sebe, ali i ljude oko sebe.

Otrovne prijateljice – Susan Shapiro Barash

Knjiga za djevojke i žene koja otkriva tko su vam iskrene prijateljice za koje se vrijedi boriti, a od kojih se valja oprostiti. Prekid s prijateljicom katkad je teže preboljeti od kraja romantične veze ili razvoda. Prijateljice biramo same, kao što same odlučujemo s kim ćemo dijeliti tajne i povjeravati se, s kim se smijati, a s kim katkad i zaplakati. 

No što kad su ženska prijateljstva bolna, štetna ili čak otrovna? Knjiga istražuje različite tipove prijateljica te opisuje kako i zašto zaglavimo s onima najgore vrste i kako se možemo izvući iz takvih odnosa. 

Komentari na članak

Vezani članci

čitanje

Čitanjem protiv beznačajnih „selfija“

Skrenite pogled s ekrana – možda negdje pred sobom ugledate gomilu knjiga

Shaheryar Malik mladi je umjetnik koji je odlučio besmisao društvenih mreža zamijeniti čitanjem knjiga te poticanjem drugih da učine isto. Nadamo se da ćemo „hrpe“ knjiga pronaći i u svojim gradovima!

Noć knjige 2015.

Noć knjige 2015.

U Zagrebu najveći broj programa u Noći knjige

Predstavljanje novih izdanja, razgovori s piscima, javna čitanja, sajmovi knjiga i kvizovi znanja samo su neki od mnoštva bogatih programa ovogodišnje zagrebačke Noći knjige.

Bibliocikliranje

Bibliocikliranje

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta bibliocikliraju!

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u rujnu će biciklima putovati od Zagreba do Splita u cilju promicanja čitanja i zdravog života.

knjiga

Bijeg u alternativnu stvarnost

Distopijski romani koje bi trebali pročitati svi ljubitelji žanra

Distopijski nam romani najbolje otkrivaju tjeskobnu sadašnjost, a mi vam donosimo popis trenutno najpopularnijih.

Knjige

Čitati ili ne čitati

Zašto i kako je čitanje zdravo?

Veliki ste ljubitelj knjiga i jedva čekate praznike da se možete malo dulje izležavati s knjigom u krilu ili negdje u prirodi. Osim što su knjige nenadmašni izvor znanja, mudrosti, mašte i zabave, evo nekoliko dokazanih razloga zašto ne biste ni pod koju cijenu trebali odustati od čitanja.