Naoštrite olovke i ponovite gradivo

Stiže prvi Filmski kviz u novoj sezoni

Filmski kviz 2016

Nakon višemjesečne pauze filmski se kviz vraća pod novim imenom – KOZa: Veliki filmski kviz – ali u dobrom, starom ruhu.

U petak 30. rujna s početkom u 19 sati u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) počinje nova sezona Velikog filmskog kviza nakon kojega možete uživati u live nastupu benda Wet Floor. Nakon višemjesečne pauze filmski se kviz vraća pod novim imenom – KOZa: Veliki filmski kviz – ali u dobrom starom ruhu. Za vas su organizatori pripremili pet opširnih kategorija, sveukupno više od 120 pitanja i, vrijedi spomenuti, nikad bogatije nagrade.

U kategoriji Čovjek koji je previše znao očekuje vas 25 pitanja iz raznih područja filmsko-televizijske kulture (naglasak na filmskoj, naravno), nakon čega slijedi dobro vam poznat Sofijin izbor: osam različitih, šarenih kategorija od kojih sretnici među vama imaju priliku izabrati četiri i time usmjeriti kviz na mlin svoje ekipe. Izgubljeni u prijevodu, tradicionalno najzeznutija kategorija, donosi vam pet audiovizualnih zapisa po kojima ćete morati odgonetnuti iz kojih smo filmova vukli video, audio i titlove. 

Memento se, pak, sastoji od dva seta po pet pitanja, kod kojih je odgovor na svako pitanje ujedno i hint na jednu poznatu osobu iz svijeta filma. Pet hintova = jedna asocijacija. Peti je krug, naziva Točno u podne, rezerviran za dvije najuspješnije ekipe, koje će svoje moždane snage odmjeriti na pozornici u nizu brzopoteznih pitanja u stilu Najslabije karike ili Potjere. Obje su ekipe velikodušno nagrađene zahvaljujući našim dragim (starim i novim) sponzorima.

Ulaznice se naplaćuju 20 kuna po natjecatelju, a svaka se ekipa može sastojati od minimalno dva i maksimalno četiri člana. Svoje ekipe možete prijaviti:

  • slanjem maila na koza@fak.hr („prijava za VFK“ u naslov, ime ekipe i broj članova u sadržaj poruke),
  • ispunjavanjem ovog online obrasca,
  • slanjem SMS-a na 091 1179 329 („prijava za VFK“ + ime ekipe i broj članova),
  • slanjem privatne poruke na KOZinoj službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Tvrtko, FOTO: Facebook

Intervju s Tvrtkom Pleićem

Student s Cvjetnog sa 125 tisuća kuna u džepu

Sa smiješkom i u jednom dahu rekao je da bi odustao i da su mu dali da kronološki poreda članove svoje obitelji jer je i sa 125 tisuća kuna i više nego zadovoljan i to je „12 i po puta više nego što je očekivao da može napravit'“ te se zahvalio na ponudi.

Otvoren Motovun Film Festival 2018.

Natječaj za starije od 18

Motovun Film Festival prima 60 volontera

Fleksibilni i pouzdani pojedinci stariji od 18 godina za volontiranje na Motovun Film Festivalu mogu se prijaviti do 20. lipnja. Sve o festivalu moguće je čuti i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Vizionar 2016

Predavanje u organizaciji eStudenta

Saznaj kako dizajnirati plakat koji je SH&T

Iskusni dvojac Šesnić&Turković svojim zanimljivim izlaganjem motivirat će vas da se počnete baviti osmišljavanjem i izradom plakata bilo koje vrste. Bez obzira na to bavite li se dizajnom ili ste samo zaljubljenik, predavanje je otvoreno za sve zainteresirane studente.

Pitcairnsko otočje

Na današnji dan

Pobuna na brodu Bounty nije samo film

Pobuna kojoj je posvećeno nekoliko knjiga, filmova i pjesama izbila je na današnji dan – 28. travnja 1789.

Charlie Chaplin

Projekcije u Kinu Europa

Sjećanje na Charlieja Chaplina uz jednu od najboljih komedija svih vremena

„Cirkus” je priča o siromašnom i gladnom Skitnici, a ujedno jedna od najboljih filmskih komedija svih vremena. Povodom obljetnice smrti njenog redatelja, producenta i glumca, zagrebačku publiku očekuju četiri njene izvedbe.