Naoštrite olovke i ponovite gradivo

Stiže prvi Filmski kviz u novoj sezoni

Filmski kviz 2016

Nakon višemjesečne pauze filmski se kviz vraća pod novim imenom – KOZa: Veliki filmski kviz – ali u dobrom, starom ruhu.

U petak 30. rujna s početkom u 19 sati u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10) počinje nova sezona Velikog filmskog kviza nakon kojega možete uživati u live nastupu benda Wet Floor. Nakon višemjesečne pauze filmski se kviz vraća pod novim imenom – KOZa: Veliki filmski kviz – ali u dobrom starom ruhu. Za vas su organizatori pripremili pet opširnih kategorija, sveukupno više od 120 pitanja i, vrijedi spomenuti, nikad bogatije nagrade.

U kategoriji Čovjek koji je previše znao očekuje vas 25 pitanja iz raznih područja filmsko-televizijske kulture (naglasak na filmskoj, naravno), nakon čega slijedi dobro vam poznat Sofijin izbor: osam različitih, šarenih kategorija od kojih sretnici među vama imaju priliku izabrati četiri i time usmjeriti kviz na mlin svoje ekipe. Izgubljeni u prijevodu, tradicionalno najzeznutija kategorija, donosi vam pet audiovizualnih zapisa po kojima ćete morati odgonetnuti iz kojih smo filmova vukli video, audio i titlove. 

Memento se, pak, sastoji od dva seta po pet pitanja, kod kojih je odgovor na svako pitanje ujedno i hint na jednu poznatu osobu iz svijeta filma. Pet hintova = jedna asocijacija. Peti je krug, naziva Točno u podne, rezerviran za dvije najuspješnije ekipe, koje će svoje moždane snage odmjeriti na pozornici u nizu brzopoteznih pitanja u stilu Najslabije karike ili Potjere. Obje su ekipe velikodušno nagrađene zahvaljujući našim dragim (starim i novim) sponzorima.

Ulaznice se naplaćuju 20 kuna po natjecatelju, a svaka se ekipa može sastojati od minimalno dva i maksimalno četiri člana. Svoje ekipe možete prijaviti:

  • slanjem maila na koza@fak.hr („prijava za VFK“ u naslov, ime ekipe i broj članova u sadržaj poruke),
  • ispunjavanjem ovog online obrasca,
  • slanjem SMS-a na 091 1179 329 („prijava za VFK“ + ime ekipe i broj članova),
  • slanjem privatne poruke na KOZinoj službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Palačinke; izvor: https://pixabay.com/en/pancakes-pancake-crepe-süsspeise-2020863/

Advent u Studentskom domu Varaždin

Varaždinci, vrijeme je da pokažete svoje umijeće u pečenju palačinki i pokupite nagrade

Studentski odbor varaždinskog studentskog doma i ove godine u sklopu adventskih događanja organizira Palačinkijadu. Zabava je zagarantirana, a timovi se natječu za osvajanje jedne od tri vrijedne nagrade. Prijavite svoj tim već danas.

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=bohemian%20rapsody%20movie&rs=typed&term_meta[]=bohemian%7Ctyped&term_meta[]=rapsody%7Ctyped&term_meta[]=movie%7Ctyped

Sedma umjetnost

7 filmova baziranih na istinitim pričama zbog kojih jedva čekamo jesen

Ove će se jeseni prave poslastice odvijati na velikim platnima. Stoga donosimo popis filmova koji su adaptacije istinitih događaja čije ekranizacije željno iščekujemo.

Press

Svjetski festival animiranog filma

Tradicija i/ili revolucija na Animafestu u Zagrebu

Od 6. do 11. lipnja u kinima Europa i Tuškanac, Zagrebačkom plesnom centru te na „open-air“ projekciji na Ribnjaku bit će prikazano više od 300 izvrsnih kratkometražnih i dugometražnih animiranih filmova.

Izložba Zlatka Balentića

Revija hrvatskog kratkog filma

Zaviri u Festivalsku, Studentsku RUNDU i popratni program 4. Filmske RUNDE

Uz projekcije brojnih filmova na koje svi besplatno mogu ući posjetitelje očekuje neformalno druženje s filmašima, na kojemu će dijalogom, raspravom i razmjenom ideja s gostima, voditeljima radionica, festivalskim prijateljima i suradnicima saznati ponešto o njihovom radu ili im predstaviti svoj rad.

HSA

DriveINkino Zagreb

Pogledajte filmske hitove iz udobnosti limenih ljubimaca

DriveINkino nije samo gledanje filmova, to je posve novo iskustvo, poseban doživljaj i svakako jedinstvena zabava za sve filmoljupce.