Koncert u Domu sportova

Sigur Ros svoju europsku turneju okončava nastupom u Hrvatskoj

Sigur Ros

Najuspješniji islandski glazbeni proizvod, Sigu Ros, puni najveće koncertne dvorane diljem planete. U sklopu svoje nadolazeće jesenske turneje posjetit će i Zagreb.

Sigur Ros, islandski post rock prvak i jedan od najznačajnijih bendova ambijentalne i eksperimentalne glazbe svih vremena, premijerno dolazi u Hrvatsku. Održat će koncert u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak, 20. listopada.

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju generacije fanova progresivne glazbe nakon više od 10 godina idu na turneju bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Ros program. Koncert se sastoji od dva dijela podijeljena kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno dosad neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu. Zagreb je jedini grad regije koji će posjetiti i ujedno posljednja stanica njihove europske turneje.

Bend na jesensku turneju kreće s kompletnom produkcijom – ozvučenjem, rasvjetom i videoekranima. Scenski će je još jednom dizajnirati stari suradnici – Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet – koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu Knights of Illumination.

Sigur Ros je uz Bjork najuspješniji islandski glazbeni proizvod i bend čiji je svjetski uspjeh teško usporediti s nekom drugom glazbenom karijerom. Do kraja je ostao vjeran svojim artističkim uvjerenjima pa nikada nije odustao od izvođenja skladbi na islandskom ili hopelandic jeziku (izmišljen jezik kojim neke skladbe pjeva Jonsi, vokal grupe). Upravo zbog toga je postao jedan od najvećih svjetskih live atrakcija koja zatvara najprestižnije svjetske festivale, a i sam puni najveće arene i koncertne dvorane diljem planeta.

Fan club pretprodaja ulaznica kreće na Sigur Ros stranici u ponedjeljak, 6. veljače u 10 sati. Redovna prodaja počinje u četvrtak, 9. veljače u 9 sati. Ulaznice za parter iznose 220 kuna do 2. travnja te 240 kuna od 3. travnja nadalje. Cijena za tribine iznosi 250 kuna do 2. travnja te 270 kuna od 3. travnja do koncerta.

Komentari na članak

Vezani članci

SARS

Najava koncerata

„Epidemija“ dobre glazbe S.A.R.S.-a u listopadu u Zagrebu

„Epidemija“ S.A.R.S.-a kulminirat će velikim dvodnevnim koncertom u Domu sportova 21. i 22. listopada, što je ujedno i rođendanska proslava na koju su dobrodošli svi fanovi iz regije.

Cats naslovna

Spektakl u Areni

Rasprodana prva predstava mjuzikla Cats u Zagrebu, održat će se i druga

Zbog velikog interesa, organizatori su u dogovoru s produkcijskom kućom The Really Useful Theatre u vlasništvu A. L Webbera dogovorili još jedan termin 23. ožujka, također u Areni Zagreb.

Marshmallow Notebook u Vintageu

Vintage Industrial Bar

Novi projekt „Schmeck Daddy” dovodi The Marshmellow Notebooks i (The) Lesser Man u Vintageu

Provjerite što je Schmeck Daddy i koje ukusne koncerte sprema za vas!

Poslovna konferencija, Facebook

Poslovna konferencija „Should I Stay or Should I Go"

Zapitaj se treba li #ostati ili #otići, 400 mladih je to već učinilo

Već 400 studenata i mladih zapitalo se treba li ostati u Hrvatskoj ili otići u potragu za boljim životom. Zajedno s deset najsretnijih, odgovor na to pitanje dobit će na poslovnoj konferenciji „Should I Stay or Should I Go".

The Bambi Molesters

40 godina KSET-a

The Bambi Molesters vraćaju se u KSET

Posljednji put su u KSET-u nastupili s Chrisom Eckmanom 2003. godine nakon turneje s R.E.M.-om i reizdanja prvog studijskog albuma “Dumb Loud Hollow Twang”, a nastupili su i na Brucošijadi FER-a 2006. godine.