Idealne destinacije

Tražite savršeno novogodišnje putovanje?

Nova Godina

Donosimo vam tri najbolje europske destinacije za proslavu Nove godine prema iskustvima zagrebačkih studenata!

Gdje ćeš za Novu? Zar nismo ovo pitanje čuli beskonačno mnogo puta u životu? Često i ne znamo kamo bismo otišli sve do zadnjeg dana. Uz naše ideje isplanirajte najbolji novogodišnji provod već sada!

Zagrebački studenti najčešće preporučuju Krakow, grad u samom srcu Europe. Ono što navode kao prednosti su relativna sličnost hrvatskog i poljskog jezika što olakšava komunikaciju, blizina drugih europskih središta kao što su Beč, Bratislava i Prag, ali i brojne zanimljive znamenitosti samog Krakowa.

– Ovo je idealna destinacija za sve one koji bi u malo vremena željeli posjetiti što više gradova. Svakako moram naglasiti da su jedna od ipak najvećih prednosti ovoga grada i relativno povoljne cijene, što je neopisivo važno za doček nas studenata. – govori student četvrte godine psihologije Filozofskog fakulteta.

Foto: Tumblr

Sljedeće što predlažu jest Budimpešta gdje se naprosto mora posjetiti Budimski dvorac, ali isto tako i simbol samog grada – zgrada mađarskog parlamenta.

– Budimpešta je jedan od najljepših gradova koje sam posjetila! Ono što me posebno iznenadilo su cijene. Mogli smo si svaki dan priuštiti ručak u restoranima, ali i ''luksuzan'' novogodišnji provod. – riječi su kojima studentica treće godine politologije Fakulteta političkih znanosti priča o spomenutoj destinaciji.

Kroz smijeh dodaje kako su mađarska vina izvrsna, a vrlo povoljna, što je, kako kaže, nužno znati za proslavu Nove godine.

Foto: Facebook

Među najpopularnijim prijedlozima našao se i Prag. Studentica prve godine komunikologije Hrvatskih studija komentira kako će svatko tko posjeti ovu destinaciju zasigurno doživjeti doček za pamćenje.

– Prag je jednostavno savršen za ovu priliku. Ljudi su vrlo ljubazni i pristupačni, lako je pronaći povoljan smještaj, cijene pića iznose svega desetak kuna, a grad nudi toliko toga za vidjeti. Naravno, i pivo je izvrsno! –

Foto: Pixabay

Uz brojne agencije koje nude povoljne aranžmane, zaista možete opušteno planirati svoje novogodišnje putovanje. Za još bezbrižniji provod pobrinula se OTP banka koja putem MasterCard contactless prepaid kartice omogućuje mnogo jednostavnije, brže i sigurnije beskontaktno plaćanje.

Komentari na članak

Vezani članci

How can I travel for free?

Povećavanje mobilnosti

Urbana mladež dokazuje da besplatno putovanje svijetom nije mit

Događajem pod nazivom "How can I travel for free?" tim istraživača besplatnog putovanja besplatno će podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranima.

Avion

Jednostavnije nego što mislite

Let zrakoplovom ne mora biti prava noćna mora

Božićni praznici idealni su za putovanje. Razmišljate autobusom jer je najjeftinije, ali ne da vam se čekati na granici, niti gužvati u njemu pa je najbolje zrakoplovom. Nikad niste letjeli i strah vas je, ali nemate se čega bojati jer let u oblacima mačji je kašalj.

Isto

Ideje za putovanje

Pet filmskih adresa koje možete posjetiti

Iako je većina adresa na kojima žive omiljeni vam filmski likovi zapravo jedan od mnogobrojnih izgrađenih setova, neke lokacije ipak možete dodati na svoju „bucket listu”!

Udruga zagorskih studenata

Udruga zagorskih studenata

Krenite i vi „Putevima Hrvatskog zagorja 2015“

Svi zainteresirani studenti mogu sudjelovati u projektu, no broj mjesta je ograničen, stoga požurite jer prijave traju do sutra, odnosno do 23. travnja.

Božićne

Kako ostati punih džepova tijekom blagdana?

4 načina do jeftinijeg blagdanskog putovanja

Rezervacija karata par mjeseci prije ili u zadnjem trenu te grupna putovanja mogu sniziti cijene blagdanskih putovanja.