Uspori na brzinu

VIDEO: Sedam malih trikova koji će olakšati život svakom studentu

7 trikova za lakši život

Život je postao kao film „Brzi i žestoki”, jedina razlika je što filmovi imaju nastavke, a život ne. Zato pročitaj naših sedam savjeta i stvori pet minuta slobodnog vremena.

Život je postao previše ubrzan, a većina se trudi živjeti u skladu s tim. Ti si osoba koja je od jutra do mraka u pogonu, trudiš se i nemaš vremena za stanku. S vremena na vrijeme potrošiš baterije i shvatiš da ne možeš stalno tako i da ti treba barem pet minuta slobodnog vremena. Zato donosimo sedam malih trikova s kojima si možeš malo ublažiti napetu brzinu življenja.

Brzo sušenje kose

Pamučna tkanina bolje upija vodu od običnog ručnika i zato se kosa puno brže suši. Mnogi to zovu ploping ili plunking. Također, ako se duže nosi naprave se kovrče i to bez korištenja ikakvog izvora topline.

Brzo glačanje odjeće

Ovo je prva pomoć u iznimno hitnim situacijama. Ne znate gdje je pegla ili se pokvarila, ali eto, imate pri ruci peglu za kosu. Njome djelomično možete izglačati dio odjeće, pogotovo onaj prednji, najvidljivi.

Razgaziti cipele na brzinu

Koliko vam se puta dogodilo da u zadnji tren idete kupovati nove cipele? I onda ne možete stajati na nogama kada ih baš morate nositi? E, pa ovaj trik stvarno može riješiti vaš problem.

Brzo hlađenje pića

Došla vam je ekipa, donijela cugu sa sobom, ali cuga je topla kao vruća čokolada zimi. Postoji više savjeta kako brzo rashladiti piće, primjerice u ovom videu ledom i soli. Nama se ipak više sviđa drugi način:

Život je lakši s dobrim planerom

Iako samostalna izrada planera nije najbrže rješenje, činjenica je da ćeš uz dobar planer imati i više vremena. Iako su većinom u pitanju video upute iz SAD-a, velik dio potrebnog materijala možete naći i u našim trgovinama. U slučaju da vam se ovakav tip planera ne sviđa, YouTube je pun DIY planner tutoriala.

Priprema obroka unaprijed

Svaka djevojka koja ima ludnicu od dana trebala bi barem pojesti jedan, ako već ne tri obroka dnevno. Na internetu postoji puno videa koji objašnjavaju pripremu doručka ili dnevnu pripremu obroka ili pripremu obroka za cijeli tjedan.

Diši!

Najbolji način kako funkcionirati u ubrzanom ritmu života, kada postane previše stresno, vrlo je jednostavan. Sjedni, udahni, izdahni i opusti se! Ako to napraviš, postoji manja mogućnost za ispadanjem iz ubrzanog ritma!

Komentari na članak

Vezani članci

Vesela djevojka

Zablistajte u najluđoj noći u godini

Prijedlozi za efektivne novogodišnje kombinacije osmišljene u zadnji tren

Ako još niste izabrali odjevnu kombinaciju za doček Nove godine, donosimo vam nekoliko prijedloga za idealan outfit, uz što manje potrošenog novca.

Sviranje

Hrvatska diskografska udruga

Glazbene kućice stižu na Cvjetni trg

U centru Zagreba postavit će se Glazbene kućice. Okupljene očekuju potpisivanja izdanja, druženja s poznatim izvođačima te kratki akustični koncerti.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14731265_1147381251984298_7760743886394919955_n.jpg?oh=de6a18b34a290985c01c82d7b1551741&oe=589EE4D0

Intervju sa srpskim „punk-rock” bendom Atheist Rap

„Nije u pitanju tržište, nego emocije koje ljudi doživljavaju kroz glazbu“

„Punk-rock” bend Atheist Rap održat će koncert ove subote u zagrebačkoj Tvornici kulture. Bend nastupa već skoro 30 godina diljem regije te su nam uoči koncerta u Zagrebu otkrili nešto više o sebi, turneji i svom glazbenom izričaju.

Putovanje

Iskustvo studenta u Danskoj

Iskustvo studenta u Danskoj: Stipendije veće nego prosječne plaće u Hrvatskoj

Iako je prvotno bio u šoku, uglavnom zbog nepoznatog okruženja, ubrzo je postao svjestan svih pogodnosti i mogućnosti koje mu Danska nudi.

OSDS band, izvor: Facebook

Intervju s dečkima iz benda O.S.D.S.

„Ništa se ne može usporediti s osjećajem izlaska na pozornicu“

Razgovarali smo s članovima zagrebačkog pop-tamburaškog benda O.S.D.S. koji uspješno osvajaju glazbene ljestvice i polažu ispite na fakultetu spajajući psihologiju, odnosno elektrotehniku i tamburice.