„Keep calm and stay safe“

Kako znati ulazi li vam netko na Facebook?

fb

Iako znate da Mark Zuckerberg ima pristup svim porukama, više strahujete od pomisli da ih čitaju vaši poznanici. Srećom, Facebook je osmislio način da to provjerite i osigurate se.

Jedan od najvećih modernih strahova je strah od provale na Facebook, WhatsApp ili neku drugu društvenu mrežu na kojoj se vode privatni razgovori. Ako ste ovisnik o društvenim mrežama, vjerojatno ste u privatnim porukama razmijenili podosta doista privatnih stvari. Zanima vas, je li netko upao na vaš profil?

Facebook je osmislio način da to provjerite. Mnogi od vas već vjerojatno znaju za ovu opciju, no nije naodmet podsjetiti se. 

Prije svega trebate se prijaviti te potom kliknuti na maleni trokutić u desnom kutu gornje plave trake. Otvorit će vam se onaj isti padajući izbornik koji otvarate kada se želite odjaviti s Facebooka. Nakon toga kliknite Settings (hrv. postavke).

FOTO: Screenshot

Zatim pronađite opciju security and login (hrv. sigurnost i prijava) koja se nalazi druga po redu s lijeve strane ekrana.

 

Foto: Screenshot

Sada se na sredini ekrana izlista par opcija, među ostalima i Gdje ste prijavljeni (engl. where you're logged in). Kliknuvši na to, izlistat će vam se popis mjesta i lokacija s kojih ste bili prijavljeni na svoj račun. Vjerojatno ćete primijetiti neke sumnjive lokacije, no to može biti pogreška GPS-a. U svakom slučaju, najpametnije je kliknuti na tri točkice koje se nalaze desno od svake lokacije te kliknuti log out (hrv. odjavi).

 
FOTO: Screenshot
 
Ako želite biti još sigurniji i smanjiti mogućnost upadanja na Facebook, promijenite lozinku i redovito pregledavajte ovu opciju. Također možete postaviti još strože mjere opreza klikom na Setting Up Extra Security gdje vam se nudi niz opcija, kao npr. SMS svakog puta kada se netko prijavi na vaš profil s novog uređaja, sigurnosni ključevi, generator koda, itd.

Provjeravajte svoje profile, pišite što manje privatnih stvari na društvenim mrežama, družite se više i spavajte mirno!

Komentari na članak

Vezani članci

Mobilni telefon

Nema kršenja privatnosti

Sami ste si krivi za posljedice poziva stražnjicom!

Osoba koja upravlja uređajem i ne poduzme jednostavne mjere da se zaštiti od izloženosti svojih razgovora trećoj strani ne treba ni očekivati privatnost.

Nova tehnologija Facebooka

Lagano rješenje u nekoliko koraka

Isključite automatsko pokretanje videa na Facebooku

Već neko vrijeme na Facebooku je normalno da se video zapisi sami pokreću kada se korisnik duže zadrži na tom dijelu naslovnice. No, u nekoliko koraka moguće je to zaustaviti.

Hrvatske tragedije bilježnice

Croatian tragedies

Budite i vi Hrvatska tragedija: U ponudi bilježnice za školarce i studente

Svoju tragediju zasada možete naručiti preko narudžbenice te ju poslati poštom ili e-mailom.

Kako zaštititi svoj pametni telefon

Zaštita od „malwareova“

Zaštitite svoj pametni telefon

Porastom upotrebe pametnih telefona rastu i opasnosti poput kriminalnih radnji hakera koji su u potrazi za našim informacijama. Hakeri mobilne uređaje najčešće napadaju preko zloćudnog softvera (malware).

LinkedIn

Poslovni savjeti stručnjaka

Kvalitetnim profilom na LinkedInu do posla iz snova

Ako već niste napravili profil na LinkedInu, vrijeme je da ga napravite. Kako bismo vam olakšali izradu kvalitetnoga i poslodavcima zanimljivoga profila, a time i pronalazak željenoga posla, donosimo vam nekoliko savjeta stručnjaka iz područja društvenih mreža i upravljanja karijerom.