Studentski trikovi

6 načina na koje možete izravnati odjeću bez glačala

Složena odjeća i glačalo

Kako bismo vam olakšali studentski život, predstavljamo nekoliko korisnih trikova za ravnanje odjeće bez glačala.

Svi smo svjesni koliko je studentski život kompliciran. Nevješto rukovanje glačalom nikako ne ide tomu u prilog, a mnogi ga čak ni ne posjeduju. Donosimo, stoga, par trikova kako jednostavno izravnati odjeću bez njegova korištenja.

Pegla za kosu

Spravica kojom se većinom cure koriste nema samo jednu primjenu. Korisna je i za glačanje odjeće, teško dostupnih mjesta poput ovratnika ili okom jedva vidljivih nabora oko dugmadi. Prije negoli krenete u akciju, podesite temperaturu pegle te nemojte zaboraviti provjeriti ima li ostataka proizvoda koje koristite pri peglanju kose. Ne preporučujemo korištenje na osjetljivim tkaninama.

Sušilo za kosu

Jedna od efikasnijih metoda jest ravnanje odjeće sušilom za kosu. Komad odjeće postavite na vješalicu te namjestite sušilo na najveću moguću temperaturu. Zatim nekoliko minuta prolazite sušilom na pet centimetara od tkanine. Pripazite na moguće oštećenje odjeće ako pretjerate s vremenom, toplinom i blizinom sušenja.

Madrac

Svi koji imaju ravne podnice na krevetu mogu na lagan način madracem ispeglati potrebnu odjeću. Koraci primjene ove metode sljedeći su: komad odjeće zarolajte kao burrito. Pripazite da ne složite jer time nećete ništa postići. Zatim ostavite komad odjeće koji vam je potreban ispod madraca te pričekajte otprilike sat vremena.

Voda + ocat

Jeste li znali da vinski ocat ravna nabore na vašoj odjeći? U prskalicu ulijte vinski ocat i vodu u omjeru 1 : 3. Promiješajte te poprskajte nabore na odjeći. Zatim možete pokušati izravnati rukama, iskoristiti kuhalo za vodu ili sami u loncu zakuhajte vodu te parite komad odjeće na oko 20 centimetara udaljenosti.

Tuš-kabina

Ovo je metoda kojoj je također potrebno malo više vremena kako bi se postigao efekt. Prilikom tuširanja dobro naparite prostoriju te na vješalicu okačite komad odjeće koji je potrebno izravnati. Pripazite da kapi vode ne dotaknu odjeću te ostavite nekoliko minuta da para djeluje. Ako se ne planirate tuširati, to možete napraviti na isti način tako da samo pustite toplu vodu na tušu i pričekate da se magija dogodi.

Lonac

Ako volite glumiti da ste u 1850-im godinama, jako zagrijte lonac u kojemu se može i ne mora nalaziti voda te ga prislonite na nabore. Ponovite postupak nekoliko puta dok vam se odjeća ne izravna.

Komentari na članak

Vezani članci

poslovni outfit1

Formalno odijevanje

Trikovi za dobar poslovni outfit s ograničenim budžetom

Ispunjavati niz pisanih i nepisanih pravila o odijevanju kako za posao tako i za razgovore za posao nije lako. Unatoč tome, uz pomoć par trikova zaista je moguće složiti odlične formalne modne kombinacije čak i ako raspolažete ograničenim budžetom.

Recept za duže noge

Korisni trikovi

Kako vizualno izdužiti noge?

Otrkijte jednostavne trikove s kojima će vaše noge izgledati mnogo bolje!

Vesela djevojka

Zablistajte u najluđoj noći u godini

Prijedlozi za efektivne novogodišnje kombinacije osmišljene u zadnji tren

Ako još niste izabrali odjevnu kombinaciju za doček Nove godine, donosimo vam nekoliko prijedloga za idealan outfit, uz što manje potrošenog novca.

https://pixabay.com/en/couple-love-friends-bench-park-791461/

Male tajne „popularnih“ ljudi

Trikovi koji će pomoći introvertima da se snađu u društvu

Nekoliko je trikova koji se mogu upotrijebiti za razvijanje socijalnih vještina. Važno je samo ovladati neverbalnom komunikacijom.

Štikle

Mini trikovi za lakši život

Izdržite cijelu noć u štiklama - evo kako!

Mali trikovi koji život čine ljepšim - riješite se boli u nogama koju uzrokuje nošenje visokih potpetica!