Naoštrite olovke i ponovite gradivo

Stiže prvi Filmski kviz u novoj sezoni

Filmski kviz 2016

Nakon višemjesečne pauze filmski se kviz vraća pod novim imenom – KOZa: Veliki filmski kviz – ali u dobrom, starom ruhu.

U petak 30. rujna s početkom u 19 sati u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) počinje nova sezona Velikog filmskog kviza nakon kojega možete uživati u live nastupu benda Wet Floor. Nakon višemjesečne pauze filmski se kviz vraća pod novim imenom – KOZa: Veliki filmski kviz – ali u dobrom starom ruhu. Za vas su organizatori pripremili pet opširnih kategorija, sveukupno više od 120 pitanja i, vrijedi spomenuti, nikad bogatije nagrade.

U kategoriji Čovjek koji je previše znao očekuje vas 25 pitanja iz raznih područja filmsko-televizijske kulture (naglasak na filmskoj, naravno), nakon čega slijedi dobro vam poznat Sofijin izbor: osam različitih, šarenih kategorija od kojih sretnici među vama imaju priliku izabrati četiri i time usmjeriti kviz na mlin svoje ekipe. Izgubljeni u prijevodu, tradicionalno najzeznutija kategorija, donosi vam pet audiovizualnih zapisa po kojima ćete morati odgonetnuti iz kojih smo filmova vukli video, audio i titlove. 

Memento se, pak, sastoji od dva seta po pet pitanja, kod kojih je odgovor na svako pitanje ujedno i hint na jednu poznatu osobu iz svijeta filma. Pet hintova = jedna asocijacija. Peti je krug, naziva Točno u podne, rezerviran za dvije najuspješnije ekipe, koje će svoje moždane snage odmjeriti na pozornici u nizu brzopoteznih pitanja u stilu Najslabije karike ili Potjere. Obje su ekipe velikodušno nagrađene zahvaljujući našim dragim (starim i novim) sponzorima.

Ulaznice se naplaćuju 20 kuna po natjecatelju, a svaka se ekipa može sastojati od minimalno dva i maksimalno četiri člana. Svoje ekipe možete prijaviti:

  • slanjem maila na koza@fak.hr („prijava za VFK“ u naslov, ime ekipe i broj članova u sadržaj poruke),
  • ispunjavanjem ovog online obrasca,
  • slanjem SMS-a na 091 1179 329 („prijava za VFK“ + ime ekipe i broj članova),
  • slanjem privatne poruke na KOZinoj službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Otvorenje Vukovar Film Festivala 2017

Filmski festival

Vukovarska publika zatečena jezivo dubokom dramom „Tijelo i duša”

Svečano otvaranje Vukovar film festivala proteklo je u stilu istinskog filmskog festivala. Publiku je na poseban način dojmila projekcija drame „Tijelo i duša”, apsolutnog pobjednika Berlinalea.

Vatromet, nova godina

Životne promjene

KVIZ: Koja je tvoja novogodišnja odluka?

Vjerojatno ležiš doma zamotan/a u svoju dekicu i primjećuješ da su svi iznimno posvećeni tom trendu novogodišnjih odluka. Pa počneš malo razmišljati – mogao/la bih i ja nešto promijeniti u novoj godini, zašto ne?

https://pixabay.com/en/hacking-cyber-blackandwhite-crime-2903156/

TV sadržaj nadohvat ruke

Od bakinog tabletića do ovisnosti o „streamanju" serija

Otkako je gledanje filmova i serija preko interneta postalo uobičajena pojava, vrlo je lako izgubiti se u tom svijetu. Kako i ti ne bi postao ovisan o tzv. „streamanju", otkrit ćemo ti što ti ono radi.

Whatismymovie.com

Zaboravljanje imena filmova je prošlost

Dostupan prvi opisni pretraživač filmova

Stranica u stvarnom vremenu analizira videozapise prepoznavajući u njima na tisuće različitih objekata, kao što su mjesta, ljudi i predmeti.

Ljetno kino KSET

Ljetno kino

KSET priprema odmor od stvarnosti – niz besplatnih filmskih projekcija

Kako bi se proširilo znanje akademske javnosti, čitav će se niz zanimljivih filmova prikazati od 23. do 27. rujna na zagrebačkoj adresi Unska 3, u Ljetnom kinu KSET.