Studentski trikovi

6 načina na koje možete izravnati odjeću bez glačala

Složena odjeća i glačalo

Kako bismo vam olakšali studentski život, predstavljamo nekoliko korisnih trikova za ravnanje odjeće bez glačala.

Svi smo svjesni koliko je studentski život kompliciran. Nevješto rukovanje glačalom nikako ne ide tomu u prilog, a mnogi ga čak ni ne posjeduju. Donosimo, stoga, par trikova kako jednostavno izravnati odjeću bez njegova korištenja.

Pegla za kosu

Spravica kojom se većinom cure koriste nema samo jednu primjenu. Korisna je i za glačanje odjeće, teško dostupnih mjesta poput ovratnika ili okom jedva vidljivih nabora oko dugmadi. Prije negoli krenete u akciju, podesite temperaturu pegle te nemojte zaboraviti provjeriti ima li ostataka proizvoda koje koristite pri peglanju kose. Ne preporučujemo korištenje na osjetljivim tkaninama.

Sušilo za kosu

Jedna od efikasnijih metoda jest ravnanje odjeće sušilom za kosu. Komad odjeće postavite na vješalicu te namjestite sušilo na najveću moguću temperaturu. Zatim nekoliko minuta prolazite sušilom na pet centimetara od tkanine. Pripazite na moguće oštećenje odjeće ako pretjerate s vremenom, toplinom i blizinom sušenja.

Madrac

Svi koji imaju ravne podnice na krevetu mogu na lagan način madracem ispeglati potrebnu odjeću. Koraci primjene ove metode sljedeći su: komad odjeće zarolajte kao burrito. Pripazite da ne složite jer time nećete ništa postići. Zatim ostavite komad odjeće koji vam je potreban ispod madraca te pričekajte otprilike sat vremena.

Voda + ocat

Jeste li znali da vinski ocat ravna nabore na vašoj odjeći? U prskalicu ulijte vinski ocat i vodu u omjeru 1 : 3. Promiješajte te poprskajte nabore na odjeći. Zatim možete pokušati izravnati rukama, iskoristiti kuhalo za vodu ili sami u loncu zakuhajte vodu te parite komad odjeće na oko 20 centimetara udaljenosti.

Tuš-kabina

Ovo je metoda kojoj je također potrebno malo više vremena kako bi se postigao efekt. Prilikom tuširanja dobro naparite prostoriju te na vješalicu okačite komad odjeće koji je potrebno izravnati. Pripazite da kapi vode ne dotaknu odjeću te ostavite nekoliko minuta da para djeluje. Ako se ne planirate tuširati, to možete napraviti na isti način tako da samo pustite toplu vodu na tušu i pričekate da se magija dogodi.

Lonac

Ako volite glumiti da ste u 1850-im godinama, jako zagrijte lonac u kojemu se može i ne mora nalaziti voda te ga prislonite na nabore. Ponovite postupak nekoliko puta dok vam se odjeća ne izravna.

Komentari na članak

Vezani članci

7 trikova za lakši život

Uspori na brzinu

VIDEO: Sedam malih trikova koji će olakšati život svakom studentu

Život je postao kao film „Brzi i žestoki”, jedina razlika je što filmovi imaju nastavke, a život ne. Zato pročitaj naših sedam savjeta i stvori pet minuta slobodnog vremena.

Ilustracija posao

Zapošljavanje

Par trikova za traženje posla kad vam je CV siromašan

Krajnje je vrijeme da se osamostalite i počnete živjeti od vlastitoga rada. Premda nemate iskustva, ne gubite nadu u pronalazak posla. Potrebno je samo malo upornosti i lukavstva.

kupaće hlačice

"Fešn no-no" po izboru naših novinarki

FOTO: 16 najvećih muških modnih promašaja

Ženski dio portala Studentski.hr za vas je subjektivno izdvojio najveće muške modne promašaje.

Traperice

Na današnji dan

Patentiran nezamjenjiv dio odjeće

20. svibnja 1873. godine Jacob Davis i Levi Strauss patentirali su prve traperice.

Shopping sniženja popusti odjeća

Rezultati ankete

„Od obrazovnih institucija ne treba raditi modne piste”

Educentar je proveo anketu kako bi ispitao stavove o propisivanju pravila odijevanja u školama i na fakultetima. Trećina ispitanih smatra da obrazovne institucije trebaju propisati kako se učenici i studenti trebaju oblačiti.