Facebook grupe

Studentski život na društvenim mrežama zagrebačkih studentskih domova

facebook

Društvena mreža Facebook vrlo je korisna. Navedeno dokazuju i Facebook grupe zagrebačkih studentskih domova u kojima si mladi međusobno pomažu, zabavljaju se, komuniciraju i dijele korisne informacije.

U gradu Zagrebu nalaze se četiri studentska naselja: Stjepan Radić, Cvjetno naselje, Dr. Ante Starčević i Lašćina. I, naravno, svako naselje ima vlastitu Facebook grupu. Iako društvenim mrežama često pripisujemo isključivo negativna obilježja, grupe svakog pojedinog studentskog naselja dokazuju suprotno. Naime osim radi zabave, studenti se njima služe kako bi razmijenili potrebne informacije i na taj način pomogli jedni drugima.

Na prvom mjestu prema broju članova u grupi nalazi se Facebook grupa Studentski dom „Stjepan Radić“ – Sava u kojoj se nalazi više od 24 000 članova. Sava je ujedno i jedna od najaktivnijih. Tu možete saznati bezbroj informacija o tome kada radi koja menza, kako se vlastitim računalom priključiti na domski internet, koji je liječnik dežuran, koja je papirologija potrebna pri prijavi u studentski dom. Domska grupa nerijetko se pretvori i u pravu tržnicu. Pa tako možete kupiti med, rakiju, mandarine, vino, odjeću, karte za razna događanja, ali i nedozvoljenu „robu“ kao što je iksica, studentski ugovor ili mjesto u studentskom domu. Služi i za druženja pa se nerijetko traži još jedna osoba za belu, UNO, ali i za odlazak u kino ili romantičnu šetnju. Kolegijalnost na djelu može se vidjeti svakodnevno pa će vam dobra duša uvijek uskočiti ako vam zatreba toplomjer, tableta ili dojaviti vam u kojem se tramvaju nalazi kontrola. U ovoj ćete Facebook grupi uvijek moći pronaći traženu informaciju ili se požaliti ako imate kakav problem.

Facebook objava, Foto: Facebook

Slične se informacije mogu naći i u grupi Ekipa s Cvjetnog, u Šari, ali i u grupi SD Lašćina, iako ona ima najmanje članova. Uza sve nabrojane informacije, studenti se raspituju i za najboljeg frizera u okolici ili gdje se može naručiti pizza u kasne noćne sate. Također studentska je populacija i humanitarna pa se nerijetko nađu i objave u kojima pojedinci daruju odjeću i obuću koja im ne treba, ali i hranu koja im ostane kada odlaze svojim kućama.

U svim su grupama vrlo traženi proizvodi poput punjača, printera i vadičepa. Također dobro dođe i pokoja pegla ili dobra duša koja će nekome i ispeglati košulju te za kompenzaciju dobiti jednu veliku Milku ili bocu vina.

Iz navedenoga se može zaključiti kako su studentske Facebook grupe vrlo korisne i zabavne te pomažu studentima na njihovome studentskome putu. Ako vas je ovaj članak potaknuo da se pridružite kojoj od njih, donosimo vam poveznice na kojima ih možete pronaći:


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Gap Year

Studij u Ujedinjenom Kraljevstvu

Gap Year Escape Scholarship program nudi bogatu stipendiju najkreativnijem kandidatu

Kandidati za potrebe prijave moraju napisati esej od 1000 do 1500 riječi na temu kako bi pokrenuli posao s 500 funti u džepu. 

Gledanje letka

Institut za razvoj obrazovanja

Savjetovanje o studiranju u SAD-u i studiranju na CEU-u u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u lipnju i srpnju organizira niz obrazovnih savjetovanja i tečajeva koji će pripremiti učenike i studente za uspješno polaganje potrebnih testova i prijavu na američka sveučilišta.

Dangerdust naslovna

Remek-djela napravljena preko noći

Crteži dvojice anonimnih studenata oduševljavaju svijet

Dvojica anonimnih studenata oglašavanja i umjetničkog dizajna na Sveučilištu Columbus, poznati pod umjetničkim imenom Dangerdust, svakog se tjedna ušuljavaju u neku slobodnu predavaonicu na Sveučilištu te na ploči kredom stvaraju prava umjetnička djela.

ESN Osijek u potrazi za novim članovima

Regrutacija novih članova

ESN Osijek nudi priliku mladima za profesionalni i osobni razvoj u internacionalnom okruženju

Pridružite se mladima u ESN-u Osijek, sudjelujte na raznim nacionalnim i internacionalnim sastancima i treninzima te upoznajte mlade iz raznih dijelova Europe.

"Bolest mladeži"

Ispit iz glume otvoren javnosti

Studenti ADU u Zagrebu izvode predstavu "Bolest mladeži"

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 3. se veljače održava ispit iz glume studenata prve i druge godine diplomskog studija. Svi zainteresirani dobrodošli su na njihovu izvedbu predstave "Bolest mladeži".