Studenti kreativci – intervju s Mariom Đurić

Uz „crtkaranje” s dozom talenta svaki indeks postaje poseban

foto

Maria Đurić u slobodno vrijeme ocrtava indekse, a svi studenti znaju koliko je važno imati personaliziranu najvažniju knjižicu za vrijeme studentskih dana. U njenim kreativnim rukama svaka ideja postaje stvarnost.

U našoj seriji članaka Studenti kreativci već tradicionalno predstavljamo studente i studentice koji, uz sve obveze i zabave koje studentski život nosi sa sobom, nađu vremena i za svoje kreativno izražavanje. Ovaj put red je na Marii Đurić, 21-ogodišnoj studentici nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, koja je inače iz Zaprešića. 

Maria je kratka i precizna u svojim odgovorima, a odmah na samom početku tvrdi kako je crtanje oduvijek prati. Počevši od likovnih radionica i grupe u osnovnoj školi, oduvijek je nešto crtkarala i smišljala. Uz omote za indekse koji su nam odmah zapeli za oko, crta na platnu. Tvrdi da joj za to ipak treba nešto više vremena, a njena soba krije veći broj crteža njenih omiljenih junaka.

Foto: Maria Đurić/privatni album

Na ideju oslikavanja indeksa došla je jednostavno. Prilikom čekanja u redu u referadi i potrage za svojim pomislila je kako bi bilo odlično da se baš njezin ističe, pa bi ga mogla pronaći vrlo brzo. Pomislila je odmah na svoj talent te je odlučila ideju probati realizirati. Napravila je prvi personalizirani omot najboljoj prijateljici, potom još jednoj, pa još jednoj... i tako je sve krenulo.

Foto: Maria Đurić/privatni album

Baš se na takav način počeo širiti i glas o njezinim posebnim omotima – prijateljica je preporučila drugoj, ona susjedi, kolegici. Maria tvrdi da je veseli indeks najbolja reklama i marketing, uvijek netko postavi nezaobilazno pitanje: Odakle ti tako cool omot? 

– Najdraže mi je crtati Malog princa, on je jednostavno nepresušni izvor energije. –

Ispisivanje natpisa najteži je dio posla s obzirom na to da zahtijeva duplo više koncentracije nego slika, ističe studentica. Trenutno je jako zadovoljna jer je već na 3. godini studija i uspjela je uskladiti obveze na faksu s hobijem. Primjerice na prvoj godini nije imala toliko vremena, pa je crtanje ostavila po strani. 

Foto: Maria Đurić/privatni album
 
Za kraj svim budućim kreativcima ili onima koji svoj talent skrivaju u kutku sobe naša ovotjedna kreativka poručuje:

Nemojte posustajati misleći da je to nemoguće, sve ima svoj početak, a svaki vaš budući rad bit će bolji od onog prethodnog. Tada ćete moći pogledati na svoje stare radove sa širokim osmijehom na licu i pomisliti da se sav ovaj trud isplatio. 

Foto: Maria Đurić/privatni album
 
Ako ste propustili neki od prijašnjih intervjua u našoj kreativnoj seriji članaka, provjerite što su nam ispričali neki od nedavno predstavljenih kreativaca: Matea, TenaMarijaPaulaLukaDoroteja i Petra. Ako pak poznajete vrijednu kolegicu ili kolegu i smatrate da bismo ih trebali predstaviti, javite nam se, s veseljem čekamo vaše prijedloge. 

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodna ljetna škola Oslo - seminar u Lillehammeru

Međunarodna ljetna škola Oslo

„Ako želite upoznati svijet, dođite u Oslo!“

Razgovarali smo s Milom Lečić koja je prošle godine sudjelovala na Međunarodnoj ljetnoj školi u Oslu i saznali kako se prijaviti i dobiti stipendiju za nezaboravno ljeto u Norveškoj.

Davor Rostuhar

Intervju s Davorom Rostuharom

„Ništa nije savršeno, svijet treba uvijek popravljati“

– Ali, ako me pitaš za moj put i za moje osobno mišljenje, mogu ti reći da Bog kojeg tražim već dugo ne stanuje u crkvama i hramovima, da znanje za kojim vapim, već dugo ne živi u institucijama, da pravda koju zahtijevam, već dugo ne živi na sudovima. Sve to živi svugdje, u svemu, u tebi i u meni. – poručuje Davor Rostuhar.

Tb

Volontiranje u Centru za razvoj mladih

INTERVJU: Većina bivših članova našla je posao zahvaljujući praksi u Udruzi, a novi će članovi dobiti edukaciju i priliku za rad na projektima

Nikola Jelovečki, predsjednik udruge Centar za razvoj mladih i voditelj projekta Studentski.hr, o početcima rada u Udruzi i o tome zašto ne propustiti priliku za stručnu praksu.

Christmas loading

DIY Božić (1. dio)

Napravite jeftine i simpatične poklone za svoje najdraže

Stiže Božić, a novčanik vam je prazan? Evo nekoliko primjera kako samostalno napraviti poklone od srca za svoje najbliže s nekoliko bojica, tempera, ljepila ili vune!

James Joyce, Dublin, Ireland

Razbijte kreativnu blokadu

FOTO: Prespavajte u kućama književnih legendi

Prostorije u kojima su književnici mozgali, piskarali, škrabali i gužvali papire u frustraciji zbog kreativnih blokada su sada dostupne svima s istim problemom ili onima koji se samo žele odmoriti uz dašak inspiracije.