Pravi put do uspjeha

Iskažite se na poslovnim sastancima

Razgovor za posao

Iako poslovni sastanci nisu omiljeni, oni su jedan od načina da ostvarite svoje ideje i izgradite željenu karijeru. Stoga, ne bojte se već zasjajte na slijedećem sastanku.

Većina zanimanja podrazumijeva poslovne sastanke, koji za većinu predstavljaju noćnu moru. Pogotovo za one čija je karijera tek na početku jer se zbog straha ustručavaju sudjelovati u razgovoru. To je velika pogreška jer su sastanci pravi način da se istaknete i prezentirate svoje ideje i projekte. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve i izgradite željenu karijeru.

Točnost je vrlina

Nikad ne kasnite na sastanak jer, osim što je ne kulturno, također stvara lošu sliku o vama, a to je ono što svakako ne želite. Bolje je doći i ranije nego zakasniti. Stoga, dođite na vrijeme kako biste izbjegli neugodnosti.

Samo pozitivne misli

Kako biste realizirali svoje ideje i ostvarili uspješnu karijeru, razmišljajte pozitivno. Naime, pozitivne misli nas motiviraju i potiču na sudjelovanje. Također, osobe koje zrače pozitivnošću su puno privlačnije te omiljene u društvu. Riješite se negativnosti koja vas samo sputava u vašem putu do zvijezda.

Uvijek spremni

Kako biste mogli sudjelovati u sastanku i prezentirati svoje ideje, dođite pripremljeni. Istražite i upoznajte se s temom te pripremite prava pitanja. Ako vodite sastanak, onda svakako pripremite dobar dnevni red i plan izlaganja, koji će vama i vašim kolegama pomoći u praćenju teme.

FOTO: Pixabay

Govorite tako da vas razumiju

Osim dobre pripremljenosti, važan je i način kako govorite, odnosno iznosite svoje ideje. Pričajte glasno i razumljivo, a rečenice moraju biti sažete i jasne. Stoga, izbjegavajte ponavljanje istih fraza te navođenje nebitnih informacija.

Budite aktivni

Ne ustručavajte se postavljati pitanja i iznositi svoja mišljenja vezano za temu. To je jedini način da pokažete kako vam je stalo da vašeg posla i karijere, odnosno da želite napredovati. Zato je priprema ključan dio jer bez nje ne možete postaviti prava pitanja ni sudjelovati u razgovoru.

Ne zaboravite slušati

Koliko god je važno pričati, važno je i slušati druge. Iako je ponekad teško zadržati koncentraciju, pogotovo ako je riječ o dugim sastancima, pokušajte biti prisutni. Obratite pažnju na ono što drugi govore kako biste mogli postaviti odgovarajuća pitanja, ali dati i odgovore. Bilješke nisu naodmet.

FOTO: Pixabay

Tko ne riskira, ne profitira

Strah od neuspjeha najveći je neprijatelj koja nas sputava kako bismo iznijeli svoje ideje. Zato ga treba pobijediti jer je to jedini način da uspijemo i ostvarimo svoje želje. Ne bojte se riskirati, već vjerujte u sebe te na glas podijelite svoje ideje. Ako vas odbiju, to ne znači da je kraj svijeta, nego poticaj da još više radite i pokažete drugima da su vaše ideje najbolje.

Budite prisutni

Izbjegavajte korištenje mobitela za vrijeme sastanka jer tako odajete dojam da vas uopće ne zanima, što može vrlo negativno utjecati na vašu karijeru. Također, teško ćete se ponovno uključiti u razgovor i tako izgubiti priliku da se iskažete.

Komentari na članak

Vezani članci

Ilustracija posao

Jeste li pogodili s odabirom fakulteta?

Najpoželjnija zanimanja u Hrvatskoj

Kriza je pokazala da su neki poslovi perspektivniji od drugih.

Putovanje

Buđenje mozga

Prijeđite iz pasivnog stanja u aktivno u nekoliko jednostavnih koraka

Svi volimo lijene dane, no kada u lijenosti počnemo pretjerivati, pretvorimo se u mačke koje cijeli dan leže na suncu i ne rade ništa, a onda se čudimo zakržljalosti. Stoga otkrivamo jednostavne načine kako voditi zdrav i aktivan život, kojim ćete biti zadovoljni.

Motivacijski tjedan na PBF-u

Motivacijski tjedan

Veliki događaj na PBF-u posvećen studentima u "najgorim patnjama"

Motivacijski tjedan održat će se od 16. do 20. svibnja. Iskusni predavači govorit će o motivaciji, organizaciji i osobnom uspjehu.

Andrea Dugandžić - Fit vodič - naslovna vodiča

Naučite kako pravilno vježbati

Studentica svima poklanja besplatan vodič za mršavljenje!

Andrea se već duže vrijeme bavi bodybuildingom i fitnessom pa je odlučila na temelju svojega znanja napisati ovaj vodič te, iako je student, pokloniti ga.

Digitalna karijera 2015.

#DigitalnaKarijera u Osijeku

Pronađi karijeru u digitalnom svijetu!

U organizaciji portala Netokracija u Osijeku će se 4. prosinca održati poludnevni događaj #DigitalnaKarijera. Cilj je događaja približiti zainteresiranima, uključujući i studente (ne)tehničkih fakulteta, karijeru u digitalnom svijetu.