Balkanskoj atrakciji smiješi se globalni uspjeh

Dubioza Kolektiv najtraženiji bend Eurosonic festivala

Dubioza kolektiv u Domu sportova

Nakon što je popularni bosansko-hercegovački bend zapalio publiku Eurosonic festivala, nestrpljivo se iščekuje izlazak novog albuma „Happy Machine“. Čini se da Dubiozi raste popularnost izvan granica Balkana.

Tijekom 2016. Dubiozi Kolektiv se smiješe ozbiljni globalni uspjesi, sudeći po reakcijama brojnih festivalskih agenata okupljenih na nedavno održanom glazbenom festivalu Eurosonic u Groeningenu. Glasanjem promotera, udruženih preko Etep (European Talent Exchange Programme) i Yourope programa, najviše glasova i pozitivnih kritika dobila je upravo ova grupa.

Publika i glazbeni profesionalci i dalje prepričavaju eksplozivan nastup balkanske atrakcije. Naime, zbog prevelikog skakanja publike u šatoru na svim nivoima, cijela konstrukcija se pomaknula i dovela u pitanje nastupe ostalih bendova te večeri. Nastup prvog benda nakon Dubioze kasnio je gotovo sat vremena.

Dubioza Kolektiv izazvala je najveći interes među promoterima i našla se prva među pet najtraženijih bendova za predstojeće festivale, potvrdio je booker Eurosonica.

Važno je naglasiti da je ovaj festival s konferencijom ove godine okupio preko 300 bendova iz svih europskih zemalja, među ostalima i naše Jonathan i Them Moose Rush. Kao jedno od ključnih mjesta za promociju novih talenata, u proteklih je nekoliko godina bio odskočna daska za brojne izvođače (Gossip, Editors, Franz Ferdinand, Stromae).

Nakon izuzetno uspješnog izdanja iz 2013. godine Apsurdistan, izlazak novog albuma Dubioze Kolektiv Happy Machine planiran je za veljaču ove godine. Kao njegovu najavu, bend je nedavno pustio video spot za singl Free Mp3, koji dosada ima preko 4 milijuna pregleda.

Komentari na članak

Vezani članci

KIF Zagreb

Ususret Danu otvorenih vrata KIF-a

Diplomirani kineziolozi otvoreno o svojemu uspjehu

– Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu, biti autoritet u svojem polju djelovanja. Ono što je najvažnije – možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati svoje znanje u smjerovima koji isključivo vas zanimaju i biti drugačiji od drugih. – ističe Iva Banini.

USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

Treći USSUD ispituje stavove mladih o vlastitom gradu

Projekt USSUD svojim trećim izdanjem želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

Skylab

Na današnji dan

VIDEO: Amerikanci lansirali prvu uspješnu svemirsku postaju

Tijekom 700 sati provedenih iznad Zemlje posada je skupila brojne korisne podatke i kući donijela više od 175 tisuća solarnih fotografija.

jinx

Promocija novog albuma u Tvornici

Jinx još daleko od isteka roka trajanja

U krcatoj Tvornici kulture Jinxi su dobrih dva sata prašili s novom robom s albuma "Pogrebi & pomiriši", ali i sa starim dobrim stvarčinama.

HNK Ivan pl. Zajca

Gledatelji odlučuju

„Zajc” poziva svoju publiku da glasa za najbolja prošlogodišnja ostvarenja

Publika riječkog HNK-a odlučit će o najboljim predstavama u četirima umjetničkim granama, o najbolje ostvarenoj ženskoj i muškoj ulozi, o najboljem koncertu te najboljoj predstavi u cjelokupnom premijernom programu. A tijekom Dana otvorenih vrata iz prve će se ruke moći upoznati s nadolazećom kazališnom sezonom.