LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Tri jednostavna recepta za ukusnu večeru u ljetnim danima

Donosimo tri jednostavna recepta za ukusnu večeru koju možete napraviti u ljetnim danima.

Donosimo tri jednostavna recepta za ukusnu večeru koju možete napraviti u ljetnim danima.

Ljeto je napokon stiglo, a iako mnogi obožavaju toplo vrijeme, velike nas vrućine znaju demotivirati kad se radi o kuhanju. No postoji i za to rješenje pa vam u nastavku donosimo tri ukusna recepta koja će kuhanje po ljetu učiniti puno jednostavnijim, a bit ćete prezadovoljni završnim proizvodima.

Salata od tjestenine i pilećih prsa

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 250 g tjestenine
  • 2 kuhana jaja
  • 1 krastavac
  • 1 paprika
  • 100 g kukuruza iz konzerve
  • 100 g feta sira
  • kiselo vrhnje ili majoneza po želji.

Skuhajte 250 grama tjestenine i ostavite da se ohladi. Pileća prsa narežite na kockice, začinite solju, paprom i ostalim začinima po želji te ispržite na tavi između 6 i 8 minuta. Narezati prethodno skuhana jaja i povrće te ih zajedno s pilećim prsima, kukuruzom i feta sirom dodati u tjesteninu. Promiješajte sve sastojke zajedno, a po želji u salatu dodajte kiselo vrhnje ili majonezu.

Pečena orada s krumpir salatom

Sastojci:

  • dvije očišćene orade
  • češanj bijelog luka
  • ružmarin
  • 1 kg krumpira
  • dvije glavice crvenog luka
  • sol, papar, ocat i maslinovo ulje po želji.

U tepsiju staviti dvije očišćene orade na papir za pečenje. Potrebno ih je posoliti izvana i u utrobi, a u utrobu također treba dodati komadić ružmarina i češanj bijelog luka. Pećnicu ugrijte na 230 stupnjeva i pecite 40 minuta. Krumpire skuhajte s korom, a potom ih ogulite i narežite na kockice. Kuhanom krumpiru dodajte dvije narezane glavice crvenog luka koje ste prethodno usolili, a salatu po želji začinite octom i maslinovim uljem.

Salata od tjestenine i tunjevine

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 200 g tunjevine u salamuri
  • 10 cherry rajčica
  • 1 paprika
  • 1 krastavac
  • glavica crvenog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • sol, papar i maslinovo ulje po želji.

Skuhajte 250 grama tjestenine i ostavite sa strane da se ohladi. Narežite papriku, krastavac, glavicu crvenog luka i dva češnja bijelog luka. U zdjelu stavite 200 grama tunjevine u salamuri, 10 cherry rajčica i narezano povrće. Sadržaj zdjele pomiješajte s tjesteninom i po želji začinite solju, paprom i maslinovim uljem.

FOTO: MAX PIXEL