Ironija zbog koje vjerojatno nisu oduševljeni

Slobodni prijatelji daju najbolje savjete o vezama

Prijatelji

Iako je možda neshvatljivo, prijatelji koji nisu u vezi često će biti pametniji od onih koji jesu i otvoriti vam oči. Pored njih ćete se brzo riješiti osjećaja krivnje ili nekog drugog negativnog razmišljanja.

Svatko ima onog prijatelja ili prijateljicu koji većinu vremena nije u vezi, ali ima najbolje savjete. Možda je tajna u tome što mogu promatrati druge veze i analizirati ih ili što nitko nema utjecaja na njih, ali definitivno imaju dobar savjet za gotovo svaki problem. Ponekad ih možda nećete poslušati ili ćete ih čak optužiti za ljubomoru, no kada se zbog dečka/cure budete osjećali loše, obratite pozornost na ove savjete.

Nije tvoja krivica.

Kada upoznate potencijalnog dečka/curu, izlazite duže vrijeme i sve je kao u vezi, osim što nije veza, dođe vrijeme i za onu manje uzbudljivu situaciju. Taj trenutak kada nakon odugovlačenja treba napraviti prvi korak i ispitati status odnosa u kojem ste trenutno ubije sve one leptiriće i izazove neki novi osjećaj. Nakon što napokon skupite hrabrosti, postavite pitanje Što smo mi? i odjednom vam odnos s tom osobom iznenada zahladi ili čak prestane, definitivno se može dogoditi da se zapitate jeste li sami krivi. A odgovor je – niste. Niste preplašili tu osobu, niste preozbiljni i niste što god negativno vam palo na pamet. Iako zvuči kao klišej, stvarno je tako Ta osoba jednostavno nije bila spremna prijeći na novu razinu, nego se htjela zabaviti dok traje, a to nije ono što srodna duša predstavlja. Nekim vezama nije suđeno da traju i bolje je to saznati što ranije.

Slušajte svoju intuiciju.

Nakon što provedete izlazak s osobom s kojom se viđate, razmislite malo o tome kakav je to utisak ostavilo na vas. Ako vaši prijatelji napeto čekaju da prođe izlazak i da im ispričate sve do najsitnijeg detalja, a sve što vi imate reći je da je bilo okej ili dobro, zapitajte se je li to to. Ponekad nije samo u filmovima da vam u glavi bude (pozitivni) kaos nakon izlaska s nekom osobom i da jedva čekate vaš idući dejt. Ako je već došlo do seksa, a vi se uvjeravate kako biste odbili tu osobu da niste htjeli, da je tako moralo biti i slično, problem postoji. Vjerujemo da će ovdje u pomoć priskočiti prijatelji koji vas poznaju bolje nego vi sami i reći vam da to možda nije odnos kakav bi trebao biti ako pokazujete manje uzuđenja nego kad vam netko pokloni Milku ili Snickers.

Nemojte zaboraviti da ste postojali i prije veze.

Prekid je težak iz više razloga. Srce vam je slomljeno u milijune komadića i nijedno super ljepilo ne bi ga moglo zalijepiti. Više ne znate tko ste i koje ste ambicije imali prije veze, a sve što želite je biti s tom osobom. Nema potrebe za ovakvim stavom jer ste postojali i prije te veze, bili ste osoba koja je živjela, imala snove i postojala kao netko zaseban. Istina je da u ovom slučaju vrijeme liječi sve rane te da iz prekida možete izaći kao još snažnija osoba i doživjeti kasnije nešto bolje nego ono što ste imali. Nemojte dopustiti da netko sprječava vaš razvoj i ima potpunu kontrolu nad vama.

Nitko nije predobar za vas

Svatko je poseban, bez obzira na koji način. Svaka normalna i razumna osoba ne treba misliti da postoji netko bolji od nje. Nema ništa odbojnije nego kada osoba glumi nešto što nije. Dovoljno je da budete svoji i da zračite samopouzdanjem jer, kada se osjećate dobro u vlastitom tijelu, nema ništa privlačnije. Ima istine u onome kako zračiš, tako privlačiš. Svakoga dana trebate se podsjećati na to da zaslužujete ispravnu ljubav i poštovanje i da ne trebate trpjeti ništa manje. Ljubav je slijepa i ponekad nismo ni svjesni koliko utjecaja ima nad nama pa ako vam prijatelji napomenu nešto čega sami niste svjesni, razmislite na trenutak i nemojte ih odmah napadati.

Komentari na članak

Vezani članci

self talk

Mentalno zdravlje

Za kvalitetan život zaustavite negativne misli

Svakoga dana čovjek stvara u svojoj glavi oko 50 tisuća misli od kojih su većina one automatske, odnosno nesvjesne.

INmusic Festival 2016

Nagradni natječaj

Smisli slogan i osvoji ulaznicu

Bliži se toplo i nezaboravno ljeto, a pravi takav početak označavaju upravo glazbeni festivali na otvorenom. Vodimo te na jedan od njih, a kako te ništa ne bi iznenadilo tijekom partijanja, donosimo i neke trikove za nesmetani užitak i bezbrižan provod.

šrilanka dijana

Intervju s Dijanom Habjan

„Svima koji žele povoljno putovati, internet je najbolji prijatelj“

Portugal, Turska, Šri Lanka, Hong Kong – za sve nas to su samo zemlje na geografskoj karti, ali za Dijanu Habjan to su mjesta kroz koja je jeftino proputovala. Saznali smo kako joj je to pošlo za rukom.

Naslovna

Sigurnost na mreži

Podaci koje je poželjno obrisati s Facebooka kako biste povećali svoju sigurnost

Facebook je odavno izgubio svoju prvotnu, društvenu ulogu i pretvorio se u sofisticiranu platformu za oglašavanje i prodaju. Oglašivači pomoću vaših podataka skupljaju informacije o vašim interesima i stvaraju najprimamljivije ponude samo za vas. Možete sve to barem djelomično spriječiti ako pročitate naše savjete.

Naslovna (srce)

Tamara Kordovan

Dvije-tri o vezama

Ako ćemo iskreno, ja sam tri Valentinova provela u vezi, što ti ostavlja solidnih 17 koje sam bila sama. U oba slučaja mi taj dan nije predstavljao ništa posebno. Uvjerljivo najbolje pitanje koje sam čula je – kako ćeš proslaviti Valentinovo. Odmah da ti kažem, to je kao da me pitaš kako ću slaviti Dan sabora – nema smisla.