Facebook grupe

Studentski život na društvenim mrežama zagrebačkih studentskih domova

facebook

Društvena mreža Facebook vrlo je korisna. Navedeno dokazuju i Facebook grupe zagrebačkih studentskih domova u kojima si mladi međusobno pomažu, zabavljaju se, komuniciraju i dijele korisne informacije.

U gradu Zagrebu nalaze se četiri studentska naselja: Stjepan Radić, Cvjetno naselje, Dr. Ante Starčević i Lašćina. I, naravno, svako naselje ima vlastitu Facebook grupu. Iako društvenim mrežama često pripisujemo isključivo negativna obilježja, grupe svakog pojedinog studentskog naselja dokazuju suprotno. Naime osim radi zabave, studenti se njima služe kako bi razmijenili potrebne informacije i na taj način pomogli jedni drugima.

Na prvom mjestu prema broju članova u grupi nalazi se Facebook grupa Studentski dom „Stjepan Radić“ – Sava u kojoj se nalazi više od 24 000 članova. Sava je ujedno i jedna od najaktivnijih. Tu možete saznati bezbroj informacija o tome kada radi koja menza, kako se vlastitim računalom priključiti na domski internet, koji je liječnik dežuran, koja je papirologija potrebna pri prijavi u studentski dom. Domska grupa nerijetko se pretvori i u pravu tržnicu. Pa tako možete kupiti med, rakiju, mandarine, vino, odjeću, karte za razna događanja, ali i nedozvoljenu „robu“ kao što je iksica, studentski ugovor ili mjesto u studentskom domu. Služi i za druženja pa se nerijetko traži još jedna osoba za belu, UNO, ali i za odlazak u kino ili romantičnu šetnju. Kolegijalnost na djelu može se vidjeti svakodnevno pa će vam dobra duša uvijek uskočiti ako vam zatreba toplomjer, tableta ili dojaviti vam u kojem se tramvaju nalazi kontrola. U ovoj ćete Facebook grupi uvijek moći pronaći traženu informaciju ili se požaliti ako imate kakav problem.

Facebook objava, Foto: Facebook

Slične se informacije mogu naći i u grupi Ekipa s Cvjetnog, u Šari, ali i u grupi SD Lašćina, iako ona ima najmanje članova. Uza sve nabrojane informacije, studenti se raspituju i za najboljeg frizera u okolici ili gdje se može naručiti pizza u kasne noćne sate. Također studentska je populacija i humanitarna pa se nerijetko nađu i objave u kojima pojedinci daruju odjeću i obuću koja im ne treba, ali i hranu koja im ostane kada odlaze svojim kućama.

U svim su grupama vrlo traženi proizvodi poput punjača, printera i vadičepa. Također dobro dođe i pokoja pegla ili dobra duša koja će nekome i ispeglati košulju te za kompenzaciju dobiti jednu veliku Milku ili bocu vina.

Iz navedenoga se može zaključiti kako su studentske Facebook grupe vrlo korisne i zabavne te pomažu studentima na njihovome studentskome putu. Ako vas je ovaj članak potaknuo da se pridružite kojoj od njih, donosimo vam poveznice na kojima ih možete pronaći:


Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Cigareta

Poticanje zdravog života

Agronomski fakultet ustrajan u očuvanju zdravlja svojih studenata

O štetnosti konzumacije duhanskih proizvoda, ovisnosti o alkoholu i kulturi pijenja alkohola kao i važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje, bit će govora tijekom Dana zdravlja.

Saobraćijada 2014

Susret studenata Prometnih fakulteta

„Saobraćijada” 2014.

„Saobraćijada“ se ove godine održava od 20. do 24. svibnja u Mađarskoj na jezeru Balaton.

Zoom na psihu

Međunarodni simpozij

„Zoom na psihu": Zagrebački studenti ujedinjeni u rušenju predrasuda o mentalnim oboljenjima

Entuzijastična skupina studenata psihologije i dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pronašla je idealan način kako se učinkovito uhvatiti u koštac s društveno prihvaćenim, ali mnogo puta iskrivljenim percepcijama o ljudima koji boluju od mentalnih poremećaja. Zanimljivim umjetničkim projektom razbijaju predrasude i ruše tabue koji se (pre)često vežu uz psihički oboljele osobe.

Paviljon na Šari

Studentski dom Ante Starčević

Stanare Šare dočekali miševi u sobama, oglasio se i SC

Među studentima koji stanuju na Šari vlada zabrinutost zbog miševa koji su se pojavili u pojedinim sobama. Oglasio se i SC te objasnio kako su redovne deratizacije obavljene, ali već i neke izvanredne u listopadu i prosincu. Slijedi još deratizacija prvog paviljona, no ostaje pitanje što je s drugim paviljonom gdje su se također pojavili.

Menza na Cvjetnom

Upitnik Domskog odbora SD „Cvjetno naselje”

Izrazite (ne)zadovoljstvo prehranom u menzi

Ispunite Upitnik o zadovoljstvu prehranom u menzi SD „Cvjetno naselje” i izrazite svoje (ne)zadovoljstvo trenutnom ponudom obroka.