Ironija zbog koje vjerojatno nisu oduševljeni

Slobodni prijatelji daju najbolje savjete o vezama

Prijatelji

Iako je možda neshvatljivo, prijatelji koji nisu u vezi često će biti pametniji od onih koji jesu i otvoriti vam oči. Pored njih ćete se brzo riješiti osjećaja krivnje ili nekog drugog negativnog razmišljanja.

Svatko ima onog prijatelja ili prijateljicu koji većinu vremena nije u vezi, ali ima najbolje savjete. Možda je tajna u tome što mogu promatrati druge veze i analizirati ih ili što nitko nema utjecaja na njih, ali definitivno imaju dobar savjet za gotovo svaki problem. Ponekad ih možda nećete poslušati ili ćete ih čak optužiti za ljubomoru, no kada se zbog dečka/cure budete osjećali loše, obratite pozornost na ove savjete.

Nije tvoja krivica.

Kada upoznate potencijalnog dečka/curu, izlazite duže vrijeme i sve je kao u vezi, osim što nije veza, dođe vrijeme i za onu manje uzbudljivu situaciju. Taj trenutak kada nakon odugovlačenja treba napraviti prvi korak i ispitati status odnosa u kojem ste trenutno ubije sve one leptiriće i izazove neki novi osjećaj. Nakon što napokon skupite hrabrosti, postavite pitanje Što smo mi? i odjednom vam odnos s tom osobom iznenada zahladi ili čak prestane, definitivno se može dogoditi da se zapitate jeste li sami krivi. A odgovor je – niste. Niste preplašili tu osobu, niste preozbiljni i niste što god negativno vam palo na pamet. Iako zvuči kao klišej, stvarno je tako Ta osoba jednostavno nije bila spremna prijeći na novu razinu, nego se htjela zabaviti dok traje, a to nije ono što srodna duša predstavlja. Nekim vezama nije suđeno da traju i bolje je to saznati što ranije.

Slušajte svoju intuiciju.

Nakon što provedete izlazak s osobom s kojom se viđate, razmislite malo o tome kakav je to utisak ostavilo na vas. Ako vaši prijatelji napeto čekaju da prođe izlazak i da im ispričate sve do najsitnijeg detalja, a sve što vi imate reći je da je bilo okej ili dobro, zapitajte se je li to to. Ponekad nije samo u filmovima da vam u glavi bude (pozitivni) kaos nakon izlaska s nekom osobom i da jedva čekate vaš idući dejt. Ako je već došlo do seksa, a vi se uvjeravate kako biste odbili tu osobu da niste htjeli, da je tako moralo biti i slično, problem postoji. Vjerujemo da će ovdje u pomoć priskočiti prijatelji koji vas poznaju bolje nego vi sami i reći vam da to možda nije odnos kakav bi trebao biti ako pokazujete manje uzuđenja nego kad vam netko pokloni Milku ili Snickers.

Nemojte zaboraviti da ste postojali i prije veze.

Prekid je težak iz više razloga. Srce vam je slomljeno u milijune komadića i nijedno super ljepilo ne bi ga moglo zalijepiti. Više ne znate tko ste i koje ste ambicije imali prije veze, a sve što želite je biti s tom osobom. Nema potrebe za ovakvim stavom jer ste postojali i prije te veze, bili ste osoba koja je živjela, imala snove i postojala kao netko zaseban. Istina je da u ovom slučaju vrijeme liječi sve rane te da iz prekida možete izaći kao još snažnija osoba i doživjeti kasnije nešto bolje nego ono što ste imali. Nemojte dopustiti da netko sprječava vaš razvoj i ima potpunu kontrolu nad vama.

Nitko nije predobar za vas

Svatko je poseban, bez obzira na koji način. Svaka normalna i razumna osoba ne treba misliti da postoji netko bolji od nje. Nema ništa odbojnije nego kada osoba glumi nešto što nije. Dovoljno je da budete svoji i da zračite samopouzdanjem jer, kada se osjećate dobro u vlastitom tijelu, nema ništa privlačnije. Ima istine u onome kako zračiš, tako privlačiš. Svakoga dana trebate se podsjećati na to da zaslužujete ispravnu ljubav i poštovanje i da ne trebate trpjeti ništa manje. Ljubav je slijepa i ponekad nismo ni svjesni koliko utjecaja ima nad nama pa ako vam prijatelji napomenu nešto čega sami niste svjesni, razmislite na trenutak i nemojte ih odmah napadati.

Komentari na članak

Vezani članci

Bezvoljnost

Krajnje je vrijeme za odrastanje

Navike koje morate promijeniti prije tridesete

U redu, ova brojka trideset u naslovu članka nije tako zloćudna kako zvuči. Ali nije ni tako daleko! S obzirom na to da smo svake godine sve stariji, pravo je vrijeme za promijeniti životni način i sretnije dočekati tridesete!

Mjesec hrvatske knjige

Diljem Hrvatske

Mjesec hrvatske knjige u znaku ljubavi

Što sve mjesec knjige donosi u vašem gradu i knjižnici, tko nudi besplatno učlanjenje, a tko oprašta zakasninu za knjige?

meditacija

Meditacija u svakodnevnom životu

Vježbajte mozak, usmjerite misli i pobjegnite od stresa

Istraživanja provedena na Harvardu 2011. pokazuju da se meditacijom povećava gustoća sive tvari u hipopotamusu vašeg mozga koji je odgovoran za bolje pamćenje, učenje i mentalno zdravlje

Motivacija

Usredotočivanje na učenje

Jednostavne tehnike kojima ćete poboljšati koncentraciju

Najteže je smiriti misli baš onda kada nam je koncentracija najpotrebnija. Ovi jednostavni savjeti povećat će vašu produktivnost i inspirirati vas za nove ideje.

Predstava "Srce veće od ruku"

Premijera u Gavelli

Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad u predstavi „Srce veće od ruku“

– Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. – zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.