Ususret Motovun Film Festivalu

Zagrijavanje za Motovun uz besplatne filmske projekcije i kviz u Vintageu

Projekcije motovunskih filmova u Vintageu

Ususret Motovun Film Festivalu, koji se održava od 23. do 27. srpnja, u Vintageu će se održati projekcije kratkometražnih filmova i filmski kviz pod voditeljskom palicom proslavljene lovkinje iz Potjere. Ulaz je besplatan.

 Više od 70 minuta odličnih kratkometražnih filmova na programu su u nedjelju, 7. srpnja, u ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Motovun Film Festival prikazat će najbolje uratke nominirane prošle godine za Europsku filmsku nagradu, kao i one lanjskog dobitnika te nagrade i pobjednika u konkurenciji kratkog filma u Motovunu.

Uz to, posjetitelji će moći sudjelovati i u filmskom kvizu koji će voditi proslavljena lovkinja iz Potjere Morana Zibar, a pobjednici će dobiti prigodne nagrade. Ulaz je besplatan, a ovo će ujedno biti posljednja prilika za kupnju jeftinih ulaznica prije festivala koji se održava od 23. do 27. srpnja.

Motovunski kratki i ove će godine imati posebnu ulogu na festivalu jer pobjednik ulazi u konkurenciju za Europsku filmsku nagradu (EFA). Pristiglo je čak 814 prijava iz cijelog svijeta, što je ukupno 185 sati materijala koji su odgledali selektori Inja Korać i Andrej Korovljev te među njima odabrali 30 filmova za Motovun.

Najbolji film europskog redatelja/ice ulazi u krug dvadeset pobjednika odabranih festivala koji će biti kandidati za prestižnu europsku nagradu. O pobjedniku programa kratkih filmova, među kojima su i tri hrvatska naslova i veći broj filmova iz regije, odlučit će festivalski žiri u kojem su ove godine i programski urednici triju partnerskih festivala za nagradu EFA. To su Daniel Ebner (Vis Vienna Shorts), Birgitte Sabina Weinberger (Odense Film Festival) i Sven Schwarz (Hamburg International Short Film Festival). Pobjednik Motovunskih kratkih bit će nagrađen s 1000 eura.

Do 7. srpnja traje pretprodaja paketa ulaznica Sve po 15 kuna, koji uključuje 10 ulaznica po cijeni od 150 kuna za 10 različitih projekcija koje posjetitelji biraju sami. Moguće ga je kupiti online preko sustava KupiUlaznice.hr. Također, u ponudi su u istom sustavu paketi ulaznica s osiguranim prijevozom autobusom iz Zagreba ili samo autobusne karte za prijevoz do Motovuna i povratno do Zagreba.

Komentari na članak

Vezani članci

Kvizanje u Zoni!

Kviz u Klubu Zona

Novo Kvizanje otkriva tajne alternativnog rocka

Udruga iTHEom pripremila je pitanja za novo kolo Kvizanja. Prijavite svoje dvočlane ekipe i odgovorite na pitanja o alternativnom rocku.

Drive-in kino

Projekt udruge HSA

„DriveINkino“ ponovno u Zagrebu, ulaz besplatan

– Posjetitelje će i ove godine, također uz odlične filmove, na Kockici čekati bogata ponuda zabavnog sadržaja prije i nakon projekcija filmova. – poručuju organizatori.

Brajica

Stjecanje novih vještina

Besplatno naučite Brailleovo pismo!

Ako se i vi želite naučiti koristiti Brailleovim pismom, prijavite se na besplatni tečaj u trajanju od 60 sati koji organizira Hrvatska knjižnica za slijepe.

https://cdn.pixabay.com/photo/2019/02/22/10/30/acting-4013244__340.jpg

Projekt udruge Amazonas

U tijeku prijave za besplatnu videoedukaciju!

Do 11. listopada traju prijave za videoedukaciju čiji će polaznici imati priliku kroz kratki film progovoriti o nejednakosti, diskriminaciji i netoleranciji u društvu. Vlastitom kreativnošću osmislit će poruku s kojom će svoje vršnjake potaknuti na promišljanje o toj problematici te će tako izravno utjecati na društvene promjene.

https://pixabay.com/en/couple-making-out-young-happy-731890/

Besplatno i anonimno

Nema maženja bez paženja – testirajte se na HIV!

Do 29. studenoga moguće je obaviti besplatno i anonimno testiranje na HIV, HZJZ – Rockefellerova 12, ISKORAK – Petrinjska 27.