Studentska putovanja

Što se sve mora naći u tvome koferu kada odlaziš na putovanje

Koferi

Svi znamo da je pakiranje najgori dio svakog putovanja, zato ti donosimo nekoliko savjeta na što nikako ne valja zaboraviti.

Ljeto se polako približava kraju, a završetak turističke sezone znači isplativije putovanje na jednu od destinacija o kojoj već dugo sanjaš. Vrijeme je da spakiraš kofer i iskoristiš vrijeme prije početka predavanja na fakultetu, a kako bi se što bolje spakirao, donosimo ti nekoliko korisnih savjeta.

Napravi kopije putovnice, osobne iskaznice i drugih važnih dokumenata

Živimo u digitalnom svijetu – najlakše će biti da si skenirane dokumente pošalješ na mejl kako bi ti u svakom trenutku bile dostupne. Može se dogoditi da su ti dokumenti ostali u hotelu, a da ti baš zatrebaju dok lutaš i istražuješ nove kulture, no kopije će ti prije svega biti od velike pomoći ako izgubiš dokumente ili ako ti ih ukradu (što se nadamo da se neće dogoditi).

Kupi manji kofer

Iz jednog jedinog razloga – ne treba ti petnaest različitih odjevnih kombinacija ako putuješ na tri dana. Problem velikog kofera je što ćeš, čak i ako spakiraš sve što si namjeravao, a u koferu ostane mjesta, poželjeti popuniti prazan prostor, jer što ako mi zatreba. A znaš da neće. Uostalom, ako putuješ avionom, možda nećeš morati doplatiti za predanu prtljagu, već će tvoj novi kofer proći kao ručna prtljaga.

Napravi mjesta za nekoliko rezervnih pari čarapa i ručnik

Bez obzira na to što smo rekli da ne valja pakirati više nego što ti treba, svakako dodaj koji par čarapa i ručnik u svoj kofer. Ako padne kiša, a obuća ti promoči, bit će ti više nego drago što imaš barem dodatan par toplih čarapa. Isto vrijedi za ručnik – nikad ne znaš kad će ti zatrebati. Možda se u zadnji tren odlučiš za kupanje na nekoj skrivenoj plaži, a možda pak hostel u kojemu si odsjeo naplaćuje korištenje ručnika. U svakom će ti slučaju dobro doći.

Ponesi odgovarajuću (i udobnu) obuću

Ako imaš plan putovanja, dobro razmisli kakva bi ti obuća mogla dobro doći. Ako znaš da ćeš boraviti u prirodi, jako je važno da možeš dugo hodati u obući za koju si se odlučio. No, to je važno čak i ako ćeš cijele dane provesti u istraživanju grada – vjerujemo da ne želiš da te neudobna obuća spriječi u razgledavanju svega što si namjeravao.

I dodatan savjet: ponesi papuče. Gdje god da odsjedneš, dobro će ti doći, makar da prošećeš od kupaonice do kreveta.

Koristi kremu za sunčanje

Čak i ako ne smatraš da je sunce jako, i čak ako si otputovao na daleki sjever, krema za sunčanje obavezna je! Cjelodnevna lutanja na suncu mogu oštetiti tvoju kožu i više nego što ti misliš, a samim time i uništiti ostatak tvoga odmora.

Komentari na članak

Vezani članci

8 trikova za pakiranje

Mukama je došao kraj

FOTO: 8 trikova za jednostavno pakiranje

Donosimo vam 8 jednostavnih trikova za pakiranje uz koje će svaki mali kofer biti dovoljno velik.

Summer University 2017.

Predstavljanje ljetnih škola

AEGEE-Zagreb poziva te na 65 ljetnih avantura diljem Europe

Putuj Transsibirskom željeznicom, pleši salsu na španjolskim plažama ili bicikliraj kroz Nizozemsku i Belgiju! Ako želiš provesti dva tjedna s ekipom iz cijele Europe, dođi na predstavljanje ljetnih škola i saznaj kako.

https://pixabay.com/photos/window-view-sitting-indoors-girl-1081788/

Predvidljivo iracionalni

Nekoliko savjeta kako spriječiti overthinking

Overthinking, pojava kod koje osobe previše razmišljaju o problemima, o svojoj prošlosti ili budućnosti, sa sobom nosi negativne posljedice poput stresa i neispavanosti. Protiv takvog razmišljanja može se boriti pozitivnim mislima, vježbanjem ili zapisivanjem vlastitih misli.

Svijet na tanjuru 2017

Gastro putovanje

Cijeli svijet, od Dalekog istoka do egzotičnog juga, kušajte na tanjuru

Gastro putovanje „Svijet na tanjuru" kroz 11 festivalskih dana ponudit će specijalitete iz 18 svjetskih zemalja, a posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni i glazbeni program.

Glavni kolodvor, vlak u pokretu

Vlakom po Europi

InterRail karta 15% jeftinija tijekom kolovoza i rujna

Ova karta vam omogućuje putovanje s vlakom po svim navedenim zemljama i njihovim putnim mrežama.