Popularizacija neuroznanosti

18. Tjedan mozga nudi bogate sadržaje u brojnim hrvatskim gradovima

https://pixabay.com/photos/head-brain-thoughts-human-body-1965678/

Tjedan mozga u Hrvatskoj se provodi 18. put, a programi će se odvijati u brojnim gradovima od 11. do 17. ožujka. Glavne su teme projekta učenje i pamćenje.

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju 18. Tjedan mozga u Hrvatskoj u razdoblju od 11. do 17. ožujka 2019.

Organizaciji Tjedna mozga pridružuju se i Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci, a organizirani su i programi u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Rijeci i Rabu te Krapinsko-zagorskoj županiji. U Zagrebu će, primjerice, uz središnji događaj – Simpozij o istraživanju i bolestima mozga, biti održani brojni sadržaji za različite dobne skupine, a studentima će zanimljiv biti Mini-simpozij: Učenje i pamćenje osoba s teškoćama koji organizira Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Druge aktivnosti u Zagrebu možete pogledati na poveznici.

Glavna je tema osječkog tjedna mozga inteligencija životinja te će se baviti mnogim zanimljivim pitanjima kao što su je li važna veličina mozga, razmišljaju li svinje te je li pas čovjekov najbolji prijatelj i zašto je to tako, a predavanja, radionice i raznolike sadržaje koji vas očekuju pronađite ovdje. Moralni stroj, Neurofeedback u terapijske svrhe te Izazovi autizma u suvremenom svijetu neke su od tema o kojima će se promišljati u Zadru, dok će se na riječkom području moći poslušati predavanja kao što su Mozak, učenje i mobitel i Mitovi o podsvijesti te sudjelovati u radionicama Sva lica stresa i Nevidljivi šalabahteri (za učenje i pamćenje).

Sadržaje koji se nude u drugim gradovima pronađite ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Papirologija

CINAZ-ova edukacija

Besplatni korisni savjeti za osnivanje udruge

Udruga CINAZ poziva te na Edukaciju za osnivanje udruge na kojoj ćeš doznati sve o osnivanju, registraciji i poslovanju udruge te o ostalim važnim aspektima uključivanja u civilni sektor i aktivnom sudjelovanju u zajednici.

8 savjeta koje će vam pomoći u bržem učenju!

Za opasne štrebere

Osam savjeta koji će vam pomoći u bržem učenju

Spadate li i vi u onu skupinu ljudi kojima treba dva tjedna da pripreme kolokvij? Jeste li jako ljubomorni na vaše kolege koji kažu da su učili samo noć prije ispita i dobiju odličnu ocjenu? Ako jeste, ovo je članak za vas!

Škola "Zaštita od obiteljskog nasilja"

Obiteljsko nasilje

Škola "Zaštita od obiteljskog nasilja" na Pravnom fakultetu u Osijeku

O zainteresiranosti za događaj dovoljno govori činjenica kako su se prijavili studenti sa sastavnica Sveučilišta u Osijeku te studenti Pravnih fakulteta u Zagrebu, Sarajevu, Nišu i Beogradu. Dodatna motivacija svim sudionicima je certifikat o pohađanju Škole koji će biti uručen svim polaznicima po završetku iste. 

Logo udruge

AEGEE

Treće izdanje projekta Europe on Track

Šest AEGEE ambasadora putuju Europom kroz idućih mjesec dana, upoznaju i intervjuiraju ljude, organiziraju debate i diskusije na goruću temu: Europa bez granica.

poslovni sastanak

Male mudrosti

Usklađivanje studentskog posla s faksom

Kad vas novčanici „zasvrbe“ potrebno je raditi, no fakultetske obveze trebaju biti na prvom mjestu. Saznajte kako uskladiti oboje.