Facebook grupe

Studentski život na društvenim mrežama zagrebačkih studentskih domova

facebook

Društvena mreža Facebook vrlo je korisna. Navedeno dokazuju i Facebook grupe zagrebačkih studentskih domova u kojima si mladi međusobno pomažu, zabavljaju se, komuniciraju i dijele korisne informacije.

U gradu Zagrebu nalaze se četiri studentska naselja: Stjepan Radić, Cvjetno naselje, Dr. Ante Starčević i Lašćina. I, naravno, svako naselje ima vlastitu Facebook grupu. Iako društvenim mrežama često pripisujemo isključivo negativna obilježja, grupe svakog pojedinog studentskog naselja dokazuju suprotno. Naime osim radi zabave, studenti se njima služe kako bi razmijenili potrebne informacije i na taj način pomogli jedni drugima.

Na prvom mjestu prema broju članova u grupi nalazi se Facebook grupa Studentski dom „Stjepan Radić“ – Sava u kojoj se nalazi više od 24 000 članova. Sava je ujedno i jedna od najaktivnijih. Tu možete saznati bezbroj informacija o tome kada radi koja menza, kako se vlastitim računalom priključiti na domski internet, koji je liječnik dežuran, koja je papirologija potrebna pri prijavi u studentski dom. Domska grupa nerijetko se pretvori i u pravu tržnicu. Pa tako možete kupiti med, rakiju, mandarine, vino, odjeću, karte za razna događanja, ali i nedozvoljenu „robu“ kao što je iksica, studentski ugovor ili mjesto u studentskom domu. Služi i za druženja pa se nerijetko traži još jedna osoba za belu, UNO, ali i za odlazak u kino ili romantičnu šetnju. Kolegijalnost na djelu može se vidjeti svakodnevno pa će vam dobra duša uvijek uskočiti ako vam zatreba toplomjer, tableta ili dojaviti vam u kojem se tramvaju nalazi kontrola. U ovoj ćete Facebook grupi uvijek moći pronaći traženu informaciju ili se požaliti ako imate kakav problem.

Facebook objava, Foto: Facebook

Slične se informacije mogu naći i u grupi Ekipa s Cvjetnog, u Šari, ali i u grupi SD Lašćina, iako ona ima najmanje članova. Uza sve nabrojane informacije, studenti se raspituju i za najboljeg frizera u okolici ili gdje se može naručiti pizza u kasne noćne sate. Također studentska je populacija i humanitarna pa se nerijetko nađu i objave u kojima pojedinci daruju odjeću i obuću koja im ne treba, ali i hranu koja im ostane kada odlaze svojim kućama.

U svim su grupama vrlo traženi proizvodi poput punjača, printera i vadičepa. Također dobro dođe i pokoja pegla ili dobra duša koja će nekome i ispeglati košulju te za kompenzaciju dobiti jednu veliku Milku ili bocu vina.

Iz navedenoga se može zaključiti kako su studentske Facebook grupe vrlo korisne i zabavne te pomažu studentima na njihovome studentskome putu. Ako vas je ovaj članak potaknuo da se pridružite kojoj od njih, donosimo vam poveznice na kojima ih možete pronaći:


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Pravni fakultet/Sveučilište

Natječaj za međunarodnu razmjenu studenata

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj ERASMUS+ za 2015./16.

Zagrebačko Sveučilište raspisalo je ERASMUS+ natječaj  za mobilnost studenata (studijski boravak) u akademskoj godini 2015./16. Rok za prijavu je 5. ožujka 2015.

Podsjetnik na anketu o prvom spoju

„Studentologija: Zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Još nije kasno da nam otkrijete poruke, poljupce i ostale pikanterije prvog spoja

Prema dosadašnjim rezultatima više studenata nego studentica nikada nije bilo na spoju. Vjerujete li da je uistinu tako ili nam možete dokazati suprotno?

tribina na temu „Ozljede u sportu, prevencija i rehabilitacija“

Studentski dom Stjepan Radić

Stručna tribina: „Ozljede u sportu, prevencija i rehabilitacija“

Za sve studente sportaše i rekreativce koji žele naučiti nešto više o prevenciji i rehabilitaciji sportskih ozljeda

Studenti na razmjeni

Erasmus studentska mreža Hrvatska

Aktivnosti za studente na razmjeni u Hrvatskoj

Sudjelovanje u aktivnostima „SocialErasmus Week-a” ne samo da znatno pridonosi boljem međukulturnom razumijevanju, nego ono i nadahnjuje inozemne i lokalne studente da se odvaže ostavljati svoje tragove u društvu.

Motorola Moto E

Oduprite se ovisnosti

Smanjite korištenje pametnog telefona i usrećite se!

Kako biste si dali priliku barem malo se maknuti od svog mobitela i "osamostaliti se", dignite pogled s ekrana pametnog mobitela.