Intervju s Filipom Vojvodićem

Riječki student vikendom putuje gotovo 9 sati – zbog nogometa

https://www.facebook.com/242240312873260/photos/a.242703186160306/608173129613308/?type=3&theater

NŠK „Sv. Mihovil“ preko noći je proslavio svojeg seniora Filipa Vojvodića, devetnaestogodišnjeg studenta s otoka Ugljana koji vikendima putuje iz Rijeke, gdje trenutno živi, u rodno mjesto kako bi odigrao nogometnu utakmicu. Porazgovarali smo s njime o njegovim željama i motivaciji te o tome kako uspijeva koordinirati nogomet s fakultetom i društvenim životom.

U svibnju 2018. godine maleno mjesto na obali otoka Ugljana, Sutomišćica, dobilo je obnovljeni nogometni stadion Nogometnog športskog kluba Sveti Mihovil. Navedeni klub svoje pratitelje na društvenim mrežama redovno uveseljava i nasmijava svojim objavama, a ovo je nedavni primjer.

Izvor: Facebook / NŠK Sv. Mihovil
 
NŠK Sv. Mihovil preko noći je proslavio svojeg seniora Filipa Vojvodića, devetnaestogodišnjeg studenta s otoka Ugljana koji vikendima putuje iz Rijeke, gdje trenutno živi, u rodno mjesto kako bi odigrao nogometnu utakmicu. Porazgovarali smo s njime o njegovim željama i motivaciji te o tome kako uspijeva koordinirati nogomet s fakultetom i društvenim životom.

Student Pomorskog fakulteta u Rijeci započeo je svoju karijeru kada ga je mama sa šest godina upisala u NŠK Sv. Mihovil čiji je dio bio sve do srednje škole. No, tek nakon ranije spomenute obnove nogometnog terena od prošle godine ponovno je u mogućnosti biti dijelom svojeg kluba.

Foto: Instagram / svmihovil

Umjesto izlaska u petak navečer ovaj motivirani student uskače u autobus i putuje preko četiri sata do Zadra te onda do Ugljana. Nakon putovanja pred njim je utakmica od devedeset minuta, ukoliko nema produžetaka, te ponovno putovanje do Rijeke. 

Nakon opisa putovanja nameće se pitanje motivacije.

– Volim igrati nogomet. Mi ne igramo za novce nego iz ljubavi, tako da mi je to najveća motivacija. Svatko ima neku stvar koju voli, kao ja nogomet, pa mu nije problem za to odvojiti vrijeme.

Filip smatra kako opravdanja nemaju nikakve svrhe te, ako nešto ne želite napraviti, znači da to ne volite dovoljno – kao što on voli nogomet

Novonastala situacija i popularnost nakon objave trenera Kreše Jakline na društvenim mrežama kluba nimalo mu ne smeta, dapače, već se u potpunosti naviknuo na nju. U šali dodaje kako je nakon već nekoliko intervjua za velike portale spreman za televiziju.

Za kraj s nama je podijelio svoje viđenje vlastite životne situacije.

– Moraš malo biti lud, ali ponajprije zato što volim to što radim. Usput se družim sa prijateljima, nekad pobijedimo, nekad izgubimo, ali to je ta čar nogometa. Ne kažu uzalud da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Komentari na članak

Vezani članci

Ana u Beču

Erasmus iskustvo: Ana Budimir

„Mame u Hrvatskoj ipak prave najbolji bečki odrezak!”

Ana Budimir je studentica politologije na Fakultetu političkih znanosti i ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Osim činjenice da studira na dva fakulteta, ima i velik broj puno izvannastavnih aktivnosti. Ove godine odlučila je u zimskom semestru sudjelovati na Erasmusu u Beču. Impresije pročitajte u nastavku.

Memory Lane Scrapbook IX

Originalno, jednostavno i slatko

FOTO: Poklonite prijateljima jedinstven „scrapbook” iz Memory Lane radinosti!

Iako je Silvija ljubitelj svih vrsta kreativnog izražavanja, među ostalim pisanja i fotografiranja, odlučili smo ju ipak propitati o njenom zanimljivom DIY hobiju - izradi scrapbookova.

Antonia Kraljić

Intervju s Antoniom Kraljić

„Ne dam bolesti da živi moj život”

Nakon saznanja da su tumori na mozgu krivi za probleme sa sluhom i ravnotežom, na prvom su joj pregledu pojasnili da je riječ o genetskoj bolesti te da je stoga moguće da se tumori kriju i u drugim dijelovima njenog tijela. Pretpostavka se, nažalost, pokazala točnom, ali Antonia nije dozvolila da ju to zaustavi u studiranju.

Stoichkov1

NA DANAŠNJI DAN

Rođen virtuoz tankih živaca Hristo „El Pistolero” Stoičkov

Na današnji dan rođendan slavi Hristo Stoičkov, legenda bugarskoga nogometa, ekscentrični golgeter i virtuoz tankih živaca, dobitnik „Zlatne lopte” i polufinalist Svjetskoga prvenstva 1994. godine.

FOTO: Facebook.com/Tereza Buconić

Studenti kreativci – predstavljamo Terezu Buconić

INTERVJU i FOTO: Unikatni personalizirani predmeti nastali u Terezinoj kreativnoj radionici

Studentici politologije Terezi Buconić za oko su zapeli ručno izrađeni suveniri na dubrovačkim štandovima te se u tome i sama odlučila okušati. U slobodno se vrijeme uspješno bavi ukrašavanjem drvenih ormarića i kutijica „decoupage“ tehnikom te izradom bebica od polimer gline.