Uspori na brzinu

VIDEO: Sedam malih trikova koji će olakšati život svakom studentu

7 trikova za lakši život

Život je postao kao film „Brzi i žestoki”, jedina razlika je što filmovi imaju nastavke, a život ne. Zato pročitaj naših sedam savjeta i stvori pet minuta slobodnog vremena.

Život je postao previše ubrzan, a većina se trudi živjeti u skladu s tim. Ti si osoba koja je od jutra do mraka u pogonu, trudiš se i nemaš vremena za stanku. S vremena na vrijeme potrošiš baterije i shvatiš da ne možeš stalno tako i da ti treba barem pet minuta slobodnog vremena. Zato donosimo sedam malih trikova s kojima si možeš malo ublažiti napetu brzinu življenja.

Brzo sušenje kose

Pamučna tkanina bolje upija vodu od običnog ručnika i zato se kosa puno brže suši. Mnogi to zovu ploping ili plunking. Također, ako se duže nosi naprave se kovrče i to bez korištenja ikakvog izvora topline.

Brzo glačanje odjeće

Ovo je prva pomoć u iznimno hitnim situacijama. Ne znate gdje je pegla ili se pokvarila, ali eto, imate pri ruci peglu za kosu. Njome djelomično možete izglačati dio odjeće, pogotovo onaj prednji, najvidljivi.

Razgaziti cipele na brzinu

Koliko vam se puta dogodilo da u zadnji tren idete kupovati nove cipele? I onda ne možete stajati na nogama kada ih baš morate nositi? E, pa ovaj trik stvarno može riješiti vaš problem.

Brzo hlađenje pića

Došla vam je ekipa, donijela cugu sa sobom, ali cuga je topla kao vruća čokolada zimi. Postoji više savjeta kako brzo rashladiti piće, primjerice u ovom videu ledom i soli. Nama se ipak više sviđa drugi način:

Život je lakši s dobrim planerom

Iako samostalna izrada planera nije najbrže rješenje, činjenica je da ćeš uz dobar planer imati i više vremena. Iako su većinom u pitanju video upute iz SAD-a, velik dio potrebnog materijala možete naći i u našim trgovinama. U slučaju da vam se ovakav tip planera ne sviđa, YouTube je pun DIY planner tutoriala.

Priprema obroka unaprijed

Svaka djevojka koja ima ludnicu od dana trebala bi barem pojesti jedan, ako već ne tri obroka dnevno. Na internetu postoji puno videa koji objašnjavaju pripremu doručka ili dnevnu pripremu obroka ili pripremu obroka za cijeli tjedan.

Diši!

Najbolji način kako funkcionirati u ubrzanom ritmu života, kada postane previše stresno, vrlo je jednostavan. Sjedni, udahni, izdahni i opusti se! Ako to napraviš, postoji manja mogućnost za ispadanjem iz ubrzanog ritma!

Komentari na članak

Vezani članci

Rovinj

Koncert u bišem TDR-u

Nakon iznimnog pedesetogodišnjeg glazbenog vijeka Oliver otvara Rovinj Jazz Festival

Iza Olivera Dragojevića 23 su studijska albuma, brojne nagrade i koncerti u svjetskim dvoranama. No, on još s jednakim žarom sjeda za klavir i pjeva te tako otvara Rovinj Jazz Festival.

Studentski stan

Savjeti za početak samostalnog života

15 pitanja koja obavezno morate postaviti stanodavcu prije najma stana

Mladi ste, studirate i pokušavate pronaći stan koji bi na sve načine ispunio vaše najosnovnije zahtjeve potrebne kako za mirno učenje, tako i za pokoju kavicu ili boravak u parku. Donosimo vam popis stvari na koje biste morali pripaziti prilikom najma stana.

Diplomanti s togama i kapama

Obrazovanje bez granica

Bogat program povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja

Tjedan međunarodnog obrazovanja održava se od 17. do 21. studenog i u Hrvatskoj. Svi zainteresirani moći će sudjelovati na besplatnim obrazovnim savjetovanjima, na Sajmu međunarodnih sveučilišta i na virtualnoj smotri američkih sveučilišta.

Liječenje mamurluka

Dan poslije "samo jedne" čašice

Kako smanjiti mogućnost mamurluka?

Za sve one koji su se (ne jednom) suočili s očajnim danom poslije, koji su se sutradan osjećali kao drvo i sramili se sami sebe, donosimo nekoliko korisnih savjeta za preživljavanje mamurluka.

Sassja Hoomstock

Festival u Humu na Sutli

Mayales, Sassja i The Balkan Wanderers se pridružuju ovogodišnjem Hoomstocku

Za potrebe festivala ponovno će se opremiti kamp koji će biti potpuno besplatan za sve koji žele kampirati. Uz to, Hoomstock je ponovno osigurao besplatni autobus koji će voziti na ruti Zagreb-Hum na Sutli-Zagreb tijekom oba festivalska dana.