"Brave New World"

Ćiro Blažević na adrenalinskoj utrci bespilotnih letjelica

Ćiro Blažević na adrenalinskoj utrci bespilotnih letjelica

Prvi vikend festivala novih tehnologija okupio je više od 500 posjetitelja. Drugi vas dio očekuje od 10. do 12. lipnja kada se održava vatreni 48-satni hackathon.

Adrenalinska utrka dronova, u kojoj su snage odmjerili profesionalci u ovom sve popularnijem futurističkom sportu, održana je 5. lipnja u zagrebačkom HUB385. Time je završio prvi vikend festivala novih tehnologija Brave New World. Velika hala pretvorena je u trkalište bespilotnih letjelica, a svi znatiželjnici mogli su na radionici naučiti upravljati dronom, ali se i okušati u praksi. Među njima se našao i hrvatski nogometni stručnjak Ćiro Blažević koji se oduševio mogućnostima ovih brzih letjelica i odvozio svoju prvu ali, ako je suditi po reakcijama, ne i posljednju vožnju.

Cijeloga dana održavao se i niz besplatnih radionica na kojima su polaznici učili kako uzgojiti biljke u automatiziranom hidroponskom okruženju bez klasičnih metoda vrtlarstva, ali i izraditi automatizirane košnice koje osiguravaju ugroženu populaciju pčela. Kako dizajnirati aplikaciju za IoT uređaj, napraviti robote uz pomoć lego kockica te izraditi i kontrolirati elektroničke uređaje moglo se također saznati od stručnjaka. Zainteresirani za 3D printer naučili su modelirati i programirati, a potom su isprintali vlastiti model i ponijeli ga kući.

Foto: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

Ovaj događaj kojem je cilj podići tehnološke kompetencije mladih i ohrabriti ih da izrađuju inovativna tehnološka rješenja, prvog je vikenda okupio više od 500 posjetitelja i sudionika na 28 radionica, a 18 izlagača predstavilo je svoje inovativne projekte i izloške.

Drugi dio Brave New Worlda očekuje vas idućeg vikenda, od 10. do 12. lipnja kada se održava vatreni 48-satni hackathon. On će završiti odabirom najboljih Start upova koji ulaze u šestomjesečni projekt. U tom će periodu, uz pomoć renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka s bogatim iskustvom, raditi na razvoju svojih projekata u co-working prostoru HUB385, imati pristup tech-laboratoriju i potrebnoj opremi.

Projektne timove sponzorirat će tvrtke koje prepoznaju važnost tehnološke edukacije mladih u Hrvatskoj  Vipnet, HEP i RiT. Pobjednike očekuje investicija u iznosu od milijun kuna za lansiranje projekta na globalno tržište. Za besplatno se sudjelovanje možete prijaviti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

What the hack

What the Hack?

Prijavi se na regionalni Hackathon

Odabrani sudionici iz Hrvatske imat će pokrivene sve troškove puta, smještaja, hrane i mentoriranja, a najbolji timovi osvojit će i novčane nagrade od 5000, 3000 i 2000 eura. Registracija se može obaviti do 30. svibnja u ponoć putem online obrasca na stranici Hackatona, gdje se ujedno nalaze i sve detaljnije informacije.

Hackathonovo vizual 2017

Studentski hackathon

Hackathonovo nagrađuje najbolje aplikacije s 20 000 kuna

Za sudionike osigurani su hrana i piće tijekom trajanja događaja te tulum na kraju, a ovisno o pokazanom znanju i potrebama IN2, moguće je i zapošljavanje u tvrtki.

Trening reprezentativaca

Ratko Martinović

Tko je kriv za potonuće u močvaru?

Osijek na dnu prve HNL, Cibalia na vrhu druge HNL... Srećom pa je tu treća liga koju Slavonija ima samo za sebe. Da nije ironije, smijeha zapravo i ne bi bilo...

BNW vizual

Futuristički sport

Osjeti uzbuđenje utrke bespilotnih letjelica

Naredna dva vikenda zagrebačke posjetitelje očekuje bogat program u sklopu festivala novih tehnologija "Brave New World". Svi su sadržaji besplatni, ali je nužna prethodna prijava.

EWoB Business Hackathon

Studentsko natjecanje

EWoB Business Hackathon: potraga za 1% najboljih studenata u Osijeku

U Poduzetničkom inkubatoru „BIOS” održat će se finalno natjecanje EWoB Businesss Hackathona za koji su prijave već nekoliko dana u tijeku. Pobjedniku je namijenjena nagrada od 1500 kuna.