Idealne destinacije

Tražite savršeno novogodišnje putovanje?

Nova Godina

Donosimo vam tri najbolje europske destinacije za proslavu Nove godine prema iskustvima zagrebačkih studenata!

Gdje ćeš za Novu? Zar nismo ovo pitanje čuli beskonačno mnogo puta u životu? Često i ne znamo kamo bismo otišli sve do zadnjeg dana. Uz naše ideje isplanirajte najbolji novogodišnji provod već sada!

Zagrebački studenti najčešće preporučuju Krakow, grad u samom srcu Europe. Ono što navode kao prednosti su relativna sličnost hrvatskog i poljskog jezika što olakšava komunikaciju, blizina drugih europskih središta kao što su Beč, Bratislava i Prag, ali i brojne zanimljive znamenitosti samog Krakowa.

– Ovo je idealna destinacija za sve one koji bi u malo vremena željeli posjetiti što više gradova. Svakako moram naglasiti da su jedna od ipak najvećih prednosti ovoga grada i relativno povoljne cijene, što je neopisivo važno za doček nas studenata. – govori student četvrte godine psihologije Filozofskog fakulteta.

Foto: Tumblr

Sljedeće što predlažu jest Budimpešta gdje se naprosto mora posjetiti Budimski dvorac, ali isto tako i simbol samog grada – zgrada mađarskog parlamenta.

– Budimpešta je jedan od najljepših gradova koje sam posjetila! Ono što me posebno iznenadilo su cijene. Mogli smo si svaki dan priuštiti ručak u restoranima, ali i ''luksuzan'' novogodišnji provod. – riječi su kojima studentica treće godine politologije Fakulteta političkih znanosti priča o spomenutoj destinaciji.

Kroz smijeh dodaje kako su mađarska vina izvrsna, a vrlo povoljna, što je, kako kaže, nužno znati za proslavu Nove godine.

Foto: Facebook

Među najpopularnijim prijedlozima našao se i Prag. Studentica prve godine komunikologije Hrvatskih studija komentira kako će svatko tko posjeti ovu destinaciju zasigurno doživjeti doček za pamćenje.

– Prag je jednostavno savršen za ovu priliku. Ljudi su vrlo ljubazni i pristupačni, lako je pronaći povoljan smještaj, cijene pića iznose svega desetak kuna, a grad nudi toliko toga za vidjeti. Naravno, i pivo je izvrsno! –

Foto: Pixabay

Uz brojne agencije koje nude povoljne aranžmane, zaista možete opušteno planirati svoje novogodišnje putovanje. Za još bezbrižniji provod pobrinula se OTP banka koja putem MasterCard contactless prepaid kartice omogućuje mnogo jednostavnije, brže i sigurnije beskontaktno plaćanje.

Komentari na članak

Vezani članci

tp12

Kreni na put!

Tko kaže da je skupo putovati?

Putovanja su ono o čemu ćemo uvijek pričati, to je ono što nas hrani i što uvijek planiramo i planiramo i planiramo... ali nikad se nema novaca. Što ako vam kažemo da novci nisu problem? Biste li tada krenuli na put?

Mobiteli

Šest vrhunskih mobilnih uređaja

Mobiteli koje jedva čekamo u prvoj polovici 2016.

Najveći svjetski proizvođači mobilnih uređaja na dva će sajma, onima u Las Vegasu i Barceloni, predstaviti svoje najbolje mobitele. Mnogi od njih bit će pokretani Snapdragon 820 procesorom koji nudi iznimne performanse.

Himalaja kao s razglednice

Putovanje iz snova

Bilo jednom u Nepalu

Osim mirisa ugodnih i neugodnih nosu, oko je poludjelo na tom putovanju. Sve je puno boja. Odiše pozitivnom energijom. Od zelenih polja riže preko plavog neba do guste šume i snježnih Himalaja.

naslovna

Nagradna igra portala Studentski.hr

Pokaži nam najkreativnije i „najstudentskije" božićne ukrase!

Studentski.hr nagrađuje maštovite studente izletom u bavarski Berchtesgaden, ulaznicama za doček Nove godine uz RNB Confusion i posjetom Muzeju iluzija.

Terminal F

Gastrodestinacija

Koncept novog Terminala F s industrijskim dizajnom izvrstan je početak putovanja

Novi Terminal F smješten je na ulazu na splitsku rivu i svojevrsni je „check in“ za sve goste koji dolaze u grad. Splićanima će pak cijeli koncept biti svojevrsni početak putovanja. Industrijski dizajn dominira prostorom u kojem je svaki detalj pomno biran kako bi se ostvario dojam pravog aerodroma.