Otvorenje izložbe

Besplatni „izlet” u Brazil uz fotografije Ricarda de Vicqa

Izložba "Foto Synthese"

„Foto Synthese” međunarodno priznatog umjetnika istražuje jedinstvenu i zadivljujuću tropsku prirodu Brazila. Seriju fotografija moguće je pogledati sve do 2. listopada.

Nakon uspješne sezone u Berlinu izložba Foto Synthese brazilskog fotografa Ricarda de Vicqa 18. rujna u 18 sati stiže u Zagreb. Otvorenje će se održati u kulturnom prostoru Veleposlanstva Brazila u Zagrebu (Trg Nikole Šubića Zrinskog, 10/1), u nazočnosti kustosice izložbe Marly Porto. Tom prigodom poslužit će se tradicionalni brazilski zalogaji i caipirinha, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.  

Serija fotografija jedan je od najnovijih projekata ovog međunarodno priznatog umjetnika. On je za svoju eklektičnu produkciju osvojio više od 50 nagrada, a radovi mu sežu od naslovnih fotografija za albume bossa nove do pejzaža i portreta. 

Foto Synthese istražuje jedinstvenu i zadivljujuću tropsku prirodu Brazila. Prikazuje domaće vrste, ali i biljke s drugih kontinenata koje danas sačinjavaju floru Atlantske tropske šume, jedne od najljepših i najraznovrsnijih džungli na planetu. Njezino bogatstvo prikazano je posve detaljno, omogućujući promatraču uvid u očaravajuća, gotovo mikroskopska obilježja biljaka, ali i impozantnu cjelinu džungle, s drvećem višim od 40 metara koje filtrira svjetlost u beskonačnim tonovima i teksturama, uhvaćenima de Vicqovim objektivom.

Izložba će biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, od 19. rujna do 2. listopada.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba 2

Odjel za medijski dizajn Sveučilišta Sjever

Studentska izložba umjetničke i medijske fotografije u Zagrebu

Radovi nastali na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever bit će izloženi do 19. ožujka u Zagrebu. Pogledajte umjetničke i medijske fotografije 15 studenata i dvoje profesora.

Izložba završnih radova studentica Umjetničke akademije u Splitu

Obilježavanje jedanaeste Noći muzeja

Izložba završnih radova studentica Umjetničke akademije u Splitu

Noć muzeja obilježava se i u splitskoj Info zoni. Svoje radove i njihov proces nastanka, predstavit će pet studentica Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost.

Slika Pavle Vukšić

Izložba u Klubu Zona

Maturalni radovi splitskih učenika dobivaju svoju izložbu

– Na kraju jedne od mnogih životnih etapa, ovi mladi ljudi opet pokazuju umijeće, ne uzmičući, ne skrivajući se, hrabro nastavljajući niz započet u Školi. – stoji u katalogu izložbe.

Izložba Radovana Rajića "Dizajn u staklu"

Muzej antičkog stakla Zadar

„Dizajn u staklu“

Izložba je otvorena do 24. travnja 2014. godine.

Alfred Joseph Hitchcock

Narodni muzej Zadar

Godišnjica Hitchcockova posjeta Zadru

Predavanje će održati studenti treće godine Odjela za povijest umjetnosti sa Sveučilišta u Zadru.