Priznanje svjetskog magazina o elektronskoj glazbi

Vodeći DJ magazin proglasio Exit jednim od najboljih svjetskih festivala

Dance Arena EXIT-a

Veliko priznanje došlo je od vodećeg magazina o elektronskoj glazbi, britanskog DJ Mag-a. O popularnosti festivala govori i podatak da se gotovo godinu dana uoči sljedećeg EXIT-a, za ulaznice prijavilo čak 20 000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta!

Nakon priznanja najvećih svjetskih medija, kao što su CNN, Guardian, New York Times i drugi, koji su ove godine promovirali EXIT kao jedan od najboljih festivala na svijetu, isto priznanje došlo je od vodećeg svjetskog magazina o elektronskoj glazbi, britanskog DJ Mag-a.

– EXIT je puno više od festivala, više od pokreta, više od brenda. Zajedno sa sestrinskim Sea Dance festivalom u Crnoj Gori i budućim širenjem na sve popularniju hrvatsku obalu, EXIT je postao kultura za sebe i odraz glazbe kao pogonske sile za promjenu te blistav primjer što mladi mogu postići kad se nečemu posvete u cijelosti. – piše u rujanskom broju u velikom izvještaju s ovogodišnjeg EXIT-a za milijune čitatelja širom planete. 

Čitatelji se dalje podsjećaju da se radi o jedinstvenom primjeru festivala koji je nastao iz bunta i želje mladih za društvenim promjenama, a koji se danas smatra za jedan od najboljih na svijetu, kako se navodi u tekstu. DJ Mag navodi i da je zapanjujuće koliko se EXIT festival razvio od svojih početaka iz 2000. godine do danas, ali da se danas isto može reći i za zemlju domaćina! Utjecajni časopis već na početku postavlja i retoričko pitanje:

– Iskreno, tko bi rekao da će nakon što su prijatelji i studenti pokrenuli Nulti EXIT, stodnevnu proslavu muzike, umjetnosti i iznad svega, slobode, protiv opresivnog sistema koji je držao Balkan u izolaciji, ne samo da će im to proći, već i da će oživjeti duh ljudi i 16 godina kasnije voditi jedan od najpoznatijih i najvoljenijih festivala u Europi!

Navode se i bogata povijest Petrovaradinske tvrđave te ljepote i gostoljubivost Novog Sada, koji su uz EXIT postali poznate destinacije i putnicima izvan granica Srbije. Ne samo da pozornice smještene u moćnim rovovima tvrđave imaju magičan efekt, već je svaka od četiri noći ispunjena mnoštvom vrhunskih izvođača, istovremeno pokrivajući toliko žanrova, za što bi se i jedan Glastonbury morao dobrano potruditi, piše u tekstu.

EXIT 2016., FOTO: LAA

Od izvođača posebno su izdvojeni rockeri Bastille, zvjezdana Ellie Goulding, techno doajen The Hacker, svjetski br. 1 DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, legendarni funk doktor George Clinton, indie rockeri The Vaccines, bass trio Ivy Lab, londonski reper Stormzy uz poseban osvrt na novi, revolucionarni show Ritchieja Hawtina na spektakularnoj Dance Areni. Ipak, posebno mjesto u cijelom izvještaju zauzima završnica na glavnoj sceni i rekorderski koncert legendarne grupe The Prodigy. DJ Mag tvrdi da nikad nisu svjedočili luđoj atmosferi i publici za sve ove godine postojanja i svima na svijetu preporučuje da, ako im se ikad ponovno ukaže takva prilika, žestoki bend iz Essexa obavezno gledaju uživo na njihovom omiljenom festivalu – Exitu!

Skoro godinu dana uoči sljedećeg EXIT festivala, koji će se održati od 6. do 9. srpnja 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, za ulaznice se prijavilo čak 20 000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta! Registracija je završena i ovih 20 000 fanova imat će prvi priliku nabaviti neke od veoma ograničenog broja najpovoljnijih ulaznica. Nakon ovogodišnjeg, najposjećenijeg izdanja u 16 godina postojanja, EXIT festival 2017. slavit će 50 godina od poznatog Ljeta ljubavi (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hippie pokret koji je zauvijek promijenio svijet. Znak mira, šarena odjeća i cvijeće u kosi prve su asocijacije na ljeto ljubavi i pokret u čije najveće tekovine se ubrajaju borba za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i spolnu ravnopravnost.

Komentari na članak

Vezani članci

Sreća3

Pomicanje granica

Savjeti za sreću i uspjeh na „Mogu!” konferenciji

Četiri izuzetna predavača podučit će vas vještinama uspješnog komuniciranja, usklađivanju života u sveprožimajućim promjenama, osvješćivanju emocija koje su nam autentična informacija i pronalaženju vremena za uspjeh.

Traže se mladi koji bi čitali djeci slikovnice

Volonterska akcija "Mladi čitaju!"

Traže se mladi za čitanje slikovnica djeci

Sjećaš se najdraže slikovnice, voliš zvuk svog glasa i dobro se snalaziš s djecom?

Šesti Bloomsday Croatia

Šesti Bloomsday Croatia

Festival koji spaja zabavu i akademsku znatiželju ponovno u Puli

Bloomsday Croatia poziva posjetitelje i putnike željne lutanja da svrate u Pulu, ovjekovječe svoje doživljaje u društvu krumpirastog suputnika, kušaju koktele inspirirane Joyceom i u veselom raspoloženju proslave Bloomsday.

kanadski guverner

„Mladi, radite besplatno!“

Kanadski guverner na zanimljiv način želi riješiti nezaposlenost mladih

Unatoč vidljivom napretku u odnosu na proteklih nekoliko godina, Poloz smatra da mladi i drugi nezaposleni Kanađani trebaju steći više iskustva putem neplaćenih stažiranja i volonterskog rada, a sve to dok se ne oporavi posrnulo tržište rada.

Požega

Hrvatski festival jednominutnih filmova

„Out of sight“ u konkurenciji od 449 filmova proglašen najboljim

Za ovogodišnje izdanje festivala filmske minute, koji se već 25 godina održava u organizaciji Udruge GFR Film-Video Požega, bilo je prijavljeno 449 filmova iz 49 zemalja svijeta. Apsolutni je pobjednik film španjolskog redatelja Pola Mallafréa.