Obiteljska okupljanja, filmovi i klizanje

Sve prednosti provođenja praznika udvoje

Zagrljaj

Podsjećamo vas zašto nije tako loše biti u vezi za vrijeme zimskih praznika.

Zanimljivo je da se uvijek u vrijeme blagdana otvaraju natjecanja oko toga je li bolje biti solo ili u vezi. Nakon što smo poslušali stranu koja zagovara sve povlastice solo praznika, donosimo prednosti provođenja praznika udvoje.

Hladnoća

Teoretski je nemoguće da se nađete u situaciji gdje šetate gradom dok oko vas padaju snježne pahuljice i smrznete se. Zašto? Zato što će svaka cura u tom trenutku jednostavno ukrasti jaknu od dečka, a svaki dečko će iz rukava izvući kapu ili šal koju mu je njegova draga poklonila za Božić. Osim ako niste jedna od onih cura koja je kupila kapicu s natpisom Najbolji dečko. Nemojte kupovati takve kape jer postoji mogućnost da sljedeće zimske praznike provedete čitajući rubriku Zašto je bolje biti solo?.

PHOTO: Tumblr

Romantični filmovi

Možete biti neromantični koliko god vam srce želi, ali ima ono nešto u romantičnim filmovima. Svaki Grinch na ovom svijetu osjeti neku toplinu gledajući prekrasne božićne filmove. Pa čak i onaj Sam u kući. Negdje pri kraju filma imate potrebu da proživite sve one romantične trenutke s vašega ekrana. E sad, važno je znati da vjerojatno nikad nećete doživjeti da vas netko dočeka u kočiji i povede u vožnju gradom dok sve oko vas svi pjevaju božićne pjesme i zavide vam na vašoj ljubavi. Budimo realni. Ali, svakako možete nazvati vašu drugu polovicu i provesti ostatak večeri pijuckajući vino iz tetrapaka i ogovarati pretjeranu sladunjavost božićnih filmova. Hej, nisu sve veze strašno naporne i romantične.

Sramoćenje na ledu

Priznajmo – rolanje nije isto što i klizanje na ledu i tko god je to izjavio treba ga kazniti. Možda ste imali sreće i kao dijete ste naučili raditi piruete. Možda niste i sada vam je neugodno stati na led. Svi vaši prijatelji (nekim čudom) kližu kao Nancy Kerrigan, a vi ste toliko neupućeni da nikada niste ni čuli za Nancy. Stojite ispred klizališta i grijete se kuhanim vinom uz izliku da vam se baš danas ne kliže. Ali gle. Imali ste dovoljno sreće u životu da upoznate partnera koji također ne zna tko je Nancy. Oboje želite klizati, a nekako vam je nezgodno što djeca lete po zraku ispred vas. Zajedno odlučujete iznajmiti klizaljke i zajedno padate po klizalištu smijući se tome tko je gori na ledu. Večer završite mijenjajući jedno drugome obloge na koljenima, gledajući stare videe drage nam Nancy.

PHOTO: Studentski.hr

Božićni pokloni

Ako ste u vezi koja traje više od dvije godine, službeno niste obavezni kupovati božićne poklone. Nije li to jednostavno fantastično? Nema razmišljanja o tome što, kako niti kada. Novac možete zajedno potrošiti na odlične adventske izlete ili prijekopotrebne satove klizanja. Nalazite se u jednoj od onih fantastičnih veza gdje svojim solo prijateljima ne idete na živce vikanjem kako dobroga dečka ili curu imate. Ne idete im na živce ni guranjem poklona na stol, trljajući im na nos da ste baš vi nešto lijepo dobili za Božić. Čestitamo, vi ste u odličnoj i zdravoj vezi i uživate u nekupovini božićnih poklona.

Obiteljska okupljanja

Apsolutno najbolja strana blagdana udvoje je što vam više na pada mrak na oči prilikom obiteljskih okupljanja. Napokon imate odgovor na vječno pitanje: Jesi li još slobodna? u obliku sasvim solidnoga partnera kojega možete posjesti kraj sebe na okupljanju. Dok vaša mama nosi kolače na stol, zajedno se možete smijati pitanjima o ispitima, udaji, djeci i svemu ostalome zbog čega inače, kada ste slobodni, plačete. Odlično je i što ove godine niste sami morali birati poklone za obitelj, nego ste imali nekoga da vam pomogne u tome. Nakon okupljanja, poželjno je večer završiti u obližnjoj pivnici.

Zajedničko kupovanje poklona, PHOTO: Tumblr

Poljubac u ponoć

Možda vam je novogodišnji poljubac najsmješnija i najgluplja stvar na svijetu. Ali, priznajte bez srama. Nešto vam zatreperi pred očima kad sat na trgu otkuca ponoć i svi se počnu ljubiti. Razmišljate hoćete li zagrliti najboljega prijatelja ili prijateljicu i nazdraviti jubilarnom četrdeset i osmom čašom alkohola. Ako ste u vezi, ovaj će vam dio blagdana proći u najmanjem stresu. Jednostavno ćete se okrenuti prema partneru i poljubiti ga. Bez ikakve brige na svijetu.

Ponoćni poljubac, PHOTO: Tumblr

Na kraju se moramo složiti s time da ideja blagdana udvoje uopće nije naporna kako izgleda. Možda vam je u početku veze sve to čudno i neprirodno, ali važno je da ste s osobom koja vas razumije. Ako se dovoljno potrudite, nećete imati problema s time da uskladite ljubavni život s prijateljima ili obitelji. Iskrenom komunikacijom doći ćete do odličnih kompromisa i blagdani neće biti stres kakav ste mislili. Svejedno, bilo da ste u vezi ili slobodni, mi vam od srca želimo fantastične praznike pune odličnih priča za povratak na faks.

Komentari na članak

Vezani članci

Dokumentarni film „Petite Ballerine“

Dokumentarni film „Petite Ballerine“

Pogledajte prvi hrvatski dokumentarac o baletu

Veliki uspjeh filma „Petite Ballerine“ dokazuje činjenica što je prikazan na čak 11 filmskih festivala diljem svijeta, a osvojio je nagradu na Reviji studentskog filma u Zagrebu.

prejedanje

Savjeti

Kako spriječiti blagdansko prejedanje?

Prepun blagdanski stol lako bi vas mogao namamiti da izgubite osjećaj samokontrole. Prepoznajte jeste li podložni ovom efektu i na vrijeme ga spriječite.

1

„Dvadeset i neka ti je godina“

Sve čari kasnih dvadesetih

Ako vam kraj faksa i ulazak u kasne dvadesete zvuče kao smak svijeta, ne očajavajte. Donosimo sve prednosti godina koje vam slijede i prijedloge kako ih iskoristiti.

Par

Preko ušiju

Zaljubljenost kao bolest i lijek u jednom

Zaljubljenost u našim glavama stvara pravi kaos i vrtlog u kojem se teško snalazimo. Prvi su znakovi nervoza, ukočenost i (pretjerana) želja da se svidimo drugoj osobi, no također i velika količina sreće jer smo zaljubljeni, sretni i zato što smo napokon našli svoju srodnu dušu.

Isto

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Objavljen akademski kalendar osječkog Sveučilišta; nastava počinje 1. listopada

Akademski kalendar Sveučilišta u Osijeku prikazuje razdoblje održavanja nastave te ispitnih rokova, kao i blagdane. Datumi se ne razlikuju mnogo u usporedbi s kalendarom Sveučilišta u Zagrebu – nastava na fakultetima u oba grada počinje 1. listopada.