Studentske, ali i životne navike

7 zadataka koje morate obaviti najmanje jednom godišnje

Kalendar

Osim novogodišnjih odluka, potrebno je voditi računa i o drugim životnim stavkama koje ne samo da će vam olakšati život, ako ih obavite na vrijeme, nego su i prijeko potrebne u održavanju vašeg zdravlja i okoline u kojoj boravite.

Nova godina često sa sobom donosi i nove navike. Ipak, postoji nekolicina obveza po kojima se svaka nova godina ne razlikuje mnogo od prethodne, a koje je najmanje jednom potrebno izvršiti kako bi vam život bio ugodniji. Donosimo nekoliko njih.

1. Obavljanje liječničkog pregleda

Vi najbolje poznajete svoje tijelo i uglavnom osjećate jeste li bolesni ili ne, no ne mora uvijek biti tako pa je s vremena na vrijeme dobro otići kod svog liječnika na pregled. Riječ je o, primjerice, posjetu stomatologu svakih šest mjeseci i pregledu vida. Seksualno aktivnim djevojkama preporučuje se da jednom godišnje naprave i PAPA test kako bi očuvale svoje spolno zdravlje.

2. Briga o kućnom ljubimcu

Vaš kućni ljubimac od vas ne zahtijeva samo igru i zabavu nego i brigu kroz ostale aktivnosti koje, prije svega, uključuju njegovo zdravlje. Ako imate psa ili mačku, odvedite ih veterinaru na pregled te dajte izvaditi njihovu krvnu sliku kako biste dobili potpuni uvid u njihovo zdravstveno stanje. Također, ljubimca je važno i cijepiti te, prema potrebi, kastrirati.

Izvor: Giphy

3. Obnova kozmetike

Djevojke, posebnu pažnju posvetite održavanju šminke i ostalih kozmetičkih preparata. Vodite računa o tome da lakovi za nokte, kreme za sunčanje, proizvodi za njegu kose, ruževi, kreme i različita sredstva za čišćenje lica ne bi trebali stajati u vašem toaletnom ormariću više od godinu dana. Naravno, riječ je o proizvodima koji se često koriste i, sukladno tome, često kupuju i obnavljaju pa stoga ne bi trebalo biti većih poteškoća.

4. Održavanje automobila

Većina studenata koja živi u studentskom domu ili u stanovima unutar drugih gradova često koristi priliku popusta na javni prijevoz. Ipak, ako ste jedni od onih koji posjeduju osobni automobil, važno ga je jednom godišnje registrirati i odvesti na tehnički pregled kako biste bili sigurni da je u ispravnom stanju.

5. Generalno čišćenje

Ispitni su rokovi te čišćenje često posluži kao dobra zamjenska radnja učenju. Nemojte zanemariti svoje studentske obveze, ali u slobodno vrijeme svakako usišite tepih, izmaknite kauč i očistite prostor iza njega ili se riješite nepotrebnih stvari iz svojega ormara. Za čišćenje ladica od skripti bit će vremena kasnije – kad ih naučite.

Izvor: Giphy

6. Provjera kućanskih instalacija

Osim temeljitog čišćenja, jednom godišnje potrebno je provjeriti ispravnost svih uređaja koji se nalaze u vašem stanu. Pozovite stručne osobe da pregledaju vaše klimatske uređaje, plinske peći, bojler, cijevi i ostale važne instalacije kako ne bi došlo do iznenadnih kvarova.

7. Obnova društvenih mreža

Riješite se ljudi sa svoga Facebook profila koje ne poznajete ili svojih sramotnih objava starih deset godina, osim ako vam nisu posebno drage. S vremena na vrijeme dobro je okrenuti novi list u životu.

Komentari na članak

Vezani članci

schoolexam1

Profesor statistike iznenadio nekonvencionalnim pristupom

FOTO: Biste li dobili dodatne bodove na ovom ispitu?

Profesor statistike studentima na zanimljivim pitanjima daje dodatne bodove. Znate li nastaviti stihove Dr. Drea ili koliko sezona ima kultna serija?

Djevojka leži u krevetu

Stop odugovlačenju

Odrađivanjem svojih zadaća pokazujete zrelost

Kod onoga što vam je uistinu važno nemojte se nikako držati poslovice – „Što možeš danas, ostavi za sutra“.

Graduation

Život nakon školovanja

Sve s čime ćeš se boriti prvu godinu nakon završetka studija

Godina nakon završetka studija jedan je od najvećih izazova s kojima se moramo nositi. Pronalazak posla, veće odgovornosti i život u novome gradu samo su neki od problema koji muče većinu ljudi.

Pozitiva

Dobre strane godine na izmaku

Pozitivni događaji koji su obilježili 2017.

U moru negativnih vijesti kojima smo svakodnevno okruženi, i ove smo godine za vas pripremili pregled pozitivnih događaja koji su nam 2017. učinili boljom, ljepšom i zanimljivijom.

Advent u Beču SZEFZG

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta

Advent u Beču u organizaciji studentskog zbora EFZG-a

Ovo je idealna prilika da i vi osjetite adventsku čaroliju Beča!