Umjetnost pisanja stihova

10 najgorih stihova hrvatske glazbe

https://pixabay.com/en/harp-musical-instrument-classical-384557/

Da, dobro ste ih čuli. To su najgori stihovi koji se učestalo izvode na pozornicama diljem Hrvatske.

Ponekad upitaš ljude što slušaju i dobiješ odgovor: Samo strano, hrvatska je glazba glupa. Pa čuješ li ti te stihove? Iako te osobe nisu u pravu i imamo vrlo kvalitetne izvođače i pjesme, u svakom žitu ima kukolja pa se moralo i njima „potkrasti” par bisera. Slušate neku pjesmu i pomislite: Što sam to čuo, a odgovor često zna biti gori nego što ste na prvu pomislili. 

Pripremite se jer vam donosimo 10 najgorih stihova u hrvatskoj glazbi. Neki su, iznenađujuće, postali hitovi, a ono što neke manje iznenađuje jest činjenica da su većini stihova autori prezimena Huljić.

1. Magazin: Rano, ranije

– Tvrd je orah najtvrđi, zelen orah najluđi. –

 2. Simplicia: Plima

Manje poznata grupa, koja nam vraća nostalgiju za 90-ima, donosi uistinu dubokoumne stihove poput: 

– Ljeto je i nije nam zima, ne vidimo da smo u plićaku, a što će biti kada dođe plima... Plima, plima, plima, naše tijelo klima, klima, klima. I svaka riba, riba, riba vidi da se tvoje tijelo giba. – 

3. Minea: Češkaj me

Iako nam je Minea uvijek nepresušan izvor zabavne glazbe i vrhunskih stihova, na ovoj su listi zasluženo završili stihovi:

– Na očima meke šape mačje, nikad me ne gledaj drugačije... Kuba mi je daleko, Himalaja visoko, al' je najbolje pod tvojim prstima i kad mi more dira stopala... Al' je najvažnije da ležim kraj tebe dok skidaš sol i šećer sa mene. –

4. Mucalo: Anka vegetarijanka 

Ovo je pjesma uz koju će čak i zagriženi protivnici vegetarijanstva veselo zapjevati. 

– Moja Anka, sunce milo, jede samo zelenilo. Ništa meso, ništa riba, zelenilo samo šiba. Samo ti nastavi s tim, bit ćeš moja evergreen. –

5. Kuzma & Shaka Zulu: Gori trava zelena

Možda se, kao i u drugim pjesmama ovog nevjerojatno talentiranog dvojca, samo radi o stihovima koje mi obični smrtnici ne možemo razumjeti i možda se nisu smjeli pojaviti na ovom popisu.

 – Kad te netko pita, reci dolce vita, io penso positivo perche son' vivo, ajmo, ljudi, živo, živo, ide hladno pivo, u grlo ti klizi, po jeziku rizi, u obilju, krizi u žepu su pizi, jedna je majka, majka Jamajka, come on baby, you got a style, gimme just a, gimme just a, just a little smile... –

6. Kasandra: I Got a Feeling

Mi ne osjećamo dubinu u ovim stihovima, ali dobar pokušaj.

– I've got the feelin i osjećam to! –

7. Mladen Burnać: Ne zovi mala policajca

Hvala, Mladene, na upozorenju, ali ipak ćemo držati 112 na brzom biranju.

– Ja nemam mira kada čujem da se svira, svoje srce vadim k'o iz šešira. U pola cijene svakoj ga curi nudim, brzo se zaljubim pa poludim. –

8. Pips, Chips & Videoclips: Mala fufica

 – Znam brojati 5, 6, znam do dva... Eci peci, Sava raka, tika taka nek je svaka, klinci, klinke, deda, baka... Ništa se ne problemiraj... Jebo te patak, život je kratak, a onaj ko te voli je ostao u školi. –

9. Maja Šuput feat. Dragi: Lopove

Iako je Maja kraljica hrvatske zabavne glazbe i zaslužuje svoju vlastitu listu, na ovu nije dospjela ona, već Dragi koji je sa svojih 30 sekundi rapanja vjerojatno postigao vrhunac karijere.

– Svi živi znamo da je Maja do jaja, natoči mi do vrha i pojačaj do kraja. Vamos a la playa, she's on fire, reci mi što želiš, Maja. –

10. Jelena Rozga: Žileti

Jele kao da nikada nije vidjela reklamu za Gillete s obzirom na to da ne zna kako se žileti koriste, ali znamo što očekivati ako se ikada posvađamo s njom. 

– Lete suze kao da gađam se žiletima. –

Ispričavamo se na svoj šteti nanesenoj slušanjem pjesama s ovog popisa. Za sve indikacije i nuspojave priuštite si nekoliko minuta klasične glazbe. 

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni ukras

Na današnji dan

Sob crvenog nosa pokorio glazbene ljestvice te osvojio srca mladih i starih

Na današnji je dan 1947. godine uglazbljena pjesma „Rudolph the Red-Nosed Reindeer“ koja je zauzela prva mjesta američkih glazbenih ljestvica i postala jednim od sinonima božićnog razdoblja.

Žarko Kovačević - S.A.R.S.

Intervju s frontmenom S.A.R.S.-a

„Super bi bilo kad bi se čovjek odmah pronašao u nečemu i gurao taj fazon“

Uoči dvodnevnog koncerta koji će S.A.R.S.-ovci održati u Domu sportova za manje od tjedan dana, razgovarali smo s frontmenom grupe Žarkom Kovačevićem. Saznali smo što publiku očekuje u ta dva dana, ali i njegovo mišljenje o publici i pjesmama sa zadnjeg albuma.

them moose rush

#12 INmusic

Them Moose Rush stižu na Hidden Stage INmusica

Jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih bendova i velika europska glazbena nada, Them Moose Rush, zasvirat će na Hidden Stageu dvanaestog izdanja INmusic festivala.

Tribina o kulturnom fenomenu Novog vala

Udruga CINAZ

Tribina o kulturnom fenomenu „Novog vala"

„Novi val" bio je i još je jedan od najjačih kulturnih valova na našim prostorima koji je ostavio najviše traga u umjetnosti (glazba, strip, arhitektura, primijenjena umjetnost).

Illectricity Festival 2014.

Zagreb

Objavljen bogati program 10. „Illectricity Festivala"

Uz bogati glazbeni program i otkrivanje novih glazbenih trendove, „Illectricity Festival" stavlja veliki naglasak na edukaciju te kroz seriju radionica omogućava promoviranje glazbe i vizualne umjetnosti.