Uspori na brzinu

VIDEO: Sedam malih trikova koji će olakšati život svakom studentu

7 trikova za lakši život

Život je postao kao film „Brzi i žestoki”, jedina razlika je što filmovi imaju nastavke, a život ne. Zato pročitaj naših sedam savjeta i stvori pet minuta slobodnog vremena.

Život je postao previše ubrzan, a većina se trudi živjeti u skladu s tim. Ti si osoba koja je od jutra do mraka u pogonu, trudiš se i nemaš vremena za stanku. S vremena na vrijeme potrošiš baterije i shvatiš da ne možeš stalno tako i da ti treba barem pet minuta slobodnog vremena. Zato donosimo sedam malih trikova s kojima si možeš malo ublažiti napetu brzinu življenja.

Brzo sušenje kose

Pamučna tkanina bolje upija vodu od običnog ručnika i zato se kosa puno brže suši. Mnogi to zovu ploping ili plunking. Također, ako se duže nosi naprave se kovrče i to bez korištenja ikakvog izvora topline.

Brzo glačanje odjeće

Ovo je prva pomoć u iznimno hitnim situacijama. Ne znate gdje je pegla ili se pokvarila, ali eto, imate pri ruci peglu za kosu. Njome djelomično možete izglačati dio odjeće, pogotovo onaj prednji, najvidljivi.

Razgaziti cipele na brzinu

Koliko vam se puta dogodilo da u zadnji tren idete kupovati nove cipele? I onda ne možete stajati na nogama kada ih baš morate nositi? E, pa ovaj trik stvarno može riješiti vaš problem.

Brzo hlađenje pića

Došla vam je ekipa, donijela cugu sa sobom, ali cuga je topla kao vruća čokolada zimi. Postoji više savjeta kako brzo rashladiti piće, primjerice u ovom videu ledom i soli. Nama se ipak više sviđa drugi način:

Život je lakši s dobrim planerom

Iako samostalna izrada planera nije najbrže rješenje, činjenica je da ćeš uz dobar planer imati i više vremena. Iako su većinom u pitanju video upute iz SAD-a, velik dio potrebnog materijala možete naći i u našim trgovinama. U slučaju da vam se ovakav tip planera ne sviđa, YouTube je pun DIY planner tutoriala.

Priprema obroka unaprijed

Svaka djevojka koja ima ludnicu od dana trebala bi barem pojesti jedan, ako već ne tri obroka dnevno. Na internetu postoji puno videa koji objašnjavaju pripremu doručka ili dnevnu pripremu obroka ili pripremu obroka za cijeli tjedan.

Diši!

Najbolji način kako funkcionirati u ubrzanom ritmu života, kada postane previše stresno, vrlo je jednostavan. Sjedni, udahni, izdahni i opusti se! Ako to napraviš, postoji manja mogućnost za ispadanjem iz ubrzanog ritma!

Komentari na članak

Vezani članci

Farmer i Lorde

Viralni video

VIDEO: Govedo voli Lorde u izvedbi na trombonu... Da, dobro ste pročitali

Ne znamo je li Lorde vidjela video, no trenutno se brojka penje prema 5 milijuna pregleda.

self talk

Mentalno zdravlje

Za kvalitetan život zaustavite negativne misli

Svakoga dana čovjek stvara u svojoj glavi oko 50 tisuća misli od kojih su većina one automatske, odnosno nesvjesne.

Game of Thrones

Pet stadija žalosti

Kako živjeti bez „Igre prijestolja“

Još samo kratko do kraja Westerosa i njegovih zavrzlama. Donosimo vam savjete kako se nositi s tugom, razočaranjem i boli koju ćete osjetiti završetkom ove izvanredne serije.

Goldie Rox

Intervju s glazbenicom Goldie Rox

Upoznajte hrvatsku Adele

Saznajte tko se skriva iza imena Goldie Rox.

Javni prijevoz u Puli

Emisija Indeks

Pulski studenti ne koriste javni gradski prijevoz: autobuse će uskoro zamijeniti bicikli

Od 3000 studenata tek njih 70-ak korisnici su javnog prijevoza.