Jazine Open Air

The Prodigy divljom plesnom elektronikom zapalio Zadar

The Prodigy

Britanski electro-punk bend The Prodigy u petak je održao veliki koncert u sklopu Jazine Open Air festivala. Svojom žestinom i energijom ovaj je trojac opravdao titulu „The Godfathers of Rave".

Vrelo ljeto u Zadru službeno je započelo u petak 1. srpnja nastupom britanskih electro-punk legendi The Prodigy na Jazine Open Airu. Tko nije bio na koncertu ove grupe, ne zna kakav spektakl propušta. Nemoguće je ostati ravnodušnim uz prepoznatljivi opojni zvuk i divlju plesnu elektroniku koju daju Liam Howlett, Keith Flint i Maxim. Mnogi fanovi s oduševljenjem pričaju o njihovom posljednjem koncertu u Šibeniku prije tri godine zbog kojeg su očekivanja za zadarski nastup bila ogromna.

Koncert je najavljivan kao jedan od rijetkih samostalnih na aktualnoj europskoj turneji. Od ukupno 15 svirki do početka rujna, velika većina bit će kraći festivalski nastupi, dok je zadarski show bio puni koncert s najdužom set listom koju grupa uopće izvodi. Kao i obično, započeo je megahitom Breathe. Nastup je bend dodatno upotpunio najuspješnijim ostvarenjima kao što su Smack My Bitch Up, Voodoo People, Firestarter, Their Law i No Good (Start The Dance).

Ovo je jedan od onih koncerata koji je mogao potrajati duže s obzirom na to da je samo The Prodigy nastupao, barem dvije pjesme više. Naime, odsvirano je 16 pjesama tijekom otprilike sat i 15 minuta.

No, koncert nije razočarao. Ono po čemu je bend prepoznatljiv tijekom svojih 26 godina postojanja, energični su nastupi uživo i odlična interakcija s publikom koja se rijetko viđa. Liam Howlett najavio je njihov povratak u našu zemlju.

 Ljudi su ti koji čine zemlju… Svi koncerti koje smo svirali u Hrvatskoj bili su uzbudljivi i imali su divlju energiju. Donesite svoju buku, mi ju jedva čekamo! – rekao je Howlett.

Fanovi su ga poslušali i energije nije nedostajalo, ni od benda ni od publike. Predaha nije bilo, a u više je navrata na Jazinama planula pokoja baklja. The Prodigy je žestinom i enegerijom pokazao zašto drži titulu The Godfathers of Rave.

Komentari na članak

Vezani članci

CINAZ logo

Radionica prezentacijskih vještina u CINAZ-u

Savladajte strah od javnog nastupa

Klub mladih KLOOZ organizira radionicu prezentacijskih vještina za mlade. Prijavite se najkasnije do 29. veljače do 12 sati.

Comminor

Intervju s bendom Comminor

„Punk rock scena sada je važnija nego ikad!”

U srijedu u Vintage Industrial Baru nastupa bend Comminor koji stiže čak iz Švedske. Saznajte kakva nas svirka očekuje.

Čovek bez sluha - 20. rođendan

Proslava 20. rođendana

Čovek bez sluha u Vintage Industrial Baru

Čovek bez sluha svoj 20. rođendan dolaze proslaviti 20. ožujka u zagrebački Vintage Industrial Bar.

Darivanje krvi

Pomozite onima kojima je potrebno!

Dobrovoljno darivanje krvi u Zadru

U utorak, 8. travnja 2014. organizira se dobrovoljno davanje krvi.

Sajam

Lakše studiranje

Manje od mjesec dana do velikog Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru

Kako bi olakšali pristup visokom obrazovanju i kako bi pomogli trenutnim studentima u uspješnijem završetku studija, IRO i Grad Zadar i ove godine organiziraju Sajam stipendija i visokog obrazovanja u prostoru Sveučilišta. A do njega je ostalo manje od mjesec dana.