Facebook grupe

Studentski život na društvenim mrežama zagrebačkih studentskih domova

facebook

Društvena mreža Facebook vrlo je korisna. Navedeno dokazuju i Facebook grupe zagrebačkih studentskih domova u kojima si mladi međusobno pomažu, zabavljaju se, komuniciraju i dijele korisne informacije.

U gradu Zagrebu nalaze se četiri studentska naselja: Stjepan Radić, Cvjetno naselje, Dr. Ante Starčević i Lašćina. I, naravno, svako naselje ima vlastitu Facebook grupu. Iako društvenim mrežama često pripisujemo isključivo negativna obilježja, grupe svakog pojedinog studentskog naselja dokazuju suprotno. Naime osim radi zabave, studenti se njima služe kako bi razmijenili potrebne informacije i na taj način pomogli jedni drugima.

Na prvom mjestu prema broju članova u grupi nalazi se Facebook grupa Studentski dom „Stjepan Radić“ – Sava u kojoj se nalazi više od 24 000 članova. Sava je ujedno i jedna od najaktivnijih. Tu možete saznati bezbroj informacija o tome kada radi koja menza, kako se vlastitim računalom priključiti na domski internet, koji je liječnik dežuran, koja je papirologija potrebna pri prijavi u studentski dom. Domska grupa nerijetko se pretvori i u pravu tržnicu. Pa tako možete kupiti med, rakiju, mandarine, vino, odjeću, karte za razna događanja, ali i nedozvoljenu „robu“ kao što je iksica, studentski ugovor ili mjesto u studentskom domu. Služi i za druženja pa se nerijetko traži još jedna osoba za belu, UNO, ali i za odlazak u kino ili romantičnu šetnju. Kolegijalnost na djelu može se vidjeti svakodnevno pa će vam dobra duša uvijek uskočiti ako vam zatreba toplomjer, tableta ili dojaviti vam u kojem se tramvaju nalazi kontrola. U ovoj ćete Facebook grupi uvijek moći pronaći traženu informaciju ili se požaliti ako imate kakav problem.

Facebook objava, Foto: Facebook

Slične se informacije mogu naći i u grupi Ekipa s Cvjetnog, u Šari, ali i u grupi SD Lašćina, iako ona ima najmanje članova. Uza sve nabrojane informacije, studenti se raspituju i za najboljeg frizera u okolici ili gdje se može naručiti pizza u kasne noćne sate. Također studentska je populacija i humanitarna pa se nerijetko nađu i objave u kojima pojedinci daruju odjeću i obuću koja im ne treba, ali i hranu koja im ostane kada odlaze svojim kućama.

U svim su grupama vrlo traženi proizvodi poput punjača, printera i vadičepa. Također dobro dođe i pokoja pegla ili dobra duša koja će nekome i ispeglati košulju te za kompenzaciju dobiti jednu veliku Milku ili bocu vina.

Iz navedenoga se može zaključiti kako su studentske Facebook grupe vrlo korisne i zabavne te pomažu studentima na njihovome studentskome putu. Ako vas je ovaj članak potaknuo da se pridružite kojoj od njih, donosimo vam poveznice na kojima ih možete pronaći:


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Sveučilišni centar Varaždin

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Velik odaziv studenata Sestrinstva zabilježen je na radionici "Umijeće znanstvene komunikacije" u Sveučilišnom centru Sjever. Organiziranje sličnih aktivnosti očekuje se i u budućnosti.

3D

Umjetnička akademija Split

Radionice modeliranja 3D-objekata za splitske studente

Radionice će se održati u dva termina, a studenti će na njima moći naučiti koristiti osnovne softverske tehnike oblikovanja 3D objekata.

FB chat - Reformiramo obrazovni sustav - Vlada RH

Sat vremena premalo

Što je Vlada RH odgovorila na pitanja korisnika Facebooka?

Može se samo reći da je sat vremena premalo da se odgovori na nezadovoljstvo i upite korisnika. Oni su postavljali pitanja o obrazovanju od same osnovne škole, do neaktualnosti kurikuluma u srednjoj školi, ali o bolonji, odnosno njenom provođenju na različitim sveučilištima i fakultetima.

Novi paviljoni na Savi

Studentski domovi u Zagrebu

Život na Savi i Lašćini: nekad i danas

U nastavku donosimo drugi dio priče o studentskim domovima u Zagrebu nekad i danas. Istražili smo što se sve promijenilo te koje su prednosti i nedostaci života u domu.

Pula arena

Novčana pomoć

Jednokratna potpora za studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi novčanu pomoć svojim studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Rok prijave je 17. veljače 2017.