Uživajte u božićnom miksu

Redakcija portala Studentski.hr izabrala najbolje božićne pjesme

Santa drinking

Iako nas snijeg nije zasuo pa se božićni duh pogubio, redakcija vašeg omiljenog portala izglasala je najveće božićne hitove koji će vam vratiti uzbuđenje u srca.

Snijega nigdje na vidiku, a sigurno smo da vam to barem malo uništava božićni duh koji ste gajili cijelu godinu. Bez brige, redakcija vašeg omiljenog portala se pobrinula da složi najbolje božićne hitove na jednom mjestu koji će vas ponovno unijeti u idilu. Pomnim odabirom odabrali smo najbolje od najboljega, a na kraju liste vas čeka nekoliko pjesama koje će otopiti svačije srce, bez obzira koji glazbeni pravac slušali. Vaša redakcija vam želi sve najbolje za Božić!

1. The Pogues feat. Kirsty McColl - Fairytale Of New York

Irci razumiju studente, studenti razumiju njih. Ova pjesma je definitivno uvijek popularna u zimsko doba, a tako je i kod nas zauzela uvjerljivo prvo mjesto

2. Chris Rea - Driving Home For Christmas

Studentska himna zimskih praznika jer svaki student ju mora barem jednom poslušati prije polaska doma. 

3. John Lennon - Happy Christmas (War is over)

Pjesma koja očitava pravi božićni duh i promicanje temeljnih ljudskih vrijednosti. Mustek!

4. Wham! - Last Christmas

Što je prava lista bez hita osamdesetih? Iako tužnjikava, mnogima je ovo najdraža božićna pjesma. Ne zamjeramo im.

5. Carol Of The Bells

Carol of the bells je popularna božićna pjesma nastala iz ukrajinske narodne pjesme. Uz mnogo raznovrsnih izvođača, odlučili smo se za verziju u izvedbi Pentatonixa, a capella grupe koja izvrsno obrađuje popularne pjesme.

6. Eartha Kitt - Santa baby

Imamo je prilike čuti u jednoj od reklama na televiziji, a evo je i kod nas. Eartha Kitt bila je pjevačica, plesačica i glumica, a ostala je zapamćena po ovom hitu koji je osvojio sve tadašnje ljestvice.

7. Zvončići/Jingle bells

Pjesma koja je obilježila naša djetinjstva, a i sadašnje generacije odrastaju uz nju. Barem je vesela, za razliku od Zeka i potočića...

8. Fantomi - Sretan Božić svakome

Žene su se rušile u redovima kada bi Mareković zapjevao, a kako su tek bile radosne kada su Fantomi zapjevali ovu stvar... 

9. Frank Sinatra - Have Yourself A Merry Little Christmas

Gospodin čovjek Frank Sinatra također svojeg konja za trku ima. Uz njegov baršunasti glas, božićni duh će vam se vratiti začas.

10. Brenda Lee - Rocking Around The Christmas Tree

Ovako se tancalo krajem 50-ih, ali hit je ostao svevremenski pa ste ga povremeno mogli čuti i u nekom shopping centru ovih dana

11. Chuch Berry - Run Rudolph Run

Iz iste godine kao i Rocking around Christmas tree dolazi i ova božićna uspješnica glazbene legende Chucha Berryja. Zglancajte podove svojim pokretima!

12. The Drifters - White Christmas/Saša Lošić i Crvena Jabuka - Bijeli božić

Možda najprigodnija pjesma jer i mi sanjamo o bijelom Božiću. Pjesma se u modernije doba proslavila u filmu Sam u kući, bez kojeg Božić navodno ne bi bio Božić. 1996. Crvena jabuka i Saša Lošić iz Plavog orkestra prepjevali su ovu pjesmu na hrvatski jezik te joj tako dali dodatan šarm.

13. Coldplay - Christmas Lights

Iako je glazbenicima modernog doba teško napraviti neki božićni hit koji će se masovno uloviti među širom publikom, moglo bi se reći da su Coldplay (uz grupu Train, koja je svoju pjesmu popularizirala kroz reklamu od Coca-Cole) uspjeli u tome. Uostalom, tko bi odolio Chrisu Martinu?

14. Diletanti - Božić dolazi

Slučajno je ova pjesma postala apsolutni hit među mladima, slušali oni punk rock ili ne. Vjerojatno se narod poistovjetio s riječima pjesama, kao i mi. pravi hrvatski božićni hit mora imati francusku salatu i šunku u sebi.

15. Fraktura mozga - Božić je...

Riječi gađaju mnoge u srce, a ako vas pjesma čak i ne oduševi, oduševit će vas video za pjesmu. Božićni duh s druge strane ulice.

Za kraj ove naše liste, predstavljamo vam apsolutne pobjednike na hrvatskom teritoriju što se tiče božićnih pjesama. Riječi su suvišne, mi ćemo vas samo pitati - jeste li spremni?

 

Komentari na članak

Vezani članci

South Park

Za sve ljubitelje

Izašla je videoigrica South Park: The Stick of Truth

Nakon 17 uspješno ekraniziranih sezona South Parka, izašla je i videoigrica pod nazivom South Park: The Stick of Truth. Videoigrica je prepuna šala na račun prdenja, izmeta, psovki i nasilja, ali je i parodija na neke druge videoigrice.

Wake up Jarun

Wake Park Jarun

Nagrađen najkreativniji dizajn wakeboarda

Državno prvenstvo u wakeboardu i wakeskateu održano protekli vikend na Jarunu nisu obilježile samo adrenalinske vratolomije natjecatelja, već i dodjela nagrada pobjednicima kreativnog natječaja „Oslikaj svoj wakeboard!“.

Favorite Words

Nova društvena mreža

Favorite Words

Nešto novo i nešto sasvim drugačije. Po čemu je ova društvena mreža osobita, saznajte u članku.

TASER

Usporena snimka Taser pištolja

VIDEO: Kako zapravo funkcionira Taser?

Jeste li se ikada zapitali kako Taser pištolj zapravo funkcionira? Pogledajte ovu usporenu snimku!

Zbunjen

Manje stresa na prvoj godini

Što sve brucoši trebaju znati prije odlaska na fakultet?

Svima je bilo teško probiti led, ostaviti doma svoju ekipu i krenuti na fakultet gdje je sve potpuno novo i tek se treba privikavati i stvarati - od novih prijatelja do nove okoline i načina života.